GÜNCEL

Ahmet KEKEÇ : Pis kokular!

Tarih
13 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Kekeç

Geçen hafta, Mahmut Övür’ün peş peşe kaleme aldığı “yatta gizli görüşme” yazılarından sonra da dikkat çekmiştim: 

Muhalefet partileri (hele muhalefetin “ana”sı ise) “devlet protokolü”ne tabidirler. 

Bu ne demek? 

Şu demek: 

Kemal Kılıçdaroğlu da “devlet protokolüne tabi” bir siyasetçidir. 

Dolayısıyla, gittiği yerler, “eğleştiği” mekânlar, yaptığı görüşmeler “güvenlik” gerekçesiyle “devlet”in bilgisi dâhilinde olmalıdır. 

Bu nedenle Kılıçdaroğlu, bir “program” dâhilinde yaşar/böyle olmak zorundadır. Seyahatlerini program dâhilinde gerçekleştirir, görüşmelerini program dâhilinde yapar. 

Hem güvenlik gerekçesiyle, hem de siyaseten “şeffaflık” bunu gerektirdiği için... 

Kemal Bey öyle mi yapıyor? 

Hayır... 

Birden ortadan kayboluyor... Ne güvenlik birimlerini, ne de partili yetkilileri haberdar ediyor. Birden “sır” olup uçuyor. Nereye gittiği sorulduğunda ya cevap vermiyor, ya da yalan beyanda bulunuyor. 

Mesela, İstanbul’da gizli yat görüşmesine gittiği günün sabahında, gizlice, İsrail Maslahatgüzarı’yla görüşmüş... (İlginçtir, böyle bir görüşme yaptığı “faş” edildiğinde “suskunluğunu” korudu. Konuşma gereği duysaydı, mutlaka yalan söyleyecekti. Yalan söylemesini İsrail Büyükelçiliği engelledi. Hilal Kaplan’ın yazdığına göre, Büyükelçilik sayfasından, fotoğraflarıyla bu görüşmeyi paylaştı, Kemal Bey’i yalan söyleme zahmetinden kurtardı.)

Kemal Bey, “programsız” görüşme yapmayı seviyor. 

Dönemin ABD Büyükelçisi’yle “programsız” görüşmüştü. 

Maskeli FETÖ’cüleri, CHP genel merkezine “programsız” kabul etmişti. Muhtemelen onlardan görüntü ve tape desteği almıştı. 

15 Temmuz akşamı, Ankara’dan İstanbul’a programsız uçmuş, darbe erkene alındığı için “programsız” görüşmesini gerçekleştirememişti. 

Programsız seyahatlerinden birini de Artvin’e gerçekleştirmişti. 

Hani, suikasta (!) uğradığı seyahat... PKK’lı teröristler eskortuna silahlı saldırıda bulunmuş, bir polisi şehit etmişlerdi. O seyahatten söz ediyorum... 

Neden Artvin’e gittiği “sır” olarak kaldı... 

Çünkü Kemal Bey programsız ziyaretinden kimseleri haberdar etmemişti. 

O günlerde, başkalarının da Artvin’e yolu düşmüştü. Biri, dönemin ABD Büyükelçisi John Bass’ti, diğeri de AK Parti’den Başbakan yapılmış eski bir akademisyendi. 

Kalamış Marina ziyaretine dönecek olursak... 

Bu konudaki tüm detayı Mahmut Övür’ün yazılarından alıyoruz. 

Kemal Bey, meğer, “taziye ziyaretine” gitmiş. Geçen yıl vefat eden ünlü işadamının taziyesine... Açıklamayı, vefat eden ünlü işadamının oğlu yapıyor: “Kemal Kılıçdaroğlu taziye ziyaretine geldi” diyor. (“Kılıçdaroğlu aklayıcılığına” soyunuyor...)

Neredeyse 7 ay sonra gerçekleştirilen taziye ziyareti... 

İlginç... 

İlginç ama şu sorular da cevap bekliyor: 

Taziye ziyareti gibi masum ve doğal bir eylem neden kamuoyundan gizlenir, mekân olarak neden “yat” seçilir, taziye görüşmesine neden “korumalar” eşlik etmez (nereye gidildiği özellikle korumalara bildirilmemiş), ziyaret esnasında neden telefonlar “dışarıda” tutulur? 

Nereden bakarsanız bakın, ilginç bir taziye ziyareti. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    14 Mayıs 2019 15:36
    0 0
    o gelen B52nın bir süre sonra türkiyeye karşı olacağını da bilin. ARZI MEVUD TOPRAKLARI DEDİ BU HDPLİ TEMELLİ..BİZDEN DE KİMSE AGZINI AÇAMADI YAHU..DEMEK ARZI MEVUD İÇİN DE GELMİŞ OLABİLİR.o agır bombardıman uçakları iran için değildir. çok uyanık olun. iran bizi her an satar. acem oyununu ıyı bilirler.bir bakmışsınız ABD ve İRAN,İSRAİL kardeş olmuşlar.kime karşı.. elbet bize karşı.ULAN SUUDİLERLE SİSİ VE BAE İSRAİLLE KARDEŞ OLDU. EZHER UNİVERSİTE REKTÖRÜ DE İSRAİLE MAYIŞMADI MI DÜN.
  • hursit dilaver 2

    14 Mayıs 2019 15:30
    1 0
    'AMAN AYOL,BİZ LAİKİZ demeniz ,BATININ UMURUNDA MI SANKİ.bakın İDLİB'de 3 MİLYON SÜNNİ SIKIŞIK DURUMDA VE ESED KÖPEGİ her gün KATLEDİYOR .DÜNYADA TIK YOK. ÇÜNKÜ ÖLENLER SÜNNİ..BAGDATTA DA.HALEPTE DE ÖYLE OLMADI MI..HEP SUNNİLER ÖLDÜRÜLDÜ.PKK DA SÜNNİ KATLİAMI YAPIYOR.bugün fuat ugur ve cem küçük de demedi mi,' idlibde katliam yapıyor esed 'diye.. AMA BİR TÜRLÜ SÜNNİ ONLAR DİYEMİYORLAR. LAİKLİKLERİNE ZARAR GELMESİN DİYE ZAAR. BİR DE TGRT DE BUNLAR. bizim mahallenn laikleri de böyle işte
  • hursit dilaver 1

    14 Mayıs 2019 15:25
    2 0
    bu B52 bombardıman uçaklarını siz bilmezsiniz. 3 kilometreden sizin kulaklarınızı patlatır, gözlerinizen kan gelir. unutmayın. bunlar şimdi ortadoğuda.İRAN İÇİNMİŞ.İRAN VE ABD ASLA SAVAŞMAZ.İSRAİL DE TABİ.ÇÜNKÜ BUNLAR SÜNNİ İSLAM DÜŞMANIDIR Kİ, İRAN, SURİYE VE IRAK ,YEMEN ŞİİDİR. kendi aralarında kayıkçı kavgasıdır yaptıkları.asıl düşman SÜNNİ TÜRKİYEDİR.
  • hursit dilaver

    14 Mayıs 2019 15:20
    2 0
    lutfen alttaki yorumların taa başından ,yani en alttaknde beri tekrar okuyunuz.bu iş ciddi. bir savaş halinde ARABALARINIZA, JEEPLERİNİZE DEVLET EL KOYACAK bilin emi. 74de kıbrıs harekatında az kalsın sistem işliyecekti.ama kayıt altına alınmıştı. göreceğim ben TAYYİP BEYE HIRLIYANLARI O ZAMAN. KAPISINDA NE OLACAKLAR BAKALIM.
  • hursit dilaver

    14 Mayıs 2019 15:17
    1 0
    beyler, istanbul seçimini binalı bey kazanırsa bunlar isyan çıkarırlar. yeni geziler başlatırlar ki, NATO VE AB NİN İSTANBULU İŞGALİ GERÇEKLEŞSİN.bu iç savaş demektir. adamlar KOSTANTİNOPOLİS VE AYASOFYA HAYALINDE.ULAN YUNANLI BAKAN MI GAZETECİ Mİ KİMSE. PONTUSLU EKREM, KOSTANTINOPOLE BAŞKAN OLDU demedi mi..bunu bizim sağcı, solcu yemedi mi. bu lafı badi ekrem duymadı mı TEK LAF ETTİ Mİ.KIZDI MI, PROTESTO ETTİ Mİ.
  • Hakkı g

    14 Mayıs 2019 05:49
    1 0
    Ke-mal kılıçdaryan,şu sıralar sırf Erdoğan,a düşmanlığı yüzünden,Türkiyenin kuyusunu kazan her kişi ve Devletler ile işbirliği içinde olduğnu sağır sultan bile duyuyor,da Merak ediyorum?Bizim M.I.T imiz Uyuyormu?
  • Hakkı

    13 Mayıs 2019 14:50
    3 0
    Şimdi merak ettim, bu yat görüşmesinin o İsrail görüşmesiyle bir bağlantısı var mı acaba?
  • hursit dilaver 3

    13 Mayıs 2019 14:34
    2 1
    ''Muhalefet partileri (hele muhalefetin “ana”sı ise) “devlet protokolü”ne tabidirler.u ne demek?şu demek: Kemal Kılıçdaroğlu da “devlet protokolüne tabi” bir siyasetçidir. '' efendi ANA MUHALEFET YOK ARTIK. BAŞKANLIK SİSTEMİ GELDİ. kendi kendinize ezikliğinizi belli etmeyin bari. zaten bu AKPnin yaptığı kanunlarda akıl sonradan başa geliyor. 2007lerde halkın seçim işinde de benzeri unutkanlık vardı.bu kafada giderseniz DAİMA CHP EZİKLİĞİNİ YAŞAYACAKSINIZ.BARİ PERVASIZLIKLARINDAN İBRET ALIN BE.
  • hursit dilaver 2

    13 Mayıs 2019 14:30
    3 1
    bizim ezikler bilsin. bu protokol 1960 darbecilerince ismet paşa için yapıldı. NASILSA BUNLAR İKTİDARA GELEMEYECEK, BARİ İSMET PAŞAYA SAYGIMIZDAN ONA PROTOKOLDA BİR YER VERELİM VE DE ZATEN İKTİDARA MAALESEF GELECEK ANADOLULU AHALİ İÇİN HÜKÜMETLERİNİN İCRAATLARININ CHPYE TERS OLANLARINI ELEMEK İÇİN DE BOL BİR VESAYET SİSTEMİ. CHP ARTIK SIRTI YERE GELMEZ. MUHALEFETTE OLSA İKTİDARDADIR. diye düşündüler.
  • hursit dilaver 1

    13 Mayıs 2019 14:28
    1 1
    bu satırların yazarı hala CHP nedir anlamamış. hala karşında DEVLET BENİM diyen bir parti ve şahısların olduğunu anlamamış. 2-3 gün önce yazdım. yahu DANIŞTAY KURULUŞ TOPLANTISINDA BAŞKANIN SAGINDA TC BAŞKANI, SOLUNDA CHP GENEL BŞK.. nasıl oldu bu.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;