DÜNYA

Ardan ZENTÜRK : Amerika’ya karşı yalnız kalmak, felakettir…

Tarih
15 Nisan 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ardan Zentürk

Son derece karmaşık bir sorunla karşılaştık. Tespit etmemiz gereken ana nokta, Amerika Birleşik Devletleri’nin gerçekte kim tarafından yönetildiğidir.

Bildiğimiz tek gerçek var: Mevcut yönetim, Amerikan vergi mükelleflerinden çok bazı lobilere çalışıyor,  yaşadığımız, “Amerikan derin devleti” teorilerini çöpe atan bir durum, ancak, bir “paralel devlet” ile savaştığımız gerçeğidir. 

Orada gerçekte anlamda kim işbaşında, belli değil. 

ABD Başkanı sıfatını taşıyan Donald Trump, Aralık 2018’de “Suriye’den çekiliyorum” dedi, önce İsrail, sonra Amerikan Savunma Bakanlığı, Pentagon, “hadi canım sende” tavrıyla karşıladılar bu açıklamayı… 

Yaşanılan, Pentagon’un dediğinin olduğudur. 

Açık soralım:Amerika gibi bir süper gücün Ortadoğu politikasını Beyazsaray’da oturan sivil kadrolar mı, Pentagon’daki generaller mi biçimlendiriyor? Cevap açıktır, generaller!..

Generallere bu manevra alanını kim açıyor? Amerikan demokrasisini parasıyla teslimalmış Siyonizm ve onun karar mekanizmalarına hakim piyon siyasetçileri…

Mesela, Demokrasileri Savunma Vakfı diye bir örgüt var, ne kadar neo-con/Siyonist varsa orada toplanmış. 

Amerika’yı İran ve Türkiye’ye karşı savaşa sürükleyenler bunlar… 

Ortada basit  sorular var: İran, Amerika’yı nasıl tehdit ediyor? Türkiye, hangi Amerikan ulusal çıkarına zarar verdi? Türkiye ile İran’ı bir araya toplasan, nükleer süper güç eskisi Rusya kadar olamayacaklarına göre bu iki devlete karşı süren düşmanlık neden? 

Bu soruları Siyonist kalemler İsrail çıkarları açısından çok güzel yanıtlarlar ama, konunun gerçek anlamda Amerikan çıkarlarıyla hiçbir ilişkisi yoktur. 

Türkiye gibi güçlü bir devleti kaybetmek Amerikan çıkarı içinde mi, hayır, kaybettiler. En büyük hataları, oluşturmaya çalıştıkları “Erdoğan’sız Türkiye” ile geri kazanacaklarını sanmalarıdır, FETÖ-PKK ittifakı ve 15 Temmuz’un korkunç anısı bu trenin önümüzdeki 100 yıl içinde kaçırıldığını gösteriyor, anlayamıyorlar. 

Açık emperyalist saldırıdır…

“Diktatör” dediği Maduro’yu yıkmaya çalışıyor. Askeri diktatör Sisi’yi Beyazsaray’da ağırlıyor. Tutumu açıktır: Bana çalışan diktatör istediğini yapabilir, hatta, bir konsolosluk binasında gazeteci parçalayabilir…Sırtını milletlerinin iradesine dayamış bağımsızlıkçı liderler diktatördür, onları yıkarım!..

Bu dönem böyle… 

Eğer millet olarak sağlam durmazsan, Sisi, Arap veliaht prensler gibi evanjelik-siyonist ittifaka satılmış, sürekli aşağılanan sözde liderlere sahip olursun… 

Bu saldırı sürecek… Amerikalı senatörler Rubio-Menendez ikilisinin İsrail-Yunanistan-Mısır askeri ittifakına askeri yardım ve Kıbrıs Rum kesimine silah satışını öngören  tasarısına ilk resmi destek kimden geldi? ABD’nin Atina Büyükelçisi Pyatt’tan… 

Aynı saatlerde, Amerika’nın yeni Türkiye büyükelçisi olacak zat, Kongre’de S-400’ler üzerinden bizi tehdit ediyordu!.. 

Yeni stratejiler geliştirmeliyiz…

Amerika müttefikimiz ve hele, stratejik ortağımız değildir.

Bu kavramlardan ve emperyalizmin elindeki ekonomik saldırı kanallarından ne kadar çabuk kurtulabilirsek, onurlu yaşama şansımız yükselir… 

Geleceğimize dönük karanlık  planlarını tamamlamış, bütün uyarılarımıza rağmen yıkıcı politikalarını sürdürenlere sürekli dert anlatmaktan yorulmadınız mı? 

Hedef, tam bağımsız Türkiye’dir. 

Bu yeni bir strateji ile sağlanır. Zemini LOZAN DENGELERİ’dir… 

Esası, emperyalizm karşısında yalnız olmamaktır. 

Amerika’nın karşısına tek başınıza çıkarsanız… 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • vatana sevdalısı

    15 Nisan 2019 21:03
    0 0
    cia ülkelerin içine nüfuz eden bizim gibi olan içimizden kişilrle iş görür.ülke içinde tüm karar alma mekanizmalarını bunlarla sabote etmeye kaos oluşturmaya vs herşeye bel altı çalışır.ülke içinde bunu yani manda ve himayeyi kesinlikle seçmemeli muhalefet.unutulmamalıdır milli birliğimiz -değerlerimiz ve milli iradenin üstünde güç tanımamaktan (yani atatürk ilkelerinde var bu katatürtkçü sananlara chp zihniyetine atıf)geçer.milletten başka ciaya bel bağlayanlar milletin tokadını yemelidi.
  • Arif

    15 Nisan 2019 15:23
    1 0
    Bu zalim ve gözü dönmüş odağın hedefinde şu an ülkemiz vardır. Onları biz müttefik saysak da kendileri ülkemize ve ekonomik, sosyal, siyasal dengelerimize zarar vermek için ne gerekiyorsa gizli - açık yapmaktadırlar ve yaptıkları apaçık herkes tarafından görülüp bilinmektedir. Her etnik kökenden ve her inançtan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının öncelikle farkında olmaları gereken budur. İyi ki varsınız.
  • Arif

    15 Nisan 2019 15:19
    1 0
    Ardan Bey, Elinize, yüreğinize, aklınıza sağlık. Allah size sağlıklı, hayırlı uzun ömür versin. Dünyanın baş çelişkisi sizin işaret buyurduğunuz o emperyalist odaktır. O emperyalist odak da, sizin işaret buyurduğunuz o çevrelerden oluşmaktadır. Demokrasiye darbe vurup halkın oyları ile seçilmiş cumhurbaşkanını zindana attıran Sisi'yi baş tacı eden o zalimler, halkının oyları ile gelmiş Maduro'nun başına etmediklerini bırakmıyorlar. ............
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;