GÜNCEL

Ekrem Kızıltaş : Mesele açık, iftira nerede?..

Tarih
26 Ekim 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Ekrem Kızıltaş

26 Ekim 2015

Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan'ın Hilton'la ilgili sözleri sonrası Aydın Doğan tarafından yapılan açıklama bir tür itiraf niteliği taşıyor. Hilton arazisinin otelcilik yapılmak üzere alınmadığı, herkesin malumu. 255 milyon dolar, arsanın mevcut imar durumu açısından o zamanlar makul bir fiyattı. Ancak, muhtemel bir imar değişikliği ve tabii böylelikle sağlanabilecek avantajlar olursa, söz konusu fiyatın çok düşük kalacağı, ilgilenenlerin ortak kanaati idi. Satın alınışından sonra geçen 10 yılda burası ile ilgili herhangi bir şey yapılmadı. Bunun sebebi de, imar durumu ile ilgili bir gelişme sağlanamaması yanında, başta Anıtlar Kurulu'nunki olmak üzere arsa ile ilgili alınan bazı kararlardı herhalde. Doğan, "Hilton'la ilgili başta Sabah gazetesi olmak üzere iktidara yakın medyanın yıllardır tekrar ettiği iftiralara karşı arkadaşlarımız, geçmişte olduğu gibi bu defa da gerçekleri ortaya koydular" derken, gündeme getirilenleri yalanlamış olmuyor aslında. Açıklama şöyle sürüyor: "Hilton'u 10 yıl önce aldım. Sonrasında da kendisinden Hilton'la ilgili özel hiçbir şey istemedim. Sadece bir mülk sahibi olarak yasal haklarım ve ticari teamüller neye izin veriyorsa o çerçevede yetkili makamlara başvurularda bulundum. (...) Ve sadece hakkımı istedim. (...) Aldığımdan bu yana da tek bir çivi çakmadım, tek bir ağaç kesmedim. Kesmeyi de düşünmedim ve düşünmem." Aydın Doğan'ın Sayın Cumhurbaşkanı'ndan özel bir şey isteyip istemediği, ayrı bir mesele. Ancak 'iftiralar' dediği şeyler, konu ile ilgili haberler. Ve kendisinin 'bir mülk sahibi olarak yasal hakları çerçevesinde yaptığı'nı ifade ettiği başvurularla alakalı hususlar.

4 misli imar artışı...

2006'da Şişli Belediyesi'ne yapılan Hilton arazisine inşaat izni müracaatında 0.70 olan emsalin 2.7 olması yani mevcut inşaat alanının 4 kat artırılması ve 'TAKS' sınırı gözetilmemesi ile arazinin tamamına inşaat yapılabilmesi talepleriyle ilgili herhangi bir itirazı yok Doğan'ın. Dönemin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül başkanlığındaki belediye meclisinin, Aydın Doğan'ın talebine, sadece 2.7'lik inşaat talebini 2.5'a indirerek hızlı bir şekilde 'olur' vermesi ve işin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki sonraki aşamaları ile ilgili de... İ.Ü. Orman Fakültesi'nin ağaçlar için 'çalı-çırpı' demesi, Anıtlar Kurulu'nun devreye girmesi, kentsel SİT alanı mevzuu, meselenin devamındaki hususlar. Hilton arazisinde tek bir ağacın kesilmediği doğru; ancak her nasılsa verilebilen 'çalı-çırpı' raporu sebebiyle, düşünülüp düşünülmediğini bilemeyiz. 10 yıldır tek bir çivi bile çakılmamış olması da, mevcut imar durumunun bir türlü talebe uygun hale getirilememesi ile ilgili belli ki.
Hülasa: Aydın Doğan mülk sahibi olarak bir şeyler istemiş, yetkililer de mevzuata uygun olmadığı için vermemişler. Doğan'ın istediklerini alabilmek için medya gücünü kullanıp kullanmadığı ve Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti'ye yönelik amansız muhalefetinde bunun da payı olup olmadığını anlamak için medya organlarına bakmak yeterli...

Yenişafak

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;