GÜNCEL

Sevilay Yılman : CHP'de Gamze İlgezdi isyanı!

Tarih
13 Ocak 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Sevilay Yılman

Mutlaka konuyu biliyorsunuz, okumuş ya da duymuşsunuzdur, o nedenle uzun uzun anlatmayacağım Ataşehir’de yaşanan rezaleti, skandal olayı!

Ben de haberi ilk gün sosyal medyada gezinirken gördüm…

Ve hiç şaşırmadım tabii.

Çünkü söz konusu davranışın CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin çizdiği profile uygun bir davranış olduğu kanaatindeyim.

Dün bazı haberlerde Bayan İlgezdi’nin eşinin başkan olduğu Ataşehir Belediyesi tarafından gittiği kuaförün asma katının yıkımıyla ilgili tebligat, geçmiş öyküsü yazılmış ve tanıklara da söz hakkı tanınmıştı.

Manikür randevusu olmasına rağmen üç kez Gamze Hanım nedeniyle bekletilmesine isyan eden Kimya Mühendisi Çağan Karal’ın anlattıklarını arşivlerden bulup okuyun lütfen.

Tam bir rezalet!

gamze ilgezdi ile ilgili görsel sonucuGerçi şunu söyleyeyim… Bu tür benzer tipler yani kuaföre girdikleri anda kendisine Prenses Diana muamelesi yapılmasını arzu edenler daha doğrusu şart görenler hemen her kuaför salonunda karşılaşılan tipler.

Bir nevi psikolojik bir rahatsızlığa hapsolmuş bu tiplere aşinayız ama böyle bir sorun bir milletvekili ve üstelik de emeğe, insan gücüne değer verdiğini iddia eden sosyal demokrat bir partinin milletvekilinde vücut bulunca işin boyutunu değiştiriyor.

Dün, daha önce İlgezdilerin ailece siyaset yapmalarının etik olmadığını söylediğim ve 24 Haziran seçimi öncesinde alan çalışmalarında olmadığı için eleştirdiğim ve bu yüzden de davalık olduğum Gamze Akkuş İlgezdi ile ilgili görüşlerime o dönem karşı çıkan üst düzey bir CHP’li aradı.

“Sana o gün Gamze Hanımla ilgili yaptığım yorumların tamamını geri alıyorum!” diyerek başladı söze…

Sonra da döküldü…

Söz konusu olay CHP içerisinde inanılmaz bir öfkeye neden olmuş.

Başta CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olmak üzere parti içinde söz sahibi CHP’liler konuyla ilgili serzenişlerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na iletmek için adeta yarışa girmişler.

Kazan kaldırmışlar yani haklı olarak...

Denilene göre, Kemal Bey de bir genel başkan yardımcısının aracılığı ile olayla ilgili izahat istemiş İlgezdilerden.

Ama onlar; “Yazılanlar, yapılan yorumlar kesinlikle doğru değil! Haber yandaş basının uydurması” deyip geçiştirmeye çalışmışlar.

Ancak adlarının geçtiği bu rezalet belge ve tanıklarıyla çarşaf çarşaf ortada olunca ve kamuoyunda da tepki gösterilince... Kılıçdaroğlu yakın kurmaylarından birinden bu konunun disiplin kuruluna sevki için MYK’ya getirilmesini istemiş.

Kaynağım diyor ki; “Önümüzde ilk MYK toplantısında ele alınacak bu konu ve İlgezdilere kesinlikle bir uyarı verilmesi kararlaştırılacak”

gamze ilgezdi ile ilgili görsel sonucuBu iddiasını birkaç yerden de teyit ettim. Onlar da Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok hiddetlendiğini ve karı/koca İlgezdilerin bu yaptığının parti ilke ve ahlakına kesinlikle aykırı bulduğunu söylüyorlar ama…

Ben yine de herhangi bir disiplin uyarısı filan olacağına inanmadığımın notunu düşmek istiyorum.

Çünkü bana kalsa hiçbir şey için değil, sırf bu hareket için bile olsa karı/koca İlgezdileri partiden tümden ihraç edilmesi için gereken tavrı alırım...

Ama zor!

Çünkü Kemal Bey’in İlgezdilere ben dahil, CHP’yi bilen tanıyan hiçbir meslektaşımın anlam veremediği şekilde çok özel bir zaafı var.

Tabii partide siyaset yapan, kan bağı olan insanlara bile böyle bir zaafı olmayan Kılıçdaroğlu’nun Battal İlgezdi ve eşi Gamze İlgezdi ile ilgili bu sonsuz kredisinin nedeni elbette çok merak ediliyor...

Kaynağıma göre bu son olay işte o krediyi tüketmiş ve İlgezdileri çok büyük bir şok bekliyormuş bu hafta.

Dedim ya; “İnanmıyorum” ama yine de; “Kemal Bey’dir bu, ne yapıp edeceği belli olmaz” deyip bir virgül koyup bu hafta yapılacak MYK toplantısını beklemeye koyuluyorum...

Şu an bildiklerim bu ama rahat olun, ne öğrenirsem öğreneyim hepsini sizlerle paylaşacağım...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Mehdi

    16 Ocak 2020 15:33
    0 0
    Mehdi kesinlikle Reis 'dir
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;