SİYASET

Hakan Albayrak : Basiretsizliğin ve ferasetsizliğin bedeli

Tarih
24 Haziran 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Hakan Albayrak

Ekrem İmamoğlu üç aşağı beş yukarı 31 Mart'taki kadar oyla kazansaydı, 'Gasp edilen hakkını geri aldı, adalet tecelli etti' denip geçilebilirdi; ama dünkü seçimin neticesinde bundan fazlası var: Adaletin tecellisi + maşeri vicdanı yaralayan eylem ve söylemlerin ağır faturası. 

31 Mart'ta AK Parti'li Binali Yıldırım'a oy vermiş olan pek çok seçmen de bu sefer CHP'li İmamoğlu'ndan yana oy kullanarak faturanın şişmesine katkıda bulundu. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İmamoğlu ve CHP'ye karşı varını yoğunu ortaya koyarak AK Parti'nin seçim kampanyasına damgasını vurması kar etmedi, bilakis ters tepti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 31 Mart'ta yapılan seçimin neticesi AK Parti'yi yaralamış ama sarsmamıştı; dünkü seçimin neticesi ise iktidar için fena halde sarsıcı oldu. 

'AK Parti seçmeni dünya yıkılsa CHP'ye gitmez' kuralı ve bunun sağladığı konfor kesin olarak bozulmuş bulunuyor. 

Siyasette artık her şey masada... 

*** 

binali yıldırım ile ilgili görsel sonucu

İmamoğlu 31 Mart'ta 13 bin oy farkla kazanmıştı. 

Büyükşehir Belediye Başkanlığını kıl payıyla kaybeden, üstelik Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu elde eden AK Parti'nin, onur kırıcı olmayan bu neticeyi kabul edip işi orada bırakmak yerine, dramatik bir yenilgi -yahut şaibeli bulunacak ve ortalığı iyice karıştıracak bir zafer- ihtimali aşikar olduğu halde seçimin yenilenmesinde ısrar etmesi olağanüstü büyük bir saçmalıktı. 

Hiç gereği yokken, anlamsızca risk aldı AK Parti. 

Üstelik, zaten yaralanmış olan maşeri vicdanı iyice kanatacak söz ve davranışlarla yürüttüğü seçim kampanyasında riski büyüttükçe büyüttü. 

Kahvehane sohbetlerinde bile yapılıyordu bu tesbitler. 

İyi biliyorum, çünkü ben ve arkadaşlarım da yapıyorduk. 

"Siz kimsiniz?" 

Diyelim ki AK Parti ve devlet büyüklerimize nazaran birer hiçiz; bizim bile görebildiğimizi AK Parti ve devlet büyükleri nasıl göremedi? 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • IBRAHIM CAN

    24 Haziran 2019 19:06
    1 0
    Bugun Ak Partiye kizip CHP ye oy vereneler imamoglunun herseyi eline yuzune bulastirip istanbulu icinden cikilmaz bir duruma soksun hele ozaman gorurler elmi yaman beymi yaman. kendi dizlerini vururlar is isten gectikten sonra.
  • hursit dilaver

    24 Haziran 2019 15:54
    1 0
    bu da 13000 oyla kazanmıştı diyor. .o zaman niye sayım durduruldu. bunu anlaman çok mu zor akıl kıtlığın mı var. canan hanım neden el çırpıp dans etti gecenin yarısında..AKPYE ÇAKMA BAHANESİ BULMA. YARIN EDİRNEYE ADRİYANAPOLİS DEMEYE BAŞLARLARSA SIRA KOSTANTNOPOLİSE GELİR VE DE RUMELİ/TRAKYA BÖLGESİ BİR FİLİ;STİN OLABİLİR. laflarına dikkat et. sen de çevrendeki gizli sevinç duyan AKP düşmanları ile içten devşirme takimi dahil.
  • Kahrolmuş seçmen

    24 Haziran 2019 15:39
    0 0
    Ak parti ve devlet büyükleri gördü, ...ama kol bilekten değil,omuzdan kaptırılmışta ondan göremediler,görmek isteseler de görmemezlikten geldiler..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;