SİYASET

Hakan Albayrak : Yeni parti söylentisinin yol açtığı panik

Tarih
21 Aralık 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Hakan Albayrak

Bazı eski AK Parti kurmaylarının ve AK Partili eski bakanların yeni bir siyasi parti hazırlığı içinde oldukları söyleniyor.

 

Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan isimlerinin öne çıktığı bu söylentiler kimine göre umut, kimine göre kaygı verici.

 

Kaygı ne kelime?

 

Panik manzaraları sergileniyor.

 

***

 

Eski bakanlardan Ömer Dinçer’in merhum babası için kılınan cenaze namazında Gül, Davutoğlu ve Babacan’ın yan yana durduğunu gösteren fotoğraf, iktidar sözcüsü bir gazeteyi “Hayırdır beyler!” başlığı altında “şer ittifakı” tezviratı yapmaya sevk edecek kadar zıvanadan çıkarabildi.

 

 

 

Cenazeye saygısızlığın olağanüstü çirkinliğini bile umursatmayan bir telaş, hatta panik…

 

Dahası da var:

 

İktidar sözcüsü başka bir gazetenin yazarı, Davutoğlu ve Gül’e FETÖ’cülükten operasyon çekilmesini talep etti.

 

Neymiş?

 

FETÖ’nün 17-25 Aralık sürecinde hedef aldığı bakanların Yüce Divan’a sevk edilip edilmemesiyle ilgili meclis oylamasının yapılacağı vakit, dönemin başbakanı (Davutoğlu), oylamaya katılmamak -yolsuzlukla suçlanan bakanlar lehinde oy kullanmamak- için ABD’ye uçmuş, Gül de söz konusu bakanlara ‘Ne olacak canım, gidip ifade veriverin’ demiş; Davutoğlu ve Gül’ün “17-25 Aralık’ı siyaseten kabul ettiği”ne delilmiş bunlar; gereği yapılmalıymış!

 

Meclis’teki o oylama 22 Aralık 2014’te, yani 17-25 Aralık darbe teşebbüsünden bir sene sonra yapılmıştı; darbe bastırıldıktan, emniyet ve yargıdaki FETÖ’cülerin tepesine binildikten sonra; tehlikenin geçtiği varsayılan bir vasatta…

 

Söz konusu bakanlar o tarihte bakan değillerdi, hem de bir senedir bakan değillerdi; çünkü FETÖ’nün hedef göstermesinden hemen sonra, bürokratik darbe teşebbüsünün ikinci aşamasının gerçekleştiği 25 Aralık 2013’te dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifa ettirilmiş yahut görevden alınmışlardı…

 

“17-25 Aralık’tan bir sene sonraki o oylamaya katılmadı diye Davutoğlu’na FETÖ’cü diyebildiğine göre, FETÖ’nün hedef gösterdiği bakanları darbe teşebbüsünün orta yerinde sıcağı sıcağına görevden alan Erdoğan’ı herhalde FETÖ’nün önde gideni olarak görüyorsun!” demezler mi adama?

 

Buncağızı bile düşünmeye el vermeyen bir telaş, hatta panik…

 

***

 

‘AK Parti kökenli’ yeni bir parti kurulur mu kurulmaz mı, bilmem; Gül, Davutoğlu ve Babacan beraber hareket eder mi etmez mi, onu da bilmem; ama bunun söylentisi bile böylesine bir paniğe yol açabildiyse, iktidar çevreleri o mutasavver partiye epey şans tanıyor demektir.

 

‘Mevcut gücümüz alternatifsizliğe dayanıyor. Bir alternatif çıkarsa gücümüz tehlikeye girer’ diye düşünüyor olmalılar.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • naz

    24 Aralık 2018 12:21
    2 0
    Pensilvanya diket eder, bu adamcık yazar... bu kadar net bu Milletin gözündeki değerin. yani 000000
  • zaza

    23 Aralık 2018 23:54
    3 0
    hakan albayrak fitnecidir yani ayni zamanda fetöcudur gecenlerdede altan ve nazli ilicaklari savunuyordu yazin bu adamin kalemide kendisde satiliktir, zaman bunu ortaya cikarir....
  • karar

