GÜNCEL

Alper Tan : ABD gizli belgesi ve Reina saldırısı!

Tarih
19 Ocak 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Alper Tan
Bu ABD gizli belgesini başka bir vesile ile 18 Ekim 2016’da yayınlamıştık. Reina saldırısının tetikçisi, sağ olarak İstanbul’da yakalandı. Saldırıyı Özbekistan vatandaşı Abdulkadir Masharipov yaptı. Örgüt olarak da DAİŞ’in yaptığı söyleniyor. Katilin yakalandığı evde Irak asıllı bir erkek ve Afrika’nın çeşitli yerlerinden 3 kadının da bulunduğu açıklandı. Yani saldırıyı planlayan servis, kafaları karıştırmak için bayağı iyi bir örgü hazırlamış. Ama kafalarınız karışmasın. Olay çok net..
 

Özellikle son yıllarda daha yoğun olarak ABD’nin terör örgütleriyle gizli ilişkilerini konuşuyoruz. ABD, terör örgütlerini ele geçirerek, yönlendirerek veya terör örgütleri kurarak küresel düzeyde örtülü/açık operasyonlar yapan, ölüm, kan, dehşet, kaos ve belirsizlikler üzerinden büyüyen ahlaksız bir sömürge imparatorluğudur.

Bu bir komplo teorisi değil. İftira veya yalan hiç değil. Amerikan gizli belgeleri aynen bunları teyit ediyor.

19 Aralık 1947'de; Başkan Harry Truman döneminde ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, NSC-4A kodlu bir kararname çıkardı. Kararnamenin 'çok gizli' ekinde; Amerika'nın Komünizme karşı politikalarını desteklemek üzere CIA’e, gizli psikolojik eylemlere başlaması talimatı verildi.

Bundan altı ay sonra 1948'in Haziran ayında ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Siyaset Planlama Müdürü ve aynı zamanda Marshall Planı'nın da mimarı olan George Kennan’ın hazırladığı NSC-10/2 kodlu başka bir kararname ise CIA’ın örtülü savaş yöntemlerini sınırsız hale getiriyordu.

“Washington tarafından var sayılan Komünizm tehlikesine karşı çıkarılan bu son kararname; ABD hükümetlerine ahlak kurallarını ortadan kaldıran her türlü gizli harekâtı meşru kabul eden” bir yetki veriyordu. ABD gizli belgesinde CIA’e verilen yetkileri özetleyen şu paragraf her şeyi anlatıyor.

ABD’nin gizli harekât yöntemleri şöyle sıralanıyordu:

“Doğrudan önleyici eylemlerde bulunma; bu amaçla propaganda, ekonomik savaş, sabotaj, anti sabotaj, tahrip, tahliye gibi tedbirlere başvurmak; düşman yönetimleri devirmek; bu amaç doğrultusunda teröristlere, direniş hareketlerine, sığınmacı gruplara destek vermek!”

NSC-10/2 kodlu bu gizli belgede, örtülü casusluk faaliyetlerinin deşifre olması halinde nasıl davranılması gerektiği de tedbiren belirlenmiş ve şu yöntemler kayda geçirilmişti. “Bütün bu eylemler öyle bir şekilde planlanmalıdır ve uygulamaya konmalıdır ki; Amerikan hükümetinin bu eylemlerdeki sorumluluğunu yetkisiz kişiler açıkça göremesin; gören olursa da ABD hükümeti bunu inandırıcı bir şekilde reddedebilsin…”

Gizli kararnamede “gizli eylem” de şöyle tanımlanmıştı: “ABD'nin dış politikası doğrultusunda hükümetleri, olayları, örgütleri ya da kişileri etkilemek üzere yapılan ama Birleşik Amerika hükümetinin ilişkisinin belli olmayacağı örtülü eylem.”

Washington, kendine bağladığı zayıf ve çaresiz ülkeleri havuç ve sopayla ABD çizgisinde hizaya getiriyordu. Marshall Planı’yla verilen yardımlarla havuç, CIA operasyonları ile de sopa kullanılıyordu.

