SİYASET

Hikmet Genç : Bayram ve masum 'kaz'!..

Tarih
13 Ağustos 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Hikmet Genç

Uzun süreden beri böyle. Bayram demek, tatil demek!..

Yılbaşında takvime bakıyorsun o sene bayramlar hangi günlere rasgeliyor?.. 9 güne uzar mı uzamaz mı hesaplıyorsun. Ona göre ta sene başından tatil planları yapıyorsun…

Kurban Bayramında “Kurban al, kes, bölüştür, dağıt” derdi de yok!.. Bir sürü kurum var, bağışlıyorsun. Yani ‘kurban’ tatile engel değil artık!..

Kimseyi telefonla tek tek arama derdi de yok…

Ramazan Bayramı ise bir şeker, Kurban Bayramı ise bir ‘koç’ resmi iliştirip bayram aforizması paylaşıyorsun sosyal medya hesabından. Sms, WhatsApp..vs, mesajıyla rehberinde kayıtlı olanların alayının bayramını bir dokunuşla kutluyorsun, iş bitiyor…

Nerde o eski bayramlar deyip çok üzülüyor muyum peki?.. Emin değilim, bilemiyorum…

hikmet genç ile ilgili görsel sonucuAma başta “annem ve babam” olmak üzere her bayramda “kaybettiklerimi” özlüyorum…

***

PROTESTOCULARIN ALTINLA İMTİHANI!..

İlk video görüntüleri düştüğünde mavra yapmıştım. Lakin başka görüntüler de ortaya çıkınca sadme-i nagehana duçar oldum!..

Kaz Dağları protestocuları altın aramışlar.

Yeryüzü böyle absürt protestocu görmemiştir!

Kafada “ağacıma dokunma” şapkası, ellerinde çantalar torbalar yerden taş toplayan protestocular?!

Bazısı mahcup, çaktırmadan eğilip topluyor yerden taşı. Tarladan domates toplar gibi!.. (Nasıl anlıyorsa artık altın cevherini?!)

Bir kısmının da umurunda değil. Yeri eşeliyor, bulduğu taşı kırıyor. Sonra kırdığı parçayı havaya kaldırıp bakıyor. (Güneşe tutup içindeki altının parlak yansımasını görüyor zaar!..)

Bir de ‘levıl atlayanlar’ var. Büyüteç, loop gibi aletlerle protestoya gelmişler. İncelemeyi yerinde yapıyorlar. (Çok mantıklı!)

Ellerinde garip tüpler olanlar da var. (Siyanür olabilir!..)

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • KRİSTAL KOZMİK

    15 Ağustos 2019 09:55
    2 0
    BARIŞ NEDİLEN SOYTARI SEN AKILLI OLDA ORAYA AĞAÇ İÇİN ÇIKTIĞINI İDDA EDEN ÇAPULÇULARI SAVUNMAK YERİNE ONLARIN ORMANLIK ALAN İÇLERİNDEKİ HER BİRSİNİN 7-8 BİN AĞAÇI KESEREK YAPTIRDIKLARI VİLLALARI BİR YORUMLA GEZİ PARKINDA AĞAÇ İÇİN ÇIKAN ÇAPULÇULAR BU MEMLEKETTE EN ÇOK AĞAÇ KESEN VE ORMAN TAHRİP EDENLERDİ ŞAŞIRDIK MI HAYIR EEE SİZİN GİBİLERİN BOYNUNDA YAHUDİ TASMASI OLUNCA ŞAŞIRMIYORUZ
  • Barış

    13 Ağustos 2019 18:10
    2 5
    her canlı Yaratana secde eder. Bunların Kanadalılar için kestiği ağaç kazdığı dağ herhalde Secde etmeyen Ağaçlar ve Dağlar. o yüzden Afrikayı kazanlar bizide kazmaya başladı. akıllı olunda bu ülke için Hak adına Yaratan yaratılan adına bir yazı yazın lütfen. olurmu?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;