    23 Aralık 2018 00:13
    6 1
    karardan ve hürriyetten yazarları dinlemek istemiyoruz. en radikali hakan hala oradan atılmadıysa demekki kalemini sattı ya da kendini kaybetti. a gülün yaptıkları gayet normal mi? onu çankayada mı kaybettik yokza zaten bizden mi görünüyordu. ?
  • SEDAT KALFA

    22 Aralık 2018 12:27
    5 1
    ne endişesiya bu doğruysa ihanetin belgesi olur sadece . yukardan abileri ne emrediyorsa onu uygulamaya çalışıyorlar sadece AMA YEMEZLER . YEDİRMEYİZ.
  • Ayşemm

    22 Aralık 2018 12:27
    5 1
    İllaki gıcıklığını göstereceksin illaki karabayrak
  • Sedat

    22 Aralık 2018 11:32
    2 7
    Babacan bence yeniden ekonominin başına geçmeli fetocu olduğunu sanmıyorum. damatla bu iş olmayacak
  • Ich

    22 Aralık 2018 11:18
    7 1
    Yasasin Erdogan ve onun arkadaslari onunla ancak tam ve Büyük Türkiye oluruz
  • partiler mezarligi..

    22 Aralık 2018 05:07
    9 1
    Partiler mezarliginda yer cook. Ha bir eksik ha bir fazla.. olsa olsa CHP'ye bi yama da onlar olur
  • Asım

    22 Aralık 2018 00:15
    6 1
    Reis'in sildiğini bizde sileriz. 100 tane gülo, 100 tane davut yıldızı, 100 tane babacan biraraya gelsin, yanlarına abdullatif'i de alsın, bülo yuda unutmasınlar.
  • habib uyar

    21 Aralık 2018 20:02
    7 2
    herkes parti kurabilir ama halkın teveccühühnü kazanabilrmi işte o zor bu saydığın kişiler sayın başkan ERDOGAN tarafından parlatıldı ha ayrıca bu isimler iyi insanlar . Sayın abdullah GÜL ün son tavırları hiçde hoş olmadı ne o öyle CHP oylarıyla cumhurbanlığı hayal etneler baş da durabilmeyi bilmeli insanlar duramazlarsa yerleri hiçde iyi bir yer olmaz saygılarımla
  • KORKTUMMMMMMMMM

    21 Aralık 2018 16:22
    0 2
    İNSANLAR DAVRANIŞLARIYLA GÖSTERİRLER DÜŞÜNCE VE İSTEKLERİNİ SIKARSA KURSUNLARDA BİZDE GÖRELİM ŞU AKP LİLERİ.AMA YÜREK İSTER CESARET İSTER BUNU YAPMAK.SADECE ZİLLET İTTİFAKINDA OYLAR GİDER GELİR(ZİLLET İTTİFAKINDA) BU GÜN ANLAŞILMIYOR KİM HANGİ PARTİDEN. BİR MÜSAMERE YAPIYORLAR AMA ONUDA HERTARAFLARINA BULAŞTIRIYORLAR
  • RTE

    21 Aralık 2018 15:26
    20 4
    Ak parti şeçmeni oyunu şahıslara partiye değil. Liğderi RTE na oyunu veriyor. Belirli mevkiye gelen sanmasın kendi başarısı. Götünde güvenen çıksın alsın boyunun ölçüsünü. Kimler geldi geçti bir liste yap. Sonra kendileri neredeler bir bak.
  • kemal

    21 Aralık 2018 15:14
    3 0
    altarnatifide biz çıkarırız. ( gelenek böyle)
  • Mustafa

    21 Aralık 2018 14:49
    15 3
    Yazarın karın gurultusu yada özlem tipi beklentisi. Durmadan yola devam eden bu Cumhur ittifakını asla yenemeyecekler. Dilerlerse birleşsinler, canları isterse ayrı ayrı parti kursunlar hevesleri kursaklarında kalacaktır. Ve, boğazlarında da düğümlenecektir. Bu Millet artık enayi değil. Aptal hiç değil.
  • HAYDAR TOPÇUOĞLU

    21 Aralık 2018 14:09
    15 2
    SÖYLENTİSİ PANİĞE DEĞİL SEN DE BİR ŞEYLER YAPMIŞ YALANDAN AKP SEÇMENİNE ÇAMUR ATMA YADA AKP ÇAMUR ATMA BİR TABİR AÇ TAVUK KENDİNİ BAŞ BİR YERDE ZANNEDERMİŞ ...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;