GÜNCEL

Ahmet KEKEÇ : Fehmi abinin bazı tuhaf halleri...

Tarih
14 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Kekeç

Unutulmasın... Abdullah Gül’ün adaylığını destekleyen ve muhalefet partilerine, “Biraz sıkıştırın, belki evet diyecektir” diye akıllar veren Fehmi Koru abimizin Gül’ü ittirme gerekçesi şuymuş: 

Özetleyerek aktarıyorum: “Gül aday olursa, Mısır’da görüldüğü üzere, seçimlerin sonucunun çok önceden bilinebildiği bir ülke olmaktan kurtulur Türkiye...”

Bu cümleden ne anlamalıyız? 

Gül aday olmazsa, Erdoğan kazanır... Fehmi abimiz “mealen” böyle diyor. 

Peki, Gül aday olursa? 

İşe bakın ki, Fehmi abimiz “Erdoğan yine kazanır” diyor; daha doğrusu Erdoğan’ın kazanmasını sürpriz olarak görmüyor. 

Peki, her iki durumda da Erdoğan kazanacaksa, ortaya çıkabilecek “Mısır görüntüsünü”nasıl izale edeceğiz? 

Hemen hatırlatalım: Fehmi abi Türkiye’yi Mısır’a benzetmiyor. Daha doğrusu Türkiye’ye haksızlık etmiyor. Ama ilginçtir, bir taraftan da (niyeyse) “Mısır görüntüsü”nden endişe ediyor. 

Kendisinden okuyalım: “Geçtiğimiz günlerde Mısır’da Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. O makama askeri darbeyle gelmiş Abdülfettah el-Sisi yüzde 97 oy oranıyla seçimi kazandı. Karşısında doğru dürüst bir aday yoktu; seçmenlerin yüzde 60’ı da sandık başına gitmemeyi tercih etmişti. / Bir önceki seçime dişli adaylar katıldığı halde bu defa neden aynı kişiler Sisi’nin karşısına çıkmamıştı dersiniz? / Türkiye’de durum Mısır’da ve daha önce aynı coğrafyada başkaları tarafından yaşatılanlardan her zaman farklı oldu, umarım bundan sonra da farklı olmaya devam edecek. / Bizde seçmen sandığın önemini biliyor ve bu sebeple katılım hiçbir zaman yüzde 80’in altına düşmüyor. (….) İki farklı görüş seçimde aynı partiden iki adayla temsil edilse bu AK Parti açısından da şık görünmez mi? / En son örneği Mısır’da görülmüş türden, seçimlerin sonucunun çok önceden bilinebildiği bir ülke olmamalı Türkiye.”

Mısır görüntüsünden endişe eden Fehmi abimiz, aynı partiden iki adayın (yani AK Partili Erdoğan’la, AK Partili Gül’ün) yarışmasını istiyor. 

Ben de diyorum ki, iyi misin Fehmi abi? 

Bizde seçmen sandığın önemini biliyorsa ve katılım yüzde 80’in altına düşmüyorsa, bu “Mısır görüntüsü” de nerden çıktı? 

İkincisi, “Mısır görüntüsü” vermemek için, AK Parti Erdoğan’ın karşısına bir de Gül’lü mü çıkarmalı? 

Hem muhalefet Gül’ü sıkıştırmalı, hem de AK Parti ikinci bir adayla seçime girmeli... 

Bu nedir Allah aşkına? 

Hakikaten iyi misin Fehmi abi? 

Star
14 Nisan 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • sedat kalfa

    16 Nisan 2018 12:07
    0 0
    bi zamanlar bu adamı yazılarını okumak için dört gözle zaman gazetesini bekliyordum YAZIK DÜNYA HEVESLERİ BU ADAMI NE HALE GETİRDİ ŞİMDİ İBRETLE İZLİYORUM.
  • Bülent

    16 Nisan 2018 06:42
    2 0
    Fehmi Beyi oldum olası kafamda bir yere tam koyamadık. Bu durum benden kaynaklanmıyor. Bizzat kendinden kaynaklanıyor. Safını net belli etmeyen, sağ cenahta bir görüntü çizen ama bir yerde konuşlanmayan, hemen her konuda yorum yapan ama ne demek istediği bir türlü anlaşılmayan değişik biri.
  • BAŞBUĞ

    15 Nisan 2018 20:12
    3 0
    Üniversitede Abdullah GÜL ile aynı evde kaldıkları için kendini GÜL uzmanı sanıyor.Sanki GÜL'ü anlamak için uzman olmak lazım. Gül, REİS'in kardeşlik hukukunu anlamayan sözde bir dava arkadaşı. Konjüktürün oluşmasını bekleyen bir şahıs. Fehmi KORU, KAYBETTİĞİ etkinliğinin arayışı içindE.Kendi sitesinde takılıyor.Ama kimse takmıyor. Fehmi KORU,Türk DEMOKRASİSİYLE Msır'ı karşılaştırarak rengini ve harika öngörüsünü(!) ortaya koymuştur. İnsan savrulmaya görsün, bir daha iflah olmuyor Sayın KEKEÇ.
  • MURTAZA

    14 Nisan 2018 18:14
    8 0
    Fehmigül ağabeyimiz eski günlerin geçtiğini anlamamış olmalı!Siz gündeme getirmeseniz bu Fehmigül ne diyor diye hiç de merak etmiyoruz.Sahi FETÖCÜ'lerin alâmet-i fârikası neydi?Tabii ki asla utanmamaları,yüzüne baka baka buz gibi yalan söyleyebilmeleri ve gerçekten özgül ağırlıklarının olduklarını düşünmeleri.Bu millet sifonu çoktan çekti bilmem hala haberleri yok mu?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;