SİYASET

Yakup KÖSE : Ümit Özdağ'ın dokunulmazlığı kaldırılacak mı?

Tarih
30 Haziran 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Yakup Köse

28 Şubat darbesiyle hesaplaşma birkaç subayı yargılamakla bitmiyor. Darbenin sebep olduğu tüm menfilikleri, hukuksuzlukları, haksızlıkları ortadan kaldırdıktan sonra ancak “28 Şubat bitti” diyebiliriz.

Maalesef 28 Şubat’la hesaplaşma sadece başörtülü kızların üniversiteye girebilmeleriyle eşitlendi. Evet başörtülü kız üniversiteye girdi ama babası hakkında 28 Şubat cuntasının hazırladığı fiş hâlâ devlet arşivinde ve istihbarat birimlerinin yeri geldiğinde kullanacağı bir bilgi notu değerinde. Yani 28 Şubat cuntasının fişleri devlet katında cârî; bu mu 28 Şubat’la hesaplaşma!

Evet başörtülü kız üniversiteye girdi ama, 28 Şubat döneminde Beyazıt meydanında katıldığı başörtüsü eylemi sonrası gözaltına alınıp tutuklanan ağabeyini hâlâ ayda bir cezaevinde ziyaret ediyor; bu mu 28 Şubat’la hesaplaşma!

Cezaevinden çıkanı da iş bulamıyor çünkü kendisinden istenen sabıka belgesinde 28 Şubat brifingli yargısının kestiği cezalar hâlâ duruyor. Devlette iş bulması zaten mümkün değil, güvenlik soruşturmasında önüne 28 Şubat cuntasının hakkında hazırladığı fiş konuluyor.

28 Şubat cuntasının hazırladığı fişler geri döndürülemeyecek şekilde silinmediğinden yeniden yargılanıp beraat etmek de kâr etmiyor. Bir yerlerde karşınıza 28 Şubat cuntasının size biçtiği kimlik çıkıyor. Siz her ne kadar, “Yeniden yargılanıp beraat ettim, bir suçum olmadığı ortaya çıktı” deseniz bile 28 Şubat artıkları iftiraya devam ediyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;