SİYASET

Muhammed Halil : OKÇULAR TEPESİNİ ASLA TERKETMEYİN.

Tarih
18 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhammed Halil Kaya

Bismillah...

Dün ilk duyulan şey şuydu: Askerler boğaz köprüsünde kontrol yapıyor, muhtemelen bomba ihbahrı vs. var diye düşündük. Çümkü yıl 2016'da böyle bir şerefsizlik yapacaklarını tahmin edemedik.

Devam edeyim.

Üsküdar merkez'de herkes bi anda darbe mi oluyormuş gibi konuşmalara başladı ama kimse de ciddiye almak istemedi.Kimilerine evlerine geçti kimileri sokakta kalıp anlamaya çalıştı. Neyse,

Bir müddet sonra silah sesleri duymaya başladık. Bu sesler Selamsız (burayı bilen bilir) mahalesinden yoğun bir şekilde geliyormuş. Sonra öğrendik. İlk hedef burada bulunan çevik kuvvetmiş. Tanklarla önce burası kuşatılıyor. Çevik kuvvetin çıkışı engelleniyor. Tabi Selamsız'ı bilenler bilir burası Roman mahalesidir. Roman kardeşlerimiz araya giriyor ve polisleri vermeyiz deyip kendilerini askerin tanklarına siper ediyor. Anlatılmaz bir vatanseverlik örneği gösteriyorlar.

Tabi ÜLKÜCÜ kardeşlerimiz burda zikretmesem olmaz. Allah onlardan binler kere razı olsun. Bu işin parti purtu meselesi olmadığını görebilmiş herkesten.

Asker Selamsızda Çevik Kuvvete bu direnci görüp Üsküdar iskeleye inmek için harekete geçiyor. Bir yandan da köprü de çatışma çıktığını ordaki arkadaşlardan haber alıyoruz. Askerin kalabalık sivillere bilinçli ve kendinden emin bi şekilde ateş açtığını söylüyorlardı.

Üsküdar merkeze 9 tane tank ve içi asker dolu bir jeep inmeye çalıştı. Halk kanaat lookntasının önünde tankların direk önüne atladı ve üstlerine çıktı. Askerler ne olduğunu anlamadı ki bi anlık şaşkınlık yaşadılar. Bu kadarını ben bile hayal etmemiştim. Bu tepkinin bu kadar kararlı ve emin olacağını

Asker rütbeli miydi değil miydi sorusuna cevap vereyim ben o kadar asker arasında sadece 3 tane er saydım. Gerisi rütbeli askerdi. Bütün tankların üstü hınca hınç halk oldu bir anda.

Askere uzun diller döküldü:
Gelin bu işten vazgeçin yapmayın etmeyin bütün bunlarla dakikalarca dil döküldü. Su ikram edildi, asker millete namlu doğrultmaz, en büyük asker bizim asker sloganları atıldı. Yaklaşık 2 saat kadar sonra Çevik Kuvvet geldi. Ve vatandaş askerleri, polislere teslim etti. Tanklardan güle oynaya çıkartıldılar. Zaten çok korkmuşlardı. Kimse ne bir laf etti ne bir fiske attı. Olayları bu ere çekenlere prim vermeyin.

Bazı askerlere çok laf dökmemize rağmen sadece sırıtmakla cevap verdiler. İlk teslim olanlar zaten er olanlardı. Güzelce izah ettik anayasal suç işliyorsunuz diyerek ikna ederek...

Tabi bu her yerde aynı şekilde olmamış.Köprüde çatışma sesleri geliyordu. Bir taraftan da f16lar alçak uçuyor sonic yapıyor insanlar sağa sola kaçışıyordu.

Hani haftalardır Suriyelilere kaçıp geldiler diyorduk yaa, demeyin arkadaşlar o ses başka bir şey. O uçakların çıkardığı ses... Başta bomba attılar sandık. Ama alçak uçuş sonic yapmışlar. Neymiş o korkuyu anladık.

Üsküdar rahatlayınca ki elhamdülillah kimsenin burnu bile kanamadı. Çengelköydeki esnaf bir arkadaşımızdan haber aldık. Mahsur kaldık burada ve 50-55 kişiyi rehin aldılar diye. Hemen oraya hareketlendik. Zaten bir yerden sonra arabadan inip çömelip saklanarak ilerliyorsun...

Çengelköy kısmını yazmayacağım şimdilik...

ŞUNU ANLAMAYANLAR İÇİN TEKRAR DİYORUM:

Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir darbe yok. Kimse bize bunlar emir kulu vs. demesin. Tanklardan çıkan talimat defterlerini hatırlayın. Hepsinin haberi var. Ciğerimizi deldi köpekler. Bu millet bu hainlerin planını geri püskürttü. Yaşlı amcalar ağlamaktan gözleri doluyordu çünkü biz darbelere geçmişte böyle direnemedik elhamdülillah bugün yeniden doğduk diyorlardı. Çünkü insanların ne ra tankların tepesini çıktığını biz bile anlayamadık. Ama bitmedi. Rehavete kapılmayın. Bulunduğunuz yerlerde devletinize sahip çıkmak için elinizden geleni yapın. ŞAKASI YOK! Tamam bitti demeyin...

Etrafınızdaki yaşı yetmeyen gençlere DARBENİN NE OLDUĞUNU anlatın. ÜLKEMİZİN zararından bahsedin. Giden hayatlardan...

Söyleyeceğim son şey:

Bütün dünya toplanıp bize zarar vermek istese Allah dilemedikçe kimse zarar veremez. Korkaklık ve tedirginlikle ülkemizi teslim etmeyeceğiz.

Nöbetinizi devralın, emre itaat edin.
OKÇULAR TEPESİNİ ASLA TERKETMEYİN.

18 Temmuz 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;