Türkiye, İkinci Dünya Savaşı ertesinde 1944 ortalarından itibaren ABD güdümüne girmişti. 1952’de de NATO’ya dahil ettiler. NATO üyeliği ile birlikte ABD kontrolündeki DERİN DEVLET, Ankara’da gizlice kurumsallaştı. NSC-4A ve NSC-10/2 kodlu bu gizli belgeler, Türkiye’de de en kirli şekilde uygulanmaya başlandı.

1955’deki 6-7 Eylül olayları, 1950-1960 arası Menderes hükümetlerine atılan iftiralar ve kirli propagandalar, 27 Mayıs darbesi, sahte “Komünizm tehlikesi” üzerinden toplumun kutuplaştırılması, 1980 öncesi sağ-sol çatışmalarıyla dinamik gençliğin tırpanlanması, 12 Eylül askeri darbesi, ASALA ve PKK terör örgütlerinin faaliyetleri bu çerçevede ABD tarafından planlanan ve yapılan kirli sömürge faaliyetleridir.

Geçmişte Türkiye içinde uygulanan diğer başka önemli bazı CIA faaliyetleri de şunlar. Alevi-Sünni gerilimi, Laik-irtica tartışmaları, 28 Şubat darbesi, faili meçhul siyasi cinayetler, önemli ekonomik ve mali krizler, 27 Nisan askeri muhtırası, FETÖ üzerinden yürütülen casusluk/terör faaliyetleri ve nihayet 15 Temmuz işgal teşebbüsü.

Bu olayların hepsinde az önce anlattığımız ABD gizli belgesinde sayılan kirli “propaganda,” “ekonomik savaş,” “sabotaj,” “anti sabotaj,” “tahrip,” “düşman yönetimleri devirmek,” “teröristlere destek” mevcut.

Bütün bunlar ABD resmi belgelerinde kayıtlı resmi terörizm teknikleridir. Dünyanın en büyük terör devleti, bize terörle mücadele ettiğini anlatıyor.

ABD dünyanın en tehlikeli terör örgütüdür.

ABD dünyanın en korkunç eroin ve uyuşturucu taciridir.

ABD en tehlikeli silah tüccarıdır.

ABD dünyanın en karanlık tefecisidir.

ABD 21. Yüzyılın en kanlı en katil devletidir. ABD’nin bu özellikleri Trump döneminde de tamamen değişmeyecektir.

ABD, El Kaide’yi gerekçe gösterip 15 sene önce Afganistan’a çöktü. 3.6 Milyon Müslümanın kanını döktü. Hala tam olarak oradan çıkmadı. 13 sene önce olmayan kitle imha silahlarını bahane edip Irak’a çöktü. 1.2 milyon Müslümanı katletti. Oradan hala çıkmadı. 2 sene önce IŞİD’i bahane edip 600 bin Müslümanı katleden katil Esad’ın arkasında yer aldı.

Washington, dünyanın çeşitli yerlerindeki her çeşit terör örgütlerine de on yıllardır bu kadar “emek” ve “mesai” sarf etti. Bu emekler elbette boşa gitmeyecektir. Allah en adil olandır. Herkese emek ve gayretinin karşılığını elbette verecektir. ABD için artık ektiklerini biçme vaktidir. Hiç merak etmesin Washington. Şimdi ABD için hasılat zamanı. Ayrıca Doğu halkları Batı gibi kalleş değil, nankör ve sömürgeci değil. Borcuna sadıktır. Kendisine yapılan bu kadar “büyük iyiliği” karşılıksız bırakmaz. Haçlı-Siyonist ittifakının, Afganistan’a getirdiği “demokrasi,” Irak’a taşıdığı “özgürlük” ve Suriye’ye getirdiği “insan hakları” tüm ABD eyaletlerine ve Avrupa ülkelerine misliyle ödenecektir.

Kanal A Haber
19 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • bayraktar

    19 Ocak 2017 20:50
    1 0
    Çok güzel ifade etmişsiniz.Duygularımıza tercüman olmuş.Bizede inşallah demek düşer.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;