SİYASET

Hacı Yakışıklı : ODTÜ değil, Ebu Cehil zihniyeti yıkılmalı

Tarih
26 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Hacı Yakışıklı

Yüzyıllar boyunca bin bir emek ve alın teri ile inşa ettiğiniz şehirleri, birkaç bombayla anında yer ile yeksan edebilirsiniz. Bunu yapmak isteyenleri Allah’tan başka kim durdurabilir, tıpkı ülkesini dünya lideri yapmak isteyenleri Allah’tan başka kimsenin durduramayacağı gibi!

Problemi çözemeyenler, o problemi kökten söküp atmak ister! Bir kişi onların kalbini kırarsa, o kişiyi kalbindeki mezara gömer ve hatıraları çürüyene dek orada hapseder.

PKK meselesinden bunalan bazı vatandaşlar “Sivas’tan ötesini yak gitsin” gibi hiç de insani olmayan söylemlere başvurabiliyor. Bu onların salt zalimliğinden değil, problemi çözmedeki “kökten” anlayışını ve usanmışlığını gösteriyor. Yani ipliğin düğümleri dolaştıysa onu çözmeye uğraşmak yerine ipliği bütünüyle kaldırıp atıyorlar. Buradaki en büyük çıkmaz, o ipliğin yerine yenisinin olmaması!

ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) yıllardır muhafazakâr kesime düşmanlığı ile biliniyor. Bilimsel olarak anılması gerekirken, mezuniyet törenlerinde açtığı kışkırtıcı ve malayani pankartlarla anılıyor! Herhalde adı “Ortadoğu” olduğundan ve bu kavram İngiltere’nin “Middle East” tabirinden zihinlerimize girdiğinden dolayı buradaki bazı insanlar kendilerini sömürgeci İngiliz uşağı sanıyor!

“ANASININ ETEĞİNİ EVDE UNUTAN BİLGE TERÖRİST”

Bir üniversite böyle mi olmalı? Rektör ne iş yapar orada? Anasının eteğini evde unutan bilge(!) terörist yetiştirme yuvası mıdır ODTÜ? Onlar bilgedirler! Karl Marx’tan, Darwin’den, Devrim’den, Lenin’den beslenirler! Ancak öğrendikleri şeyler Marx’ın sakalı, Darwin’in maymunculuk oyunudur. Devrim’den anladıkları tek şey “namaz kılan” öğrencilere saldırmaktır.

“ODTÜ’yü yıkıp yerine hayvanat bahçesi mi yapalım?” teklifleri var! Bu, hayvanlara yapılmış en büyük hakaret olur. Zira onlar, karın tokluğuna insana ve insanlığa hizmet için yaratılmış mahlûklardır.

ODTÜ’yü yıkmak, problemi çözmez; başta da bahsettiğimiz gibi çözülemeyen problem karşısında “kökten” halletme refleksi göstermiş olursunuz.

Üstelik “Hayvanat bahçesi yapalım” diyerek orada okuyan gerçek özgürlükçü vatandaşları da üzebilirsiniz. Onun yerine ODTÜ’ye bazı vahşî ruhluların girmesi önlenmelidir!

Bizim üniversitelerimiz foseptik çukuru değildir. Oraya evladını gönderen veliler, “Okusun, hem kendisine hem ülkesine faydası olsun” diyerek gönderiyor. Anne ve babasının iyi niyetlerini parçalayıp atan evlada yazıklar olsun!

Müslümana kör, solcu ve illegal çetelere müşfik tüm rektörler yöneticilik görevinden alınmalıdır. Böylece bilimin önü açılmalı, buraları sahici kişiler yönetmelidir. Bir kişinin iyi profesör olması, aynı zamanda iyi yönetici olabileceği anlamına gelmez! O sebeple rektör seçilirken, görevindeki başarısına değil; yönetimindeki başarısına bakmak gerekir.

Bizler, zalimlerin saldırdığı mescitlerden Cumhurbaşkanı çıkarmasını çok iyi biliriz!

YeniAkit
26 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;