SİYASET

Sinan Burhan : Mansur Yavaş da CHP’ye oy vermemiş…

Tarih
21 Haziran 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Sinan Burhan

Bugünlerde CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in, CHP’ye oy vermediğine ilişkin beyanını konuşuyoruz. Elbette çok tartışılıyor. Kimi CHP’liler bu sağcılardan bir halt olmaz diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçluyor. Doğrusunu isterseniz Şener’in açıklamalarından ben de utanç duydum. Hem CHP’ye oy isteyeceksin hem de oy vermeyeceksin. 

Bu ikiyüzlü tavır asla izah edilemez. Nereden baksan tutarsızca, nereden baksan ahmakça. Hem madem oy vermedin çıkıp da Halk Tv’de neden açıklama yapıyorsun. Hem kendine sövdürüyorsun, hem muhafazakar camiaya… Neyse Şener kendini rezil etti. Geçelim. 

Mansur Yavaş'a suç duyurusu - Son Dakika HaberlerİYİ Partili bir dostum dedi ki, Mansur Bey 14 Mayıs seçimlerinde oyunu CHP’ye değil İYİ Parti’ye verdi. Emin misin dedim ?” Elbette” dedi. “İYİ Parti zaten Millet İttifakının bir parçası. O nedenle oy vermesinde mahsur yok” dedi. Ayrıca eski Özel Kalem Müdürü Yüksel Aslan ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi eski İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker’i İYİ Parti’den vekil yapan ya da katkı sağlayan Mansur Yavaş’tır. O nedenle oyunu İYİ Parti’ye verdi. Şeklinde açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı adaylığında oyunu elbette Kemal Bey’e vermiştir. Ancak parti oyu CHP’ye değil İYİ Parti’ye gitti” diye konuştu. Bu bilgi yanlış ise Mansur Bey açıklama yapsın. Biz de düzeltelim. Ben kaynağıma güveniyorum. Bakalım CHP yanlısı yazarlar bu konuda ne söyleyecek? 

Kılıçdaroğlu, dön Kemalizm’e… 

Bugünlerde CHP’de genel başkanlık tartışmaları var. CHP Grup Başkanı Özgür Özel genel başkan adayı. Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da genel başkan adayı. Seçimlerden, Kılıçdaroğlu’nun başarısız çıktığını söylüyorlar. 

Sinan Burhan: Sayın Yavaş 104 Amiral konusunda neden sesiniz çıkmıyor? - Haber 7 GÜNCELOysa Kılıçdaroğlu başarılı. Yüzde 48 oyu Bülent Ecevit bile alamadı. Karaoğlan Efsanesi oluşturan Ecevit bile daha az oy aldı. Kılıçdaroğlu neden başarılı ? Bir kere sağ seçmenle barışmayı denedi. Bunda da kısmen başarılı oldu. Milliyetçi camiadan oy aldı. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 11 büyükşehri kazandı.  

Kabul etmek gerekir ki bu sonuç başarıdır. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığını kazanamayınca başta CHP medyası onu yerden yere vuruyor. Oysa düne kadar marjinalleşen bir CHP vardı. Laiklik ve ırkçılık üzerinden muhafazakar kesimi ve Kürtleri dışlıyordu. Kılıçdaroğlu geldi ve helalleşelim dedi. Bu söylem kendi içerisinde tutarlıdır. 

Özgür Özel’in CHP’nin başında olması AK Parti’nin işine gelir. Dön katı laikliğe, dön devletçi, milliyetçi militarizme… Ne güzel ömür boyu AK Parti iktidar. İmamoğlu ise küresel sistemle barışık hareket ediyor. HDP ile ilişkileri hem devleti hem milleti rahatsız ediyor. İmamoğlu başa gelirse CHP başka bir parti olur. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;