GÜNCEL

Ersoy Dede : Çöp patlaması İstanbul’un kara lekesidir

Tarih
30 Kasım 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ersoy Dede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zaman zaman İstanbul’un eski halinden söz ederken, ‘çöplükler patlar, insanlar ölürdü’ diyor ya.. Neyi fark ettim, biliyor musunuz?.. Hayatı sözlükler ve sosyal ağlar olan bir genç nesil var ki, bu rezaletten haberi bile yok..  Geçenlerde Akşam gazetesi yazarı dostum Serkan Fıçıcı, heyecanla ve hayretle dedi ki; “Nasıl olur da bunca zaman oranın bir filmi çekilmez bir belgeseli yapılmaz!…” Yapılmaz Serkan.. Çekilmez Serkan.. Çünkü bu skandal bize kasıtlı olarak unutturuldu.. CHP belediyeciliğinin işlediği cinayetlerin üzerine çizgi çekip yokmuş gibi davranmamız istendi.. Oysa hayır.. 

Hekimbaşı’ndaki çöplük alanı patladı.. Yüzlerce metre ötede Kazım Karabekir’de oturan vatandaşların tepesine yanardağdan fışkıran lavlar gibi ölüm yağdı.. 39 vatandaşımız feci şekilde can verdi.. Hâlâ 12 kişinin cesedi bulunmuş değil.. Vaktin sorumluları, ‘oraya ev yapan vatandaş suçludur’ dedi, dosyayı kapattı.. Sonra Erdoğan geldi.. Hem orayı hem de Halkalı’daki çöp alanını kapattı.. Ümraniye’den bir şampiyon futbol takımı Halkalı’dan da yüzlerce aileye ev çıkardı. Çöpler mi?..  

Sadece İstanbul'un atıklarından misal Trabzon'a yetecek kadar elektrik üretiliyor. Ayıca çöpten elde edilen sızıntı suyu, kimyasal ve fiziksel arıtmayla bahçe sulama suyuna çevriliyor. Evsel atıklardan elde edilen kompost ise İstanbul'un bahçeleri ve parklarına dikilen çiçeklerin yetiştirilmesinde kullanılıyor. Birileri unutturmaya çalışsa da biz unutmayalım.. 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;