SİYASET

Alper Tan : İslam Ordusu Haçlı - Siyonist ordusuna karşı!

Tarih
10 Şubat 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Alper Tan

Kaç senedir “küresel din savaşının” başladığını ve adı konulmadan devam ettiğini anlatıp duruyoruz. Bunları yazıp-konuşurken bazıları, komplocu olduğumuzu, bazıları savaş kışkırtıcılığı yaptığımızı düşündü. Bu tür her gelişmeden Batı'nın galip çıkacağına “iman edenler” ise bıyık altından gülüp geçtiler. Bunlar zaten bilinen ve tahmin edilen şeyler. Mühim bir durum da değil. Bunlara bir şeyler anlatma veya ikna etme derdinde de değiliz.

Şimdi parçaları tekrar yerine koyalım ve resme bakalım. 2014’ün sonbaharına girerken Papa, gazetecilere yaptığı açıklamada, “3. Dünya savaşı başladı. Ama parça parça” demişti. Papa’nın arabuluculuğu ile 2014’ün Aralık ayında ABD ve Küba arasındaki düşmanlık bitirildi. 50 yıllık düşmanlık yerini barışa bıraktı. 2015’in Eylül ayı sonunda ABD’nin gizli teşviki ve yol vermesiyle Rusya Suriye işgaline, ABD, Avrupa ve İran’la beraber dahil oldu. Suriyeli Müslümanları katletmek için Rusya’dan gönderilmekte olan uçaklar, tanklar, silahlar, füzeler ve askerler Ortodoks rahipler tarafından takdis edildiler. Rus Ortodoks patriği Suriye işgalinin bir “Haçlı savaşı” olduğunu çekinmeden ifade etti.

2014’te Katolik Papa Türkiye’ye geldiğinde Bizans Patriği Bartholomeos ile ortak ayin icra ettiler.. 12 Şubat’ta Papa Franciscus Küba’da Rus Ortodoks Patriği Kiril ile ittifak görüşmesi yapacak. Uluslararası Siyonizmle de iş birliği yapan Haçlı dünyası Müslümanlara karşı kendi aralarında birleşiyor.

Şu anda Suriye’de ABD, Avrupa, Rusya, İsrail ve İran, Müslümanlara karşı ittifak kurmuş vaziyetteler. Şu gerçeği tam olarak görelim artık. İslam dünyasıyla ilgili Rusya ile ABD arasındaki zahiri farklılıklar sadece kayıkçı kavgasıdır. Aralarındaki gizli ittifakın deşifre olmaması için icra edilen bir mizansendir. ABD ve Rusya Suriye krizinin başından bu yana müttefiktiler. Gerisi hikaye..

Peki bütün bu Haçlı-Siyonist ittifakına karşı İslam ülkeleri ne yapıyor? Haçlı-Siyonist dayanışması Müslüman ülkelerin de kendi aralarında ittifak kurmalarına sebep oldu. 2015’in Aralık ayında Riyad’da toplanan İslam ülkeleri Ortak İslam Ordusu ve Ortak İstihbarat Merkezi kurduklarını açıkladılar. Bu ittifaka dahil olan ülke sayısı 40’ı geçti.. Bu gelişmeden sonra ABD, Avrupa, Çin, Rusya, Mısır, İsrail ve Suriye’de çok önemli ve dikkat çekici gelişmeler oldu.

Rusya 2016 yılına büyük bir şokla girdi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal eden Generali ile Rusya’nın Suriye işgalini planlayan ve aynı zamanda Rus Genelkurmayının İstihbarat Başkanı da olan General aynı gün öldürüldüler.

Gelelim son 15 günde olanlara.. Önce, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin el-Cubeyr dünyaya meydan okuyan şu konuşmayı yaptı: "Dünyanın ekonomisine katkı sağlayan ABD, Avrupa ve Çin'de bulunan 7.6 trilyon dolar İslam ülkelerine ait yatırım ve paraları geri çekilebiliriz. Bu durumda dünya ekonomisinin ne hale geleceğini Batılı ve Çinli dostlarımız bir kez daha düşünsünler..."

