GÜNCEL

Ersoy DEDE : Reza ne ara muteber oldu?

Tarih
03 Aralık 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ersoy Dede
 17 Aralık sürecinde Reza Zarrab için sayan söven kim varsa baktım, hepsi iflah olmaz Rezacı olmuş.. 

Ahmet Hakan dün köşesinde hatırlatıyor; “Ben sadece sahtekâr demiştim, şimdi siz daha ağırını söylüyorsunuz” diyor mealen.. E tamam da, dün ‘sahtekâr’ diyenlerin, bugün muteber bir adam gibi onun tanık ifadelerini gerçek kabul edip manşet atmasına ne diyeceğiz? Reza, ‘aracısı olduğum dış ticaret ile Türk ekonomisine ciddi katkı sağladığımı düşünüyorum..’ deyince ‘palavracı’ demişlerdi.. ‘Zafer Çağlayan’a 50 milyon euro rüşvet verdim’ deyince birden sözüne güvenilir adam oldu.. Aklımı koru Rabbim.. 

Ali Babacan’ın okonuşması!

Zafer Çağlayan’a milyonlarca euro rüşvet verdiğini söylüyor Reza Zarrab.. Peki ama neden?.. Neden Zafer Çağlayan da mesela başka bir bakan değil?.. Zafer Çağlayan’ın davaya konu Halkbank’la ilişkisi nedir? Halkbank, Ali Babacan’a bağlı değil miydi?.. Reza acaba yanlış bir istikamet mi izledi?. Bu arada, Amerika’da devam eden davanın delilleri arasında Ali Babacan’ın mecliste yaptığı bir konuşma da yer almış.. 29 Kasım 2012 tarihli konuşmasında Babacan demiş ki; “İran'dan alınan petrol karşılığında Türkiye’den altın nakli yapılıyordu. İran’ın ABD ve uluslararası yaptırımlara tabi petrol satışlarından elde ettiği geliri telafi edebilmesi için kullanılan bir yöntemdi..” Babacan bu sözü altın ihracatında yaşanan patlamayı değerlendirirken söyledi. Fakat belki de bilmeden en kuvvetli delili de kendi eliyle Amerika’ya vermiş oldu.. Enteresan.. 

Bakan torpili gereken haller

Reza’nın ifadeleri arasında Egemen Bağış’ın da adı geçiyor. Aktifbank’ta hesap açması için Egemen Bağış torpil yapmış. Bir özel bankada hesap açmak neden bakan torpili gerektirsin, hiç anlamadım. Eğer İran’la eft ilişkisi kurma konusunda bankanın bir tasarrufu vardıysa ve sadece Bakan Bağış’ın bir telefonuyla politika değiştirdiyse, bravo..

Star
3 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;