POLEMİK

Ersoy DEDE : Çağdaş görünümlü çağdışı kafalar

Tarih
07 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ersoy Dede

Son hikaye, Deniz Çakır’ın, aynı mekanda olmaktan utanç duyduğu 6 başörtülü genç kıza ettiği hakaretler.. Deniz Çakır’ın basın danışmanı, ünlü oyuncunun o gün orada olmadığını açıkladı. Fakat o kızlar kendilerine bağırıp çağıran oyuncudan şikayetçi oldular.. Çakır’ın arkadaşlarının da bu yaşanan durumdan dolayı mahcup olup özürler dilediğini falan anlattılar.. İşin aslı esası savcının mekandan isteyeceği bir kamera kaydına bakar.. Eğer bu anlatılanlar doğruysa yani 2019 Türkiye’sinde hâlâ “Başörtülüler Arabistan’a” diyen bir zihniyet ortalardaysa işimiz var bizim.. Ya hu aralarında başörtüsünün de olduğu pek çok kutuplaştırma malzemesinin bize ait sorunlar olmadığını, kardeşi kardeşe düşürmek için üretilmiş suni problemler olduğunu daha nasıl anlatmak lazım.. Eşofmanlı Şevket Hoca’nın da dediği gibi; bunu düdüklü tencereyle anlattık, helikopter pervanesiyle anlattık, İsviçre çakısıyla anlattık, daha nasıl anlatalım..  Çıldırdınız mı siz, ne başörtüsü ya hu.. Ortada bir problem varsa bu öyle anlaşılıyor ki bir alkol problemidir olsa olsa.. Ne başörtüsü!..

  

Şiddeti özendiren televizyon dizileri ile cinayetler arasındaki bağlantı

Bütün bir köşeyi, Deniz Çakır’la ziyan etmek istemem ama enteresan bir hatırlatma yapmış ünlü oyuncu.. Ankara’da bir cinayete kurban giden akademisyenle ilgili sosyal medya paylaşımında, “Silahın özendirildiği dizilerinizle övünün” diye yazmış.. Oysa Deniz Çakır da bir mafya dizisinde oynuyordu yakın zamana kadar..(Gökhan Kahraman hatırlatmış Twitter’da) Kader işte.. Fakat bu sadece bu hanıma ait bir tez değil.. Herkes konuşuyor.. Aslında bu analiz biraz kolayımıza geliyor galiba.. Yani ‘televizyonda mafya dizileri var o yüzden çocuklar birbirini öldürüyor’ gibi.. Dizilerin bu kadar revaçta olmadığı zamanlarda biz de Cüneyt Arkın’ın altı patlarla 20 el ateş ettiği filmlerin hayranıydık.. Zonguldak’taki Yayla Sineması’nda Bruce Lee filmi beklerdik dört gözle.. Kimimiz Tony Montana olurduk kimimiz Michael Corleone.. Biz neden kimseyi Bruce Lee gibi dövmedik ya da Montana gibi kevgire çevirmedik acaba?.. Bence bu ezber tezle ilgili geçmiş referanslara da bakarak kamuoyunu tatmin edecek bir rapor ortaya konmalı.. Hangi suçlu suç vaktine kadar ne okumuş, ne izlemiş bunlar filtrelenip bir veriye dönüştürülmeden dizileri/filmleri linç etmeyi doğru bulmuyorum.. 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Hacı Güven İsveç

    07 Ocak 2019 17:16
    0 0
    Affınıza sığınarak yazıyorum ! Orospular kaltaklar ve beyinsiz cahil "çağdaş" Olanlar saldırıyor çoğu zaman başörtülü insanlara , çünkü Kendilerini devamlı PIS hissediyorlar !
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;