GÜNCEL

Ersoy DEDE : Volkan Konak provokasyonu

Tarih
23 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ersoy Dede
 Volkan Konak’ın sahne aldığı gece kulübünün önünde bir adam, pompalı tüfekle havaya ateş etmiş.. CHP medyası hemen ünlü sanatçının Twitter mesajlarını falan toplayıp, ‘işte en son böyle eleştirmişti’ haberleri bastılar gecenin bir yarısı.. Hani ‘böyle böyle demişti, kurşunların hedefi oldu’ gibi.. Sosyal medya karıştı. ‘Volkan Konak susturulamaz’ kampanyaları falan başladı hemen.. ‘Faşizme karşı omuz omuza’.. 'Hepimiz Volkan’ız, fena patlarız'.. Derken Volkan Konak’a sordular.. “Benimle hiç alakası yok, böyle yerlerde olabiliyor bazen böyle şeyler” dedi.. Aslında biraz ilgisi varsa bile, üzerinden operasyon yapılmasına izin vermemek adına reddetti.. Bravo.. Çook çok iyi yaptı.. Hayatının her döneminde itirazlarını yüksek sesle yapan medeni bir adam olarak, lafını söylemeye devam etsin Volkan Konak.. İster türkülerinde söylesin isterse basın mülakatlarında. Karşı çıkan da aynı şekilde karşı çıksın. Ne tüfekli provokasyon ne de bundan faydalanmaya çalışan eski siyaset artıkları.. Herkes geri çekilsin. Konuşalım, tartışalım ve itiraz edelim.. İsyan edelim hatta.. Şikayet edelim. Millete havale edelim.. Bir tek ateş etmeyelim. Bir de memleketi terk etmeyelim. Burası son vatanımız. Gitmeyelim.. 

 

İnternet yayınlarına RTÜK denetimi

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) internet üzerindeki yayınlarda denetim hakkına sahip olmasını sağlayan düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. 

Yasa, genel kurul aşamasında bu haliye kabul edilirse, bundan sonra internette düzenli olarak yapılan her tür ses ve görüntü yayını için lisans almak gerekecek.. Ayrıca yayınlar da RTÜK’ün denetimine girecek.. Değerli dostlar, interneti telif hakları bakımından ilgili meslek birlikleri denetliyor, suç içeriği bakımından da her türlü hukuki denetim zaten yapılıyor. Bir de RTÜK denetimi yersiz ve amaca hizmetten uzak bir kanal olacaktır. Kıstas, kriter, ölçü ne olacak, hakem kim? Bütün bunlar daha kamuya açık televizyon kanalları için bile tartışmalı halde. 

Şimdi bir de internet yayınları çıkacak başımıza.. Böyle bir düzenlemenin yol açacağı ileriye dönük arızaları arz edeyim. Eğer bu haliyle internet yayın lisansı ve içerik denetimi RTÜK’e geçerse, yakında, cepten cebe arkadaşlarımızla katıldığımız doğum günü videolarını bile atamaz hale geliriz.. Bir kez daha bu meselenin tartışılması gerektiğini düşünüyorum..  

 

Doğu Guta yüzsüzlüğü

Rusya, Doğu Guta konusunda Birleşmiş Milletler’i acil toplantıya çağırdı.. Amerika’nın BM’deki temsilcisi Doğu Guta’da yaşanan trajedi karşısında ‘bakışlarımızı çevirmeye devam edemeyiz’ dedi.. İngiltere'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Doğu Guta'nın ''ölüm ve yıkım bölgesi'' haline geldiğinden dert yandı.. Rusya da ABD de İngiltere de bu katliamlar karşısında sessiz kalınmasını eleştirdiğine göre, bu işin faturası en son Mikronezya’ya çıkacak herhalde.. 

 

Çocuk istismarı ve idam 

Çocuğa karşı işlenen suçlar konusunda verilen hiçbir cezanın yürekleri soğutmayacağı çok açık.. Bu noktada elbette ilk akla gelen idamı, belli konuları kapsayacak şekilde geri getirmek.. Fakat aklımın almadığı bir şey var. Cezanın caydırıcılığı bakımından, idamın hiçbir işe yaramayacağı muhakkak. Zira herkesçe malum ki çocuğa yönelik işlenmiş suçtan cezaevine giren mahkumların başına her türlü hâl geliyor ve kimse de üzülmüyor. İdamdan tek farkı yasadışı olması... Caydırıcılığı var mı peki? Yok elbette.. Demek ki yasal düzenlemenin yanında bir şey daha yapmak lazım..  

Star
23 Şubat 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;