SİYASET

Alper Tan : Vekalet savaşlarının sonunda ne var?

Tarih
24 Ağustos 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Alper Tan

Osmanlı Devleti’ni dağıtıp Hilafet’i yıkmak ve Müslümanların birliğini bozmak için tertiplenmiş olan Birinci Dünya Savaşı öncesinde ve savaşlar sırasında Haçlı-Siyonist ittifakı içeriden ve dışarıdan iki koldan saldırdı.

Özellikle Osmanlı tebaası Rum, Ermeni ve Yahudileri Osmanlı Devleti’ne karşı örgütlediler. Mavri Mira, Pontus Rum, Etnik-i Eteria, Hınçak ve Taşnak Komitaları, Kardos gibi azınlıklardan oluşturulan tedhiş örgütleri yani bugünkü ifadeyle “terör”örgütleri türetildi.

İlk bakışta birbirleri ile alakası yokmuş gibi görünen bu terör örgütlerinin her ne kadar kendilerine mahsus talepleri olsa da nihayetinde hepsi aynı hedefe odaklanmış ve büyük fotoğrafta aynı maksat için uğraşıyorlardı. Bu büyük hedef Osmanlı Devleti ve İslam hilafetinin yıkılmasıydı. İttihatçılar da bu hedefe farklı noktalardan bilerek veya bilmeyerek katkı sağlamış oldular.

İçeriden bu azınlık örgütlerinin, dışarıdan da İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya, Yunanistan gibi devletlerin doğrudan saldırılarıyla, nihayetinde 1922’de Osmanlı yönetimi, 1924’te de İslam hilafeti resmen yıkıldı.

Şimdi sorulması gereken çok önemli bir soru var. Yoğun bir şekilde Osmanlı Devleti ve Hilafetin yıkılması için düşmanlarla işbirliği yaparak amaçlarına ulaşan bu azınlık örgütleri, Cumhuriyet döneminde ne oldular??? Buharlaştılar mı? Hayır..

Bu örgütlerin beyin tabakası Cumhuriyet döneminde devletin en kritik kurumlarında gizli-açık görev aldılar. Cumhuriyet döneminde millete ve İslam’a karşı yürütülen doğrudan veya dolaylı saldırıların arkasında yine bunlar vardı.

Bunlar en umulmadık kurumlarda en kritik görevlerde bulundular. Devlet içine yerleşmiş bu kripto unsurlar, devlete ve millete karşı, din ve millet düşmanlarıyla işbirliğine devam ettiler.

İşte FETÖ, kökleri bir asrı geçen temellere dayanan bu kriminal zihniyetin mirasçısıdır. Ama FETÖ öncekilerden daha ahlaksız ve daha tehlikeli bir yol izledi. Öncekiler, İslam’a ve millete karşı dini ve etnik azınlıkları kullanırlarken, FETÖ, hem azınlık unsurlarını hem de bu ülkenin samimi Müslüman ailelerinin çocuklarını zehirleyip baştan çıkartarak kullandı. Müslüman ebeveynlerin, “evladımız dinini, diyanetini öğrensin, Müslümanca yaşasın” beklentisi ile yönlendirdiği çocukları FETÖ tarafından uzun ve sistematik yöntemlerle benliğinden uzaklaştırılıp, köklerine yabancılaştırıldı.

“Altın Nesil” yetiştireceğiz vaadiyle efsunlanan ailelerin, çocuklarının tam bir Müslüman düşmanı, ABD ve İsrail casusu haline getirildiklerini öğrendiklerinde ise iş işten geçmişti. Sahabe hayatlarından örneklerle, gözyaşları içinde canlarını feda edecek biçimde şahsına bağlandıkları kişinin, din alimi değil, tecessüm etmiş bir şeytan olduğunu hala anlamayacak kadar kalpleri kararmış, gözleri kapanmış ruhları sönmüş, iradeleri kaybolmuş bir toplulukla karşı karşıya kaldık.