Bu tehditten bir iki gün sonra Çin Dışişleri Bakanı şu açıklamayı yapma gereği duydu: "Suriye'ye veya Ortadoğu'da başka bir çatışma alanına asker veya operasyonel güç göndermeyi düşünmüyoruz.."

Devamında ise şunlar oldu;

Darbeci Sisi’nin başında bulunduğu Mısır'da, Yüksek Mahkeme, İhvan Üyelerinin yargılandığı 'Kirdase' olayları davasında 149 kişi hakkında verilen idam kararını bozdu.

İçinde bir Tuğgeneral ve bir Albayın da bulunduğu 34 kişilik İranlı ölüm timi kuşatılıp 6'sı ölü 28'ı sağ olarak Halep'te muhalifler tarafından esir alındı.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Türkmen Dağı bölgesinde, Rus ve Esad generallerinin bir araya geldiği karargaha düzenlenen baskında, 4 Rus, 5 Esad generali olmak üzere toplam 15 üst düzey subay öldürüldü.

Rusya Genelkurmay Başkan'ı Valeri Gerasımov Suriye'de öldürülen Rus generallerle ilgili Interfax'a şöyle konuştu: "Suriye'de olup bitenlerden tamamen Türkiye sorumludur. Bu olay bardağı taşıran büyük bir suikast. Bu büyük bir saldırı ve bu saldırının arkasındaki tek güç Türklerdir. Görülüyor ki sahada yani Suriye topraklarının her bir köşesinde Türkler çok etkililer. Bu suikast unutulmayacak. Bu, Türklerin biz Ruslara karşı ilk icraatları değil. Bunlar Çeçenistan'da, Ermenistan'da, Ukrayna'da, Kırım'da hep karşımıza çıkanlardır.”

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise generallerin öldürülmesini şöyle yorumladı. "Türkiye'nin eylemleri, Rusya'ya karşı eşi görülmemiş bir meydan okumadır. Bu bizim seçimimiz değildi."

Suudi Arabistan'da 'terör şüphesiyle' 10 Amerikalı tutuklandı. ABD Dışişleri yetkilisi, Suudi Arabistan'da Amerikan vatandaşlarının tutuklandığını doğruladı.

Gelelim Rusya’nın ekonomisine. Türkiye’ye ambargo uygulayan Rusya’nın ekonomisi çöküyor, Rus halkı sorgulamaya başladı: Geçen sene 1.100 dolara tekabül eden maaşlar 450 dolara düştü. Moskova'da m2'si 6.000 dolar olan işyerleri 2.200 dolara düştü. Yoğun bir Türk düşmanlığı propagandası yapılmasına rağmen Rus hükümeti ciddi olarak sorgulanıyor artık. Halk, "Bizim Suriye'de ne işimiz var" demeye başladı. Ayrıca her gün Ukrayna'dan 5 ile 10 arası asker cenazesi geliyor Rusya’ya. Yayın yasağına rağmen ailelere teslimle öğrenilen asker zayiatları ciddi tepkilere sebep oluyor.

Savaşın başından bu yana Suriye’de 24 İran Generalinin öldüğünü hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Soğuk savaş günlerinde, muazzam bir süper güç olan Sovyet birliklerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan'dan çıktığını unutmasınlar. Bugün Suriye'ye de girenler aynı şekilde çıkacaktır" diyerek Suriye’deki tüm yabancı işgalcilere meydan okudu.

İslam dünyasının meydan okumaları karşısında panikleyen Avrupa ve liderleri Angela Merkel Ankara’yı iknaya çalışıyor.

Suriye’de şartların hızla değişmeye başladığını gören İsrail lobisi Ankara’nın kapısını çalıyor.

Önümüzde ise çok daha hızlı ve sıcak günler var.. ABD, Avrupa, Rusya, İran, İsrail ve diğer işbirlikçilerin halini göreceğiz. Hadi hayırlısı..

Kanal A
10 Şubat 20

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;