SİYASET

Ahmet KEKEÇ : Amerikan köpeği olmuş solculuk

Tarih
28 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Kekeç

Sözcü gazetesinin solcu yazarı, “S-400’ler darbecilere karşı alınıyor” buyurmuş... Temel amaç, Cumhurbaşkanlığı külliyesini darbecilerin uçaklarından korumakmış. 

Bir de “tespit” (!) yapmış: “S-400’ler sadece ABD ve Yunanistan’a karşı etkili olacak...”

Kime karşı etkili olacaktı? 

Hangi devlet, bir savunma silahına sahip oluyoruz diye hafakanlar geçiriyor? 

Sözcü gazetesi yazarı bu düşüncesinde yalnız değil. 

İyi Parti’nin Meral Akşener’i de aynı şeyleri söylüyor: “S-400’ün amacı Cumhurbaşkanlığı külliyesini korumak...”

İddia sahiplerinden biri ülkücü... Diğeri solcu... 

Ülkücü numarası yapan cahil kadını bir kenara bırakalım... Solcu gazeteciye bakalım... 

Bakalım, Türkiye’nin gerçek hasmı kimmiş ve “sol tarla” kimler tarafından sürülmüş? 

Rahmetli Mahir Kaynak, 12 Eylül öncesinin “iç savaş ortamı”nı hazırlayan aktörlerin başında, Batılı müttefiklerimizin geldiğini anlatırdı. 

Bu konuda, kitaplarında mebzul miktar detay ve örnek var. 

Türkiye’deki sol terör örgütleriyle ilgili de kafamızı karıştıran, daha doğrusu zihnimizi açan değerlendirmelerde bulunurdu. 

12 Eylül darbesinin şartlarını “olgunlaştıran” sol terör örgütlerinin Sovyetler Birliği’yle ilişkili olduğu kabulüne itiraz eden az sayıdaki istihbarat görevlisinden biriydi. 

Kendisiyle yapılan bir söyleşide (Cüneyt Arcayürek’in yaptığı söyleşi olabilir) şöyle diyordu (mealen aktarıyorum): “MİT’teki inanış şuydu: 1970-80 arası Türkiye’de tedhiş ve terör uygulayan sol örgütler, Sovyetler Birliği tarafından desteklenmekte ve finanse edilmektedir. Ben bu kanaatin yanlış olduğunu anlatırdım ama inandıramazdım. ‘Soğuk Savaş’ şartları içinde, Sovyetler Birliği’nin ülkemizde faaliyet göstermesi, hele ‘sol düşünce’ye sahip terör örgütlerini yönlendirmesi düşünülemezdi. Ayrıca Sovyetler Birliği’nin bunda bir çıkarı yoktu. Türkiye’nin, terör üzerinden de stabilize edilmesi en çok NATO’nun ve Amerika’nın işine yarardı; NATO müdahalesini meşrulaştırırdı. Benim kanaatim şuydu: Sol terör örgütlerine finans ve silah desteği NATO güdümündeki örgütler tarafından sağlanmaktadır. Bu örgütlerin Belçika bağlantısı araştırılmalıdır. Belçika dediğimizde, doğrudan NATO’dan söz ediyoruz. NATO, hangi kanallarla ‘derin devlet’e nüfuz etmiştir? Öncelikle oraya bakılmalıdır. Bu kanaatimi 12 Eylül darbesi pekiştirdi. 12 Eylül’e en büyük gerekçeyi, ülkemizdeki sol terör örgütlerinin ‘eylemleri’ sunmuştur.”

Kendilerini kullandıran, bilerek ya da bilmeyerek NATO’ya hizmet eden “sol örgütler” için de şu değerlendirmeyi yapıyordu Kaynak (yine mealen aktarıyorum): “Türkiye’de 1960 darbesi akabinde solun önü açılmış ve 1970'de de Baas tipi bir ihtilalin, bir darbenin arkasına İngiltere geçmişti. Bu ülkesini düşünen, Türkiye'nin bağımsızlığı için mücadele eden insanları gerçekte kullanan onlardı. Hiçbir gencimi, hiçbir arkadaşımı itham etmiyorum. Bilinçli olarak bu hareketin içine katıldıklarım söylemiyorum. Bu bir varsayımdır, tartışılabilir. Kendilerini İngilizlere kullandıranlar 12 Mart’ın önünü açmıştır. Aynı anda sol ve sağ tedhiş gruplarının sahne aldığı 12 Mart sonrasındaki olaylar da 12 Eylül’ü getirmiştir.”

Bütün bu teknik (istihbari) açıklamalardan benim süzdüğüm gerçek şu: 

Sol tarlayı da NATO-ABD (uzantısındaki Derin Devlet-Gladyo) ittifakı sürmüş. 

Daha doğrusu, “sol alan”ı da NATO-ABD ittifakı kurmuş. 

Rahmetli Uğur Mumcu“silah kaçakçılığı”nı anlattığı kitabında, Türkiye’de terör olaylarında kullanılan silahların Belçika’dan geldiğini “belgeleriyle” ortaya koymuştu. 

12 Eylül darbesinden sonra, bu silahları kullananlar (sol ve sağ terör grupları) ve temin edenler (mafya babaları) yargılandı. Ama mafya babalarına yol açan resmî görevliler herhangi bir kovuşturmaya uğramadı... 

Neden? 

Bu konular kurcalandığında, altından Belçika’yla (NATO’yla) iş tutan, daha doğrusu Gladyo’ya çalışan derin devlet elemanları çıkacaktı da, ondan... 

Demek ki neymiş? 

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ali

    31 Mayıs 2019 18:00
    0 0
    Hem 6. filoyu kovan Deniz Gezmiş'i anmak hem de Amerikancı olmak da bunların marifeti.
  • HAK DAVA

    31 Mayıs 2019 15:37
    1 0
    DENİZ İSİMLİ YORUMCU ANLAMADIĞINI YAZMIŞTA ANLAŞILMAYACAK HİÇ BİRŞEY YOK GAYET BASİT CIA-FETÖ NÜN PORNO KASEDİ İLE GENEL BAŞKAN ( KILIÇDAROĞLU) OLURSAN NE EMREDERLERSE ONU YAPARSIN AMERİKAYA GİDİP SOROSTAN PARA ALARAK ( MERAL AKŞENER ) PARTİ KURARSAN NE EMREDERLERSE YAPARSIN BAKSANIZA BEŞ BENZEMEZE HEPSİ NASIL GİRDİ SANIYORSUNUZ AYNI TORBAYA.
  • Emin

    29 Mayıs 2019 10:07
    2 0
    Ustam size içimizdeki prens salmanlar başlıklı bir yazı da yakışır. Onların ipliği de pazara çıkmalı.
  • Deniz

    29 Mayıs 2019 10:02
    2 0
    Nerede o eski vatansever, yolunu izini bilen solcular. Şimdi artık solunum legali de, illegali de Amerikan uşağı! Amerikanın emperyalist bölge politikalarını destekliyor. Onun maşası PYD'yi savunuyor. Sözde kimi ülkücüyüm ve iyiyim diyenler de aynı çizgide Ben anlamadım, anlayan varsa anlatsın.
  • cenk

    28 Mayıs 2019 18:51
    2 0
    Kadını çok güzel tanımlamışsınız, kutlarım.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;