SİYASET

Zafer Şahin : Seçime kadar kaos planı

Tarih
30 Ağustos 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Zafer Şahin

Yakın tarihe meraklı olanlar bilir. Atatürk’ten beri kavgasız, gürültüsüz Cumhurbaşkanı seçememiş bir milletiz.

12 Eylül darbesinin en önemli gerekçelerinden biri, Meclis’in altı ay boyunca Cumhurbaşkanı seçememesiydi. Yüzlerce kez tekrarlanan nafile turlarda Zeki Müren, Bülent Ersoy ve Ajda Pekkan’a bile oy çıktı ama TBMM kendi içinden bir Cumhurbaşkanı seçemedi! Seçtirmediler. Acaba neden?

2007’deki 367 garabeti... 2014’te FETÖ’nün yargı ve emniyetteki militanlarını bir ölüm kalım savaşı mantığıyla sahaya sürmesi... 2016’daki askeri darbe girişimi... Bütün bunların Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yaşanması bir tesadüf mü?

Tabii ki değil. Bugün dijital terör teknikleri kullanılarak oluşturulmaya çalışılan kaos ortamının sebebi de artık bir yıldan az bir süre kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi. Türkiye bu seçime öyle bir ortamda gitsin ki sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun memlekete istikrarsızlık hâkim olsun. Seçimin ardından yeni seçimler gelsin. Siyasi istikrarsızlık ve kaos ortamında sokak hareketlensin.

Sandıkta değiştirmek istedikleri sadece iktidar sanıyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz. Türkiye’nin raydan çıktığını düşündükleri rotasını da yeniden çizmenin peşindeler. Daha önce defalarca izlediğimiz bayat bir filmi aktörlerini değiştirerek yeniden vizyona sokmaya çalışmaları bundan.

Yaşanan onca sıkıntıya rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkaracak bir alternatif bulamadıkları için yine kaostan medet umuyorlar.

Siyasetsizliklerini çakma anketlerle kamufle etmeye çalışan siyaset esnafı istediği kadar aksini iddia etsin. Bütün planın özeti bu.

Mesele yolsuzluksa...

Gündemde sosyal medya üzerinden ortaya atılan yolsuzluk iddiaları var değil mi? Hep beraber sonuna kadar takipçisi olalım bu iddiaların. Her kim bu milletin bir kuruşuna iddia edildiği gibi el uzattıysa haram olsun. Sorumlulara gereken ceza neyse kesilsin. Kimsenin yolsuzluğuna, hırsızlığına göz yumacak değiliz. Ama somut delil ve belgelere dayanmayan iftiralarla kimseye itibar suikastı yapılmasına da çanak tutmayalım.

Madem mesele yolsuzluklarla mücadele... Sağcısı, solcusu birlikte mücadele edelim. Sen muhalif kardeşim... Sen ağzını her açtığında tarafsızlık edebiyatı yapan ama muhalefetteki yolsuzluk iddialarını görmezden gelen gazeteci arkadaşım... İktidarı hedef aldığını düşündüğün iddiaların hesabının sorulmasını istiyorsun. Haklısın. Peki, aynı duyarlılığı gönül verdiğin partiyle ilgili yolsuzluk iddiaları gündeme geldiğinde neden göstermiyorsun?

Örnek mi istiyorsun? Eski İyi Partili Ümit Özdağ bak ne diyor: “CHP’li belediyelerden gelen para dolu çantalar yüzünden İyi Parti’nin onurunu sattılar. Bunların hepsinin kanıtı var!” Arkasından ne mi oldu? Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir İyi Partili milletvekiline 107 milyon liralık ihale verdiği iddia edildi! Peki, sen ne yaptın? Kusura bakma ama kuzuların sessizliğini oynadın.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;