GÜNCEL

Ahmet KEKEÇ : Bu haini salondan attırın!

Tarih
27 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Kekeç

Nasıl da kolayca yapıştırıyoruz “hain” yaftasını... 

Sahibine itibar getirmeyecek tanımlamalara nasıl da kolayca başvurabiliyoruz... 

Herhangi bir kişi olsa, “Bir gazetecinin, meslektaşı hakkında bu ifadeyi kullanması yakışık almaz” tepkisiyle karşılaşırız ve muhtemelen utanırız. 

Can Dündar’dan söz ediyoruz... 

Can Dündar ismini yazıp, yanına “hain” yaftası kondurduğunuzda bu durum pek de yadırganmıyor; kendilerini gazeteci diye pazarlayan bazı ruh hastalarının tepkilerini dışarıda tutacak olursanız, bu tutum “ayıp bir tutum” olarak görülmüyor. 

Kendi adıma, yaftalamalarla ve tanımlamalarla yazıya kalkışılmasını doğru bulmadım, doğru bulmuyorum. 

Bir insana (cürümü ne olursa olsun) hain yaftasının vurulmasını gazetecilik anlayışıma uygun bulmadım, uygun bulmuyorum. 

Peki, Can Dündar ismi geçtiğinde, neden bu prensipleri hatırlama gereği duymuyoruz, neden elimizi geniş tutuyoruz, neden kolayca “hain” yaftasını yapıştırıveriyoruz? 

İşte başlığa “hain” yazdım... 

Bir şey olmadı... Gayet de güzel durdu... 

Bunu yaparken en ufak bir “vicdanî sorumluluk” hissetmedim... 

Bu tutumumun yanlış ve haksız olduğunu, bir gün bana itibar kaybı olarak döneceğini düşünmedim... 

Neden? 

Bu soruların cevabının Can Dündar’da, Can Dündar’ın gazetecilik anlayışında (hatta “insanlık” anlayışında) aramak gerekir diye düşünüyorum... 

Çünkü karşımızda tescilli bir “yalancı” var... 

Kendi biyografisini hazırlarken bile yalan söyleyen, olmamışı olmuş gösteren, aldığı kıytırık okul ödüllerini “12 Eylül’ün işkencelerine karşı çıkan yazılarım nedeniyle bu ödülleri aldım” diye takdim eden (12 Eylül döneminde kısa pantolonuyla MİT lojmanlarında oynayan bir çocuktu oysa), Ankara’ya tatile gönderdiği oğlunu TOMA’ların altında arayan, “Fetullah Gülen cemaatine hep karşı oldum” deyip “Said Nursi belgeseli” için arsızca FETÖ kapısı aşındıran bir yalancı... 

Bu yalancıyı, en son Fransa Devlet Başkanlığı Sarayı’nda görmüştük. 

Öncesinde Alman Cumhurbaşkanlığı konutunda ağırlanmıştı... 

Muteber bir “sürgün” olarak aylarca Avrupa başkentlerinde dolaştırıldı, ülkesi aleyhindeki faaliyetlerde “konsomasyona” çıkarıldı. 

Dolaşmadığı masa, sergilemediği melanet kalmadı... 

Batı başkentlerinde “sürgünlüğün keyfini” süren bu yalancı, güzel rüyalar görmek için de, Amerikan bayrağını yorgan yapıp uyudu... Elinizin altında internet var, arama motorlarından birine uygun denekleri (“Can Dündar” ve “Amerikan Bayrağı” deneklerini)yazın, “görsel” arama yapın. Karşınıza “Vatan haini Can Dündar ABD bayrağına sarıldı”diye bir başlık ve birtakım fotoğraflar çıkacaktır. 

Sabrınızı test eden fotoğraflardır onlar... 

Bakalım, kendinizi “hain” demekten alıkoyabilecek misiniz? 

İstihbar ediyoruz ki, MİT TIR’larının durdurulması davası nedeniyle hakkında “yakalama kararı” bulunan Can Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya'ya gerçekleştireceği ziyaret sırasında Başbakan Angela Merkel’le düzenleyecekleri ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanımıza soru sormaya hazırlanıyormuş... 

Hakkında “kırmızı bülten” çıkarılan bir firarinin basın toplantısına alınması ne anlama gelir? 

Bu (hiçbir teamüle uymayan) durumun Alman makamları tarafından değerlendirileceğini düşünüyoruz. 

Uygulanacak muamele bellidir: 

Bu haini “yaka-paça” dışarı attırmak ve (olabiliyorsa) MİT’in paket-posta servisine havale etmek... 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver döööört

    27 Eylül 2018 16:37
    0 0
    AHMET ŞIK HAKLI. AHA İŞTE 2024 DE GİTTİ. ŞİMDİ BÜTÜN CHPLİ SEMTLERDE BU AKŞAM İÇKİ,FIŞKI ZAFERİ KUTLANACAK. AHMET ŞIK TA ŞEREF MİSAFİRİ OLARAK KARŞILANACAK. SEVİNİN MARİFETİNİZLE EY akepe...bu pısırıkla, eziklikle bu kadar.. BİR AHMET ŞIK KOCA ÜLKEYİ BİTİRDİ VE ASLANLAR GİBİ DE KARŞILANACAK HEM HAVALİMANINDA, HEM MECLİSTE..siz de oturun seyredin. ama umurunuzda mi 2024 de tabi.
  • hursit dilaver üüüççç

    27 Eylül 2018 16:34
    1 0
    ŞİMDİ DE CANCIĞIN TCSİNİ elbet KALDIRAMAZ. GALİBA BUNA EMEKLİ MAAŞI DA BAĞLI VE HALA DA DİGER HAİNLERE ÖDENDİĞİ GİBİ BUNA DA ÖDENİYOR DEMEK. YAZIK. BEN NEYİN KAVGASINI VERİYORUM BE. bu ülkede biz bunlarla mecelleşelim. ama devlet bunlara hala maaş ödesin..
  • hursit dilaver ikiiii

    27 Eylül 2018 16:31
    1 0
    HANİ ŞU MELİH GÖKÇEGE ODTÜ YOLU DİRENİŞİNİ ORGANİZE ETMİŞTİ. EVİNDE ARABA SESİNDEN RAHATSIZ OLACAKTI. BU NEDENLE DE ODTÜNUN O SOLCU CAHALLARINI SOKAGA DÖKTÜ..TC DE TC OLAYDI BU EYLEMİ YAPANLARI 2 YIL OKULDAN UZAKLAŞTIRIRDI. BECEREMEDİ TABİ.
  • hursit dilaver biiir

    27 Eylül 2018 16:30
    1 0
    o efeliği yapacak kim var orda. senin bu lafından sonra oraya kimse gelemez. gelip te bu şerefsiz konuşursa kovamadığı için rezil olacaktır. onun için bu cancıkla uğraşacağıma gitmem derler. korkarlar cancıktan... EY TC DEVLETİ BU İT HALA TC VATANDAŞI MI. BURADA EVİ VİLLASI FALAN VAR Dİ Mİ.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;