SİYASET

İkram Bağcı : İçimizdeki Amerikalılar!

Tarih
15 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
İkram Bağcı

ABD’nin Virginia eyaletinde bir coğrafya öğretmeni derste öğrencilerinden Kelime-i Tevhid’i Arapça olarak yazmalarını istemesinden sonra gelen tehditler nedeniyle aynı eyalette birçok okul kapatılır. Velilerin şikâyet gerekçelerinin içinde en önemli sebep olarak çocuklarının beyinlerinin yıkandığı ifade edilir ve karardan 10 bin öğrenci etkilenecek şekilde Augusta bölgesindeki okullara kilit vurulur.

Daha önce Müslümanlara yönelik ırkçı sözleri ile dikkat çeken ABD’nin Cumhuriyetçi Başkan aday adayı D. Trump’un seçim mitingi sırasında salondan başörtülü bir kadını çıkarması mezuniyet töreninde başörtülü öğrencileri dışarı çıkartan kendi Trumplarımızı hatırlatır.

Cargill firması bir açıklama yaparak 18 Aralık günü For Morgan tesislerinde namaz vakitlerinde yaşanan sorunlardan dolayı şirketten çıkarılan Müslüman işçi sayısının 150 olduğunu açıklarken akıllara Bursa sanayi bölgesinde bir otomobil firmasında çalışan mühendisin namaz kıldığı için işten çıkarılması gelir.

ABD’nin New York kentinde yapılan seçimlerde yargıç olmaya hak kazanan Müslüman Carolyn Walker görevine Kuran’a el basarak yemin etmesinden sonra ırkçı saldırıların hedefi haline gelirken tıpkı ülkemizde resmi törenlerde veya açılışlarda dua eden protokole laiklik maskesi adı altında yapılan saldırıları andırır.

Amerikan futbol ligindeki Kansas City Chies takımının Müslüman oyuncusu Hüseyin Abdullah’ın attığı golden sonra dizlerinin üstüne çöküp yere kapanarak dua etmesi sonrasında maçın hakeminden aldığı ceza, ülkemizi Avrupa’da temsil eden bir futbolcunun çeyrek final öncesi ettiği dua sonrasında kendi ülkesinde uğradığı linci de hatırlatır.

***

Üniversitelerde mescit tartışmaları sürecinde ‘İran olacağız’ diyenlerin şu an İran’dan yana olan tavırlarını mı garipsesek yoksa namaz kılmak isteyen ilahiyat fakültelerine gitsin diye sadece ibadetin belli bir fakültede okuyanlara yönelik olduğunu düşünen zihniyete mi yansak?

İstanbul’un fethinde kritik rol oynayan Naif Baba Türbesini Bizans Araştırma Merkezi olarak yapmak isteyenlerin yanında Cuma namazını ‘laiklik bizi birleştirir’ cümleleri ile karşı çıkan akademisyenlere, yine Cuma namazının iptali için Danıştay’ın yolunu tutan yargı mensuplarından, CHP’nin liderini Cuma namazı düzenlemesine karşı olmadığı için partiden ihracına isteyenlere kadar bir süreci yaşarken cuma günü tatil olursa dünyadan dışlanırız diyenleri de yeni duyduk!

Görüldüğü gibi ABD’de Müslümanlara yapılan haksızlıkların benzer bir versiyonu Müslüman bir ülkede, Müslümanlara uygulamakta beis görmeyen içimizde yaşayan Amerikalılar’a sahibiz! Bu arada İngilizler’den bir haber verelim, Ramazan ayında İngiltere’de Müslüman öğrencilerin performanslarının olumsuz etkilenmemesi için lise bitirme sınavları erkene alındı. Buraya bunun notunu da düşerken içimizdeki Amerikalılar’a biraz da İngilizler’i örnek almalarını tavsiye edebiliriz. Ne de olsa Amerikalılar’ın ataları sayılır!

Star
15 ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;