SİYASET

Hakan Albayrak : Abdülhamit Gül’ün istifası üzerine

Tarih
31 Ocak 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Hakan Albayrak

Tutuklu yargılama furyasını, esasen zorunlu hallerde başvurulacak bir tedbir olan tutuklamanın cezaya dönüştürülmesini kabullenemiyordu.

Diyordu ki:

“Haksız yere içerde tutuklu kalan kişinin o günleri geri gelmiyor, ticari kayıpları geri gelmiyor. Dolayısıyla 'pardon' dediğinizde, özür dilediğinizde veremeyeceğiniz o günleri, o özgürlüğü, o kararı verirken çok iyi düşünmek, haksızlık ve mağduriyete neden olmamak lazım. Aslolan tutuksuz yargılamadır. Tutukluluk istisnadır. Deliller toplanmış, kaçma şüphesi yok, yeri yurdu belli, seneler geçmiş, 'Hadi tutuklayalım...' Bu konuda yargının kamuoyuna değil, dosyaya bakarak adaleti ve hakkı tecelli etmesi hepimizin ortak beklentisidir."

***

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesinin çiğnenmesine tahammül edemiyordu. (Sedef Kabaş hakkındaki sosyal medya mesajında geçen ve yargıya müdahale olarak nitelenen “adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır” ifadesiyle düştüğü çelişki dramatik bir istisnaydı.)

Diyordu ki:

"Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Bizim yargıçlardan, yargı mensuplarından beklediğimiz budur. 'Şu ne der, bu ne der, adliyeye gelen insan şöyle telkinde bulundu, şu nasıl bakar, nasıl değerlendirir, bu konjonktüre uygun mu?' Arkadaş, yargı konjonktüre bakmaz, yargı hatıra bakmaz, yargı birilerinin dediğine bakmaz. Yargı dosyaya, vicdanına, hukuka, Anayasa'ya bakar. Bizim beklentimiz budur. O yüzden adalet yerini bulsun, ne olursa olsun. Yargı mensuplarının yanında HSK vardır, bu millet vardır. Hiç kimsenin tavsiyesine, talimatına, telkinine bakarak değil dosyaya bakarak vicdanınıza göre karar verin ve 83 milyon huzur içerisinde geleceğe daha güvenle baksın.”

***

Hukukun üstünlüğüne mugayir söylem ve davranışları hazmedemiyordu.

Diyordu ki:

"Bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. Biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil, hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti.”

***

Ve bakan olarak son konuşması…

FETÖ’vari uygulamalara isyan…

Şöyle:

"Hukuk devletinde esas itibarıyla haysiyet cellatlığı olmaz, itibar suikastı olmaz. Hukuk buna asla izin vermez, veremez, vermemelidir! Dijital kumpaslarla insanların hayatını tarumar eden, insanlara kumpas kuran bu FETÖ'cü zihniyetin de asla ama asla unutulmaması gereken bir mücadele alanı olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu FETÖ'vari anlayışın uygulamaları(nın) da hiçbir zaman hiçbir suretle ve hiçbir kimse tarafından gerçekleş(tiril)memesi yönünde de teyakkuz ve bu konuda da hukukun gerekli tedbirleri alması da en esaslı görevlerden biridir. Dolayısıyla ‘Geçmişte oldu efendim, şimdi de olsa ne olur?’ diye bir şey asla kimsenin aklından geçemez, hukuk buna asla ve asla izin veremez!”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • DRSN

    07 Nisan 2022 11:41
    0 0
    YANİ HAKAN EFENDİ HUKUK ELBETTEKİ ÖNDEN GİTMELİ DAHA BAĞARSAKLARINI TEMİZLEMEMİŞ BİS HSK DAN NASOL BİR HUKUK ÖNDEN GİTSİN DERSİN EVT GÜNCEL OLARAK GİTTİ DAHA MECLİSTE TESKERESİ GÖRÜŞÜLMEDEN KENDİNİ KANDİL DAĞLARINA ATAN VEKİLİ NASIL HUKUKUN ÖNÜNE ÇAIKARACAKSIN
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;