GÜNCEL

Hakan Albayrak : Başbuğ aslında ne dedi?

Tarih
15 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Hakan Albayrak
 Bazı internet haber sitelerinin işgüzar editörleri “İlker Başbuğ ‘Afrin iç siyaset malzemesi yapılmasın’ dedi” gibi başlıklar atınca olan oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, evvelki gün, partisinin TBMM Grup Toplantısında, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’a çıkıştı: “Zeytin Dalı Harekatı siyasete alet edilmemeliymiş. Sayın İlker Başbuğ’a sormak lazımdır. Afrin’i siyasete malzeme edenler kimdir ya da kimlerdir? İşbirlikçi emellere laf etmeyenler neyden gocunmuşlardır? Maksadı nedir? Siyaset beka mücadelesini konuşmayacak da neyi konuşacaktır? Nesli tükenen balinaları mı anlatalım? Serengeti Parkı’ndaki safarileri mi izleyelim? Varoluş yokoluş mücadelesini siyaset dert etmeyecekse, söyleyin bana neyin dert edecektir?” (Kaynak: Yeni Şafak)

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüklendi Başbuğ’a: “Bir Genelkurmay Başkanı’ndan, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Askerin görevi nedir? Ülkesine saldıranlara  karşı haddini bildirmektir. Asker kışlasından oturup saldırıları izleyecek midir? Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak, böyle bırakılamaz. Ne demek Afrin harekatı siyasete alet edilemez? Asıl Afrin harekatını siyasete alet edenler beyefendinin beraber hareket ettiği tiplerdir, kimlerle hareket ediyorsa. Esed’in  yanına gidenler kimlerse bunu onlarla paylaşsın, şu andaki iktidarla değil. Asla böyle konuşmasını tasvip etmiyoruz. Yazıklar olsun!” (Kaynak: Haber 7)

***

FLAŞ.. FLAŞ.. FLAŞ..

Televizyonlar, gazeteler, internet haber siteleri, Bahçeli ve Erdoğan’ın “Afrin iç siyaset malzemesi yapılmasın” diyen Başbuğ’a çok sert cevap verdiğini duyurmak için birbiriyle yarıştı.

Haberlerinde, emekli generalin ilgili konuşmasını aktarmayı da ihmal etmediler ama.

Niye “ama” diyorum?

Çünkü ilgili konuşmanın ilgili sözle ilgisi yok, dolayısıyla ilgili cevaplar da ilgili konuşmayla ilgisiz.

“Afrin iç siyaset malzemesi yapılmasın”  veya “Afrin siyasete alet edilmesin” gibi bir cümle geçmiyor o konuşmada.

Bilakis, Afrin’in iç siyaset malzemesi yapıldığına veya Zeytin Dalı Harekâtı’nın iç siyasi hesaplarla düzenlendiğine dair iddialara tepki mahiyetinde cümleler geçiyor.

***

Başbuğ’un dediği şu:

“Afrin’de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken, ‘Siyasidir’ falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil. Asker canını almış, görevini almış, görev için çatışıyor. Şehit oluyor, kanını akıtıyor. Böyle konuların gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum.”

Türkçeye vakıfsak, aklımız mantığımız da yerindeyse, bu sözlerden çıkaracağımız sonuç şudur: Başbuğ, Mehmetçik kelle koltukta savaşırken “Afrin iç siyaset malzemesi yapılıyor” söylemlerine tevessül edenlerin yanlış yaptığını düşünüyor, böyle bir tartışma başlatılmasından rahatsızlık duyuyor.

İşittiğini veya okuduğunu anlamayan editörlerle karşı karşıyayız galiba.

Onlar yanlış anlayıp yanlış başlık attı, haberi okumaya zahmet etmeyip başlığı okumakla yetinen birileri de Bahçeli’yi / Erdoğan’ı yanlış yönlendirdi ve ortaya böyle bir Absürdistan manzarası çıktı.

Başbuğ herhalde neye uğradığını şaşırmıştır.

***

Dün sabah yaptığı yazılı açıklamada, MHP liderinin sözlerini “maksatlı ve yersiz” diye niteleyen Başbuğ, Erdoğan’ın sözleri hakkında ise “Sayın Cumhurbaşkanı’nın, konuşma içeriğiyle ilgili olarak tam ve doğru bilgilendirilmediğini düşündüğümü belirtmek isterim” dedi.

Meseleliği akla ziyan olan bu mesele burada kapanır inşaallah.

Medya ve siyaset için kıssadan hisse: Biraz daha özen lütfen!

Karar
15 Şubat 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Araştıralım

    16 Şubat 2018 14:25
    0 0
    Bu konuşmayı nerede yapmıştır Başbuğ Sayın ALBAYRAK araştırdınmı?
  • Mehti susuz

    15 Şubat 2018 23:31
    1 0
    Konusmasin darbeci eskisi ne sifatla konusuyor ? Soylemek istediklerini daha mertce ifade etsin zaten birileri siyasi malzeme birileride secim yatirimi diyor bazilarida erdogan insanlari susturmak icin afrin harekatini basladi diyor onune gelen konusmasin . Benim teyzemin bir arkadasinin kocasinin isyrri arkadasinin babasida eski karayollari genel muduruydu o da mi konussun eee
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;