SİYASET

Ergün Diler : Türk hamlesi!

Tarih
10 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

DEĞİŞİM başladı...
Hem içeride hem dışarıda... Düşürülen Rus uçağı, kazılan hendekler, cami dibinde patlayan bombalar, harap olan miraslar, kalleş kurşunlar, tuzaklar, kumpaslar, Musul'a giden Türk askeri, tehditler, uyarılar, ambargolar, Boğaz'da silahlı poz vermeler, kara kutu ile fotoğraflar ve Hürriyet'in geçmişini keşfedip OSMANLI TARİHİ KİTABI vererek zeytin dalı uzatması...
Daha neler neler...
Barzani ile başlayalım... Musul'a uğrayalım... Türk askeri kimseye görünmeden hissettirmeden Musul'a girdi. Çok önceleri ÖZEL PASAPORT verdiği Barzani kapılarını açtı. Bölgede tansiyon hiç düşmediği için açmak zorunda da kaldı... KOBANİ olayları patladığında birileri KÜRTLER'i sokağa döktü. "Ankara'nın desteklediği DAEŞ Kürtler'e saldırıyor" iddiaları ortaya atıldı ve sokaklar karıştı. Oysa TÜRK DEVLET AKLI sorunu temelden çözüyordu! Kobani, Barzani ile Ankara'nın karşı karşıya gelmesi için yapıldı. Dünya KOBANİ ile yatıp kalkarken Türkiye el altından Barzani'ye çok miktarda silah yolladı. TIR'ların pek çoğu aslında Barzani için yola çıkıyor hedef şaşırtıp oraya yöneliyordu. Çünkü oradaki tehlikeyi gören sadece Ankara'ydı. MİT'in elindeki bilgilere göre DAEŞ kısa zaman içinde Barzani'ye saldıracaktı. Öyle de oldu! Barzani silahları gördüğünde şaşırdı ama saldırıyı yaşadığı an ise tamamen Ankara'ya biat etti...
Barzani dün geldi, ayağının tozuyla MİT'e gitti. Öncesi vardı.
Barzani Türkiye'ye bağlandıkça tehlike arttı. Defalarca suikast atlattı. Hepsinde kendisini uyaran ya da kurtaran Türkler'di! Sur, Nusaybin karışıktı ama Kürtler'in yaşayan en güçlü isimlerinden biri MİT sayesinde ayakta kalıyordu.
Kardeşlik için KORUNUYORDU! Bunu sokağa çıkacak Kürt gençleri de görüyordu! DAEŞ'le hem silah vererek hem de göğüs göğüse çarpışan Türkler'di! Kimin için?
Kardeşi Kürtler için! OYUN DERİNDEN BOZULUYORDU! Bu kardeşlik yayılacak ve birlikberaberlik tavan yapacaktı! PKK da, Kandil de bitecekti. PKK bizi Irak'a çağırmak için desteklenmişti.
Onlar çağırdı biz de gidip ÇÖKTÜK!
Oyun içinde oyun yani! AKIL BÖYLE BİRŞEYDİ İŞTE! Aslında BARZANİ'nin kendini tamamen Ankara'ya bıraktığı konu MALİKİ'ydi!
Irak eski BAŞBAKANI İngiltere'nin çok derin adamıydı.
Ankara Maliki için adım attığında Barzani, "Boşuna uğraşmayın!
O çok güçlü ve etkili biri.
Ona dokunamazsınız"
diyordu. Ama kısa bir süre sonra Maliki'nin gidişini kendisi CANLI İZLEYİNCE resmen şaşırdı.
Ankara'nın gücünü o gün iliklerine kadar fark etti.
Peki o MALİKİ dün ne dedi? "Ramadi merkez bölge olarak seçildi. Irak kesinlikle ve kesinlikle ÜÇE BÖLÜNECEK. Bütün planlar hazır. Bu nedenle Türkiye MUSUL ve çevresine girdi. Asla ve kat'a oradan çıkmayacaklar.
Musul kilit önemde. Türkler oraya girerek İran-Irak-Suriye-Lübnan arasındaki iletişimi kopardı.
Unutmayın yakında KERKÜK PETROLLERİ TAMAMEN TÜRKLER'İN ELİNE GEÇECEK. Dünyanın en büyük petrol alanı yani..."
Bu nedenle Barzani gelir gelmez MİT'e gidiyordu... O da oyunu görmüştü çünkü...
Herkes kazanana oynar! Burası Ortadoğu! Dedim ya başta Aydın Bey bile saf değiştirmek için çırpınıyordu...
Değişim böyle bir şeydi.
Medya, asker, bürokrat, Kürtler, Türkler daha önemlisi DEVLET değişiyordu. Değişmeyen giderdi.
Gidenler de olacaktı elbette!
Ama önce BÜYÜK TÜRKİYE'nin kesin olarak sahneye çıkması gerekiyordu. AZ KALDI... AZ!
Devam...
Düşürülen Rus uçağı ve Moskova'nın tepkileri hala sürüyordu. 2012'de düşürülen Türk F-4 ise neredeyse unutuldu. Akdeniz'e çakılan ve şehit olan pilotlarımızın ismini hatırlayan yok şimdi.
Herkes Rus uçağıyla ilgileniyor. Suriye'de kalmaya devam eden Esad, Türk uçağını kendilerinin vurmadığını en yakınlarına söyledi.
O olay Ankara'ya kumpastı! Kim kurmuştu? Neden yapmıştı? Amacı neydi? BİLEN YOK! Ama Rus uçağı vuruldu. Kremlin SAVAŞ NEDENİ dese de Televole'den öteye geçemiyordu! Neden?
Bilmediğimiz gücümüz ne?
Düşünün bakalım. Kafkasya'da, Suriye'de fırtına gibi esen Kremlin, tek kelime etmeden askerlerini harekete geçirirken, şimdi niçin SADECE KONUŞUYORDU? Düşünün! 27 Mayıs 2005'te Suriye'nin attığı SCUD FÜZESİ, KIRIKHAN'da bir tarlaya düştü! Can kaybı olmayan o gelişme bugünlerin habercisiydi! ANLAYANA tabii... Eğer biz o füzeden ve düşürülen uçağımızdan sonra CEVAP VERSEYDİK, içeride bizi bekleyen büyük sürprizler olacaktı. Bu nedenle Ankara zamanın geçmesini bekledi... Büyümemizi engellemek isteyenler KUMPAS kurdu.
Ankara akıllı davrandı! Sonra da kanatlarını yayarak Musul'a girdi. Zaten bize de bu yakışırdı.
Durdurulan TIR'lara da böyle bakın! "Barzani ve Kürt kartı Ankara'nın eline geçmesin" diye saldırdılar! Hepsi yenildi. Şimdi 100 yıl önce bıraktığımız yerlere geri dönme zamanı. Bu kadar ara yeter!
Sadece bu kadar mı?
Değil! Kesinlikle değil... Erdoğan önümüzdeki aylarda Afrika'da olacak! Somali'ye gittiğinde eleştirenleri hatırlayın! Osmanlı'nın OKYANUSLARA çıkan son kapısıydı. Oraya asırlar sonra gittik. Oradaki sorunu, yani açlığı susuzluğu çözmek istesek bitirirdik!
Ama KALMAK için GİTTİĞİMİZ İÇİN ALT YAPIYLA ilgilendik.
Kalıcı olacağımızı göstermek için... Afrika bizim dünyadaki dengeyi kurduğumuz yer olacaktı.
Amerika Ortadoğu'yu bize verecek MÜSLÜMANLIK SAYESİNDE DE AFRİKA'nın ÇİN'e geçmesini önleyecektik. KAZAN KAZAN yani...
Amaç sadece kendi çıkarımızı korumak olsa işimizi daha kolaydı. Ