SİYASET

Ersoy Dede : Al sana Tayyip Erdoğan’ın okul arkadaşı

Tarih
04 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ersoy Dede

Garip ve bence de bir o kadar gereksiz bir tartışma yürüyor muhalefet cephesinde.. “Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversite mezunu mu değil mi?” Bu garip tartışmayı yürütenlerin anlamadıkları, kafalarının almadığı pek çok konu var..

1) Erdoğan’ın temsil ettiği politik hareketin akademik kompleksleri yoktur.. (Gerçi solun efsane lideri Bülent Ecevit lise mezunuydu ve CHP seçmeni bunu çok dert etmezdi..) 2) Cumhurbaşkanı seçilme kriterleri istenseydi değiştirilebilirdi..

(Hem de 2007’deki referandum koşullarında, tek cümlelik bir değişiklikle pek âlâ halledilebilirdi..)

***

Bu garip tartışmadan hangi neticenin murad edildiğini bilmiyorum..  Ancak şunu bir gazeteci olarak sorguluyorum elbette..

 

CHP bu saçma sapan iddia ile ilgili yeteri kadar tahkikat yaptırdı mı, yaptırmadı mı? En azından etrafındaki yanındaki yakınındaki bu konuya çalışmış kişilerle konuştu mu, konuşmadı mı?.. Eski CHP milletvekili.. Eski YÖK üyesi..

Marmara Üniversitesi’nin uzun yıllar akademik kadrosunda yer almış bir öğretim üyesi.. Aydın Ayaydın, bakın bu tartışmalar başladığında ne demiş; “... Sınıf arkadaşlarından biri de şu anda Marmara Üniversitesi’nde Profesör olan Mehmet Emin Arat... (Tayyip Erdoğan’ın) mezun olduğu tarihte, ihtilalden sonra YÖK kurulduğu için İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin ismi Marmara Üniversitesi olarak değişti. Bu nedenle Sayın Erdoğan, 4 yıllık eğitim veren Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi diploması aldı... Erdoğan, Aksaray Fındıkzade Molla Gürani Caddesi’nde faaliyet gösteren, 4 yıllık eğitim veren İktisat ve Ticaret Yüksekokulu’ndan mezundur. Yangının çıktığı okuldan mezun değildir...” Kemal Kılıçdaroğlu’na da genel başkanlığının ilk yıllarında başdanışmanlık yapan Aydın Ayaydın, asistan olarak Erdoğan’ın hem sınavlarına hem de “para kredi dersine” girdiğini söylüyor..

Okul arkadaşı istiyordun ya..

Al sana arkadaş..

Star
3 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;