“Hocamız karıncayı bile incitmez” diye savunan ve dünyanın en nadide en hoşgörülü en muttaki cemaatiymiş gibi görünen bir topluluk, kendi ülkesindeki Müslümanların başlarına ölüm kusan bombaları savaş uçaklarıyla boşaltacak kadar dinden imandan çıkmış, azgınlaşmış ve sapıtmıştır.

Boko Haram, PKK, YPG ve DHKP-C de bu Haçlı ittifakının içimizdeki diğer unsurlarıdır. Bu örgütler farklı farklı açılardan Haçlı-Siyonist işgalcilere hizmet ediyor.

Nasıl ki içeriden terör örgütleri, dışarıdan da işgal orduları ile ortak hareket edip işbirliği halinde Osmanlı Devleti’ni ve İslam hilafetini yıktılarsa şimdi de aynı yol ve yöntemleri deniyorlar.

Yüz yıl önce yıktıkları Osmanlı ruhunun yeniden canlanıyor olmasından, İslam hilafetinin farklı biçimde yeniden gündeme gelmesinden çok korkuyorlar.

2015’in Aralık ayında 40 civarında Müslüman ülke tarafından İslam Ordusu’nun kurulduğunun açıklanması, Haçlı-Siyonist koalisyonunu çılgına çevirdi. Bir asır önce tarihe gömdüklerini zannettikleri İslam Birliği ruhunun canlanıyor olmasını bir türlü kabullenemiyorlar.

Türkiye’ye karşı saldırıların ne zaman yoğunlaşmaya başladığına, darbe planlarının ne zaman planlandığına bakacak olursanız, İslam Ordusu’nun açıklanması ve bu senenin Şubat ayında dünyanın en büyük savaş provasını yapmasından sonra olduğunu görürsünüz.

Haçlı-Siyonist ittifakı bugüne kadar savaşı, kendi kurdurduğu PKK-YPG, DHKP-C ve FETÖ gibi terör örgütleri üzerinden yürüttü. Bu savaş bir vekalet savaşıydı; başarılı olamadılar.

Siyasi cinayetler başlayabilir..

Şimdi muhtemelen savaşın yeni bir aşamasına geçecekler. Vekalet verdikleri terör örgütleri üzerinden ülkede kaos, kargaşa, anarşi ve iç savaş çıkartmak istiyorlar.. Siyasi cinayetlere de başlayabilirler. Eğer Türkiye’de bir iç savaş görüntüsü oluşturabilirlerse bunu bahane ederek –Allah korusun- ülkeyi doğrudan işgal edecekler.

Şimdi bu işgalin gerekçelerini peydahlamak için çalışıyorlar. Bir nebze olsun iç karışıklık çıkarabilseler,“Türkiye gibi kritik bir ülkedeki iç savaş tüm Avrupa ve ABD’nin güvenliğini derinden etkiler. Türkiye’nin istikrarsız olmasını göze alamayız. Uluslararası camianın bu ülkeye derhal müdahale etmesi gerekir” diyerek acilen bir BM kararı çıkartıp NATO’yu devreye sokarak ülkeyi işgal edecekler.

Olamaz demeyin.. Fırsatını bulsalar bal gibi yaparlar. Tıpkı Afganistan ve Irak’ta yaptıkları gibi.. “Türkiye IŞİD’i destekliyor” propagandasını yıllardır Batılı kamuoylarını buna hazırlamak için köpürtüyorlar. Bu noktada ülkede birlik ve bütünlüğün sağlanması çok önemli. İktidar ve muhalefet partileri bu tehlikeli senaryoyu gördüler. Düşmanlara fırsat vermemeliyiz ve vermeyeceğiz.

Bütün bu kirli ve kanlı oyunları bozacağız. Senaryolarını, tuzaklarını kendi başlarına geçireceğiz. Müslüman dünyayı kana bulamak isteyenlere karşı, Müslümanların hazırlıksız olduğu zannedilmesin. Vakti zamanı geldiğinde bunu herkes görecek inşallah.

Müslümana umutsuzluk yakışmaz.

Sadece sabır, gayret ve dua gerekiyor.

Kanal A haber
24 Ağustos 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;