GÜNCEL

İkram Bağcı : Gericiler, yobazlar! Bitmediniz gitti!

Tarih
06 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
İkram Bağcı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Müslüman Hanımlar Topluluğu isimli öğrenci grubu üniversitenin meclisinde Kur’an okumak için toplantı düzenlerler. Aynı üniversitede bulunan ‘Yurtsever kolektif’ isimli grup Kur’an okuma etkinliği için toplanan öğrencilere saldırı girişiminde bulunarak burada bizden başkası etkinlik yapamaz söylemini başka bir şekilde dile getirmeyi uygun görür.  

Yaşanan olaydan bir gün sonra, ‘Üniversiteli kadınlar gericileri kampüslerden kovdu’ haber başlığı üniversiteliportali.org sitesinde yer alır. Haberin başlığına bakınca üniversitedeki kadınlar eğitim seviyesi düşük kadınları üniversiteden çıkarttı anlamı aklımıza gelebilir. Durum daha da vahim aslında. ‘Müslüman kadınlar topluluğu’ adı altında etkinlik yapmak isteyen kadınların üniversiteden kovulmasını gericilere, tacizcilere, tecavüzcülere karşı daima mücadele edeceklerini söyleyerek haykırırlar. Her geçen gün öldürülen kadınların yapılan taciz ve tecavüzlerin sorumluluğunu Müslüman kadınlar topluluğuna bağlayan sözde ilerici, çağdaş ve medeni üniversiteli kadınlar var karşımızda (!)

Son zamanlarda en çok sığındıkları söylem ise dini vecibelerini yerine getiren herkesi  ‘IŞİD’ etiketi ile yaftalamaları. Gerçek İslam’ı bilmeyenlerin İslam’a ne kadar da yabancı olduklarını gösteren önemli bir durum aslında. Yan yana gelemeyecek bir din ile katiller sürüsünü eş değer görmek ve buna Fransız kalmak... Asıl gericilik bu olsa gerek.

Ankara Üniversitesinde yaşanan bu gelişme esnasında Diyarbakır’da bir Kuran kursunda meydana gelen yangın sonucunda altı öğrenci hayatını kaybeder. Olay akşamı Halk TV’de Ankara üniversitesindeki zihniyetin devamı kendini bu sefer ekranlarda gösterir. Ayşenuır Arslan ve Hüsnü Mahalli Kuran kurslarını Taliban ve İŞİD zihniyetine benzetir. Ayşenur Arslan ‘Kur’an kursuna ne gerek var sanat mı öğretiliyor, ne öğretiliyor? Hiç!’ sözlerini kullanarak bir sanat duayeni olduğunu göstermenin gayreti içine düşer (!)

İçinde yaşadığı toplumun değerlerine saldırmanın gericiliğini fark edemeyen bireylerin dini değerlere bağlı olanlara gerici ve yobaz olarak adlandırmanın zirvesi yine kendini gösterir. Akademik camiadan ise destek Ayşe Hür’den gelir ‘Tanım icabı bir ateist bir dindardan daha ahlaklıdır çünkü ne ödüllendirilmek için ne de cezalandırılma korkusuyla davranır’ sözü bizim sözde gelişmiş çağdaş ve ilerici düşünceye sahip olanlarımızın dine bakış açısının aslında bataklığa saplanan bir ağaç dalına benzediğinin kanıtıdır.

Bu duruma benzer medeni insanların (!) varlığı cumhuriyetin ilanından sonra kendini sürekli

gösterse de işin vahim kısmı buna Kürt vatandaşlarımızın sözde temsilciliğine savunan mercilerden de destek gelmeye başlamasıdır. HDP yöneticilerinin asker ve polise kurşun sıkan teröristlerin cenazesine katılıp (Onlara layık olacağız kıvamında sözlerinde nasıl layık olacaklarını? Ne yapacaklarını? Anlamak zor olsa da !) Diyarbakır’da kuran kursunda çıkan yangında ölen çocukların cenazelerinde yer almamaları din hakkında sözde aydınlarla aynı düşüncede oldukların kanıtlar niteliktedir. Son seçim vaatlerinde Diyanetin kapatılmasına atıfta bulunarak batıya şirin görünüp ilerici insanların oyuna talip olma adına beyannamede eşcinsellere dair vaatleri hatırlatmaya gerek yok. Demirtaş’ın vaatleri seçimlerde çok işe yaramasa da ABD’nin Dış Politika dergisi Foreing Policy’nin derlediği 2015’in en etkili 100 küresel düşünür listesine girmesine yeter de artar bile.

Hacettepe Üniversitesi öğrencisinin eline silah verip eyleme gönderen eli kanlı zihniyetin Kur’an kurslarını da çocuklar için tehlikeli gördüğüne dair açıklamalarını dikkate almaktan ziyade gericiliğin ve yobazlığın kaynağının kimler olduğunun resmini çizmek ve netleştirmek asıl görevimiz olmalı desek yanlış olmaz.

İsterseniz başa dönelim. Ankara üniversitesinin bahçesine, Kur’an okumak amacıyla toplanan öğrencilere başka bir bayan öğrenci ‘Gericiler, yobazlar bitmediniz gitti !’ sözleri ile hakaret eder. Yıllardır milletin değerlerini aşağılayarak bir yerlere gelen sözde ilericiler ve medeniler hep aynı söylemlerle saldırmaktan hiç vazgeçmediler. Yalnız görmedikleri tepkiyi şimdilerde görünce daha çok bocalıyorlar. İşin gerçeği milletin büyük bir çoğunluğu da sizin hakkınızda aynı şeyleri düşünüyorlar. Aynı şeyleri söylüyorlar! Gericiler, yobazlar! Bitmediniz gitti!

Star
6 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;