Şenocak, muteber bir hoca. Bununla beraber, Müslümanlar arasındaki bazı ihtilaflar konusundaki sert tavrı yüzünden çok eleştirilen de bir hoca. Onu eleştirenler de mezkûr konularda genellikle aynı eleştirileri hak eden sert tavırlar sergiliyorlar. Bu sertliği, Şenocak’ın böyle bir sebeple açığa alınmasını ‘Oh olsun!’ diye karşılamaya kadar vardıran kardeşlerimiz de var.
İlgili vaazındaki ‘çatık kaşlı hoca’ üslubunu tasvip edip etmemek bir yana, Şenocak’ın bu vaazdan ötürü açığa alınması aşırı ve haksız bir tepkidir. Bunu başka konulardaki tartışmalar yüzünden alkışlamak da bir aşırılığın tezahürüdür.
Sosyal medyada Şenocak’la dayanışma mesajları ağır basıyor. Birçok meselede Şenocak’la ters düşen ama bunu ‘kategorik düşmanlık’ vesilesi yapmayan kimseler de katılıyor dayanışmaya. Mesajların çoğunda sağduyu hakim. Ne güzel. Öte yandan, Şenocak’ın açığa alınmasını Ehl-i Sünnet’le savaşın bir tezahürü gibi görüp/gösterip, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı külliyen hıyanetle suçlayan kimseler de yok değil. Gene aşırılık.
Şenocak’ın görevine iade edilmesini diliyorum. Bir dileğim daha var: Her görüş ayrılığının ölüm kalım meselesi yapılmadığı bir tartışma ortamı.
Karar
30 Ekim 2017
Hiç yorum yapılmamış
4718 kez izlendi
1673 kez izlendi
1144 kez izlendi
626 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.