GÜNCEL

Aziz ÜSTEL : İsrail Devletini kimler kurdu? (1)

Tarih
24 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Aziz Üstel

Eğer "kimler" değil de "kim" kurdu diye sorarsanız, "İlk Başbakanı David Ben Gurioncevabını alırsınız. Ben Gurion 1.52 boyunda, Polonya asıllı bir Yahudi’dir. Eğitimini Varşova ve İstanbul Üniversitelerinde tamamlamış, sonra "Vadedilmiş Topraklar" olan, (Yahudilerin kendi kendilerini inandırdıkları) Filistin'e gitmiş, falan filan! Resmi tarih böyle der. 

Ancak gerçek İsrail'in Macar Yahudisi, Tibor Resenbaum ve Mafya'nın bütün  parasını yönlendiren Meyer Lansky tarafından kurulduğudur. Rosenbaum İsviçre'deki International Credit Bank'in perde arkasındaki yöneticisi ve İngiliz denetimindeki Filistin topraklarını Yahudiler için geri almak amacıyla silaha sarılmış Hagganah ve Stern adlı terörist çetelere silah ve para sağlayan kişiydi. Banka'nın hisseleri Mafya'nın o dönem önde gelen ismi Meyer Lensky'deydi ve Mossad'ın Avrupa'daki parasını da o yönetiyordu. 

Şu bir gerçek ki İsrail'e en büyük destek, Avrupa, ABD ve Güney Amerika'da yaşayan Yahudilerden geliyordu. Örneğin Rosenblaum hem bankanın yöneticisi hem de o dönem dünyanın uzak ara, en zengin adamı olarak bilinen Yahudi banker Rothscild ve Lansky'le çalışıyordu. Hollanda Kralı Bernhard'la da yakın ilişkileri vardı. Daha sonra, 1949'da İsviçre'yle İsrail arasındaki bütün ticari ilişkileri Helvis Management Corporation  üzerinden yöneten de gene Rosenblaum'dur. Dahası İsrail İşçi Partisi'ne para desteği sağlayan Pinhas Sapir'in de en iyi dostudur. 

İsrail ne zaman parasal anlamda sıkışsa Rosenblaum'dan yardım ister. Örneğin, Şimon Peres'in başbakanlık döneminde, 1968 yılında, silah satın almak için 24 saatte 70 milyon dolara ihtiyaç duyan hükümet Rosenblaum'a baş vurur ve para iki saat içinde İsrail Devleti'nin hesabına yatırılır.  Dahası, Arap devletlerinin boykot ettiği Yahudi kuruluşlarının başında gelen bankası aracılığıyla Rosenblaum, merkezi Lozan'da olan petrol şirketlerinden İsrail için petrol satın alır. Ayrıca bankanın İsrail'de çok büyük yatırımları vardır. 

Siyonist çevrelerden toplanan paralar Rothschild'ın sahibi olduğu Israel Corporationtarafından yarı resmi ve resmi sektörlere, örneğin deniz taşımacılığı yapan ZİM gibi kuruluşlara yatırılır. Şirketin yöneticisi Micharl Tsur, şirket fonlarından Rosenblaum'a "ileride yapılacak işler için avans" adı altında bu paraları verir. Söz konusu para Lichtenstein Prensliği'nin başkenti Vaduz'da bulunan International Credit Bank'inhesabında İsrail Devletini bekler! Böylece milyonlarca dolar Siyonist çevrelerden Tel Aviv'e akar durur yıllar boyu! Denir ki, Rosenblaum olmasa, para olmayacak ve İsrail devleti ayakta kalamayacaktı. Onun için de gelin devleti kuranların başına Tibor Rosenblaum'u oturtalım... 

(Yarın: Meyer Lensky, Mafya ve İsrail Devleti)

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;