SİYASET

Ahmet KEKEÇ : Bu hanımın derdi ne?

Tarih
17 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Kekeç

Nerede bir “ayaklanalım”, “sokağa çıkalım, “seçim sonuçlarını tanımayalım” çağrısı varsa, orada hazır ve nazır bulunuyor... 

Hatta bu çağrıların mimarı, yönlendiricisi ve fikir anası... 

Denilebilirse, “ayaklı illegalite...”

Bugüne kadar normal ve meşru olan hiçbir şeyi savunmadı. 

Hep hır çıksın istedi... Hep çarşı karışsın... 

Kendisi bir hanımefendidir... “Hanımefendi” sıfatının çağrıştırdığı letafetten uzak bir hanımefendi... Daha doğrusu, bir hanım. 

Nasıl derler, biraz asabi bir hanım... “Sarışın güzel kadın” kontenjanından ve de “CHP’nin Tansu Çiller’i” dolduruşuyla milletvekili yapılmış, sonra da parti sözcülüğüne terfi ettirilmişti ama mahut tanımlamanın işaret ettiği naiflikten uzak bir hanım... 

İsmi Selin Sayek Böke

Kemal Derviş’in öğrencisi... 

Kemal Derviş, biliyorsunuz, “Soros’un üç Kemali”nden biriydi... “Kriz tehdidiyle” para satan IMF’nin oluruyla Dünya Bankası’ndan transfer edilip Türk ekonomisinin başına getirilmiş, gelir gelmez tarımsal üretimimizi kotaya bağlayan yasalar çıkarttırarak arsıulusal çevrelerin “aferin”ini almıştı. (Yasa çıkararak tarımsal üretimimizi sınırladık, bunun karşılığında ancak IMF’nin “borç” olarak verdiği paranın 1 milyar dolarlık dilimini serbest bıraktırabildik.)

Sadece sömürge ülkelerinde görülebilecek bu rezilliğin altında Kemal Derviş’in imzası vardı. (Soros’un diğer Kemal’leri, Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Anadol’dur. Bilinsin...)

Selin Sayek Böke, işte bu “sömürge müfettişi” kılıklı Kemal Derviş’ten el almış bir hanım siyasetçimiz... 

Hem asabi, hem de tabiiyeti itibariyle biraz karmaşık (daha doğrusu zengin) bir hanım... Tabiiyetini çözmeniz için birçok ırkı, birçok inanışı, birçok kültürü, birçok farklı kavrayışı hesaba katmanız gerekiyor. Tabii “imrenilesi” ve “kıskanılası” bir zenginlik bu... 

Kameralara sürekli “sarışın güzel kadın” pozu veren Selin Sayek Böke, referandum yenilgisinden sonra gazetecilerin karşısına geçti ve “sine-i millet” çağrısı yaptı. 

Bu bir “parti görüşü” değildi... 

Hatta partide bunun lafı bile edilmiyordu. Ama hanımefendi sorumsuzca beyanlarına devam etti. 

Birkaç gün sonra, “sokağa inelim” teklifinde bulundu. 

İlginçtir, bu teklif, İstanbul burjuvazisi tarafından da destek gördü: “Sokağa inelim. Bu iktidardan kurtulmanın tek yolu ikinci Gezi kalkışmasıdır...”

Hanımefendi doymadı... 

Ne zaman ağzını açsa, “sokak” dedi. 

Parti sözcülüğünden alındı, “sokak” dedi. 

CHP kurultayında mikrofon uzatıldı, “sokak” dedi. 

Kurultay bitti, “sokak” dedi. 

İkinci kurultay (tüzük kurultayı) toplandı, “sokak” dedi. 

Kurultay dağıldı, “sokak” dedi. 

Şimdi de, “seçimleri boykot edelim” diyor. 

Bu “huzursuz” hanımın derdi ne? Anlayabilmiş değilim... Herhalde meşruiyet tartışması başlatmak istiyor. Belki de NATO’nun müdahale edeceğini sanıyor. 

PKK/PYD’ye terör örgütü diyebilmek için “istihbarat bilgisi” istemişti... Hadi bunu CHP’lilerin klasik ipe un serme taktiği ya da alışkanlığıyla açıklayalım. 

Hanımefendi aynı zamanda “gevşek ağızlı” ve kimler tarafından enforme edildiğini gizleyemiyor. 

Bir tarihte, “Doların yükselişini durdurmak istiyorsanız şunları yapın” demiş ve yapılması gereken işleri şu şekilde sıralamıştı: “FETÖ soruşturması derhal durdurulmalı, ihraç edilmiş kamu elemanları görevlerine dönmeli. OHAL’e son verilmeli. KHK’lar iptal edilmeli. Tutuklu HDP’liler ve darbeciler salıverilmeli. Terörle mücadele ve sınır dışı operasyonlar durdurulmalı.”

Hanımefendinin biyografisinde “CHP İzmir birinci bölge milletvekili” yazıyor. 

Sanki “Brüksel milletvekili” ya da “Washington milletvekili” denseymiş daha doğru olurmuş gibi geliyor bana!

Star
17 Mart 2018 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Asım

    18 Mart 2018 01:27
    2 0
    Darbeci İttihat ve Terakki'nin devamı olan CHP'nin ruh halini yansıtıyor. Aslında tüm CHP'lilerde bu ruh hali var ancak diğerleri dillendiremiyorlar. Millet bu kökü dışarıda olan kişilere itibar etmiyor
  • Yorumcu

    17 Mart 2018 20:44
    5 0
    Bence bu hanımı vitrine taşımak doğru değil. İlgi çekmek ve kendi iç huzursuzluklarını bastırmak için yeterince agresiflik yapan bu kişi de aslında bilinçli veya bilinçsiz olarak bunu istiyor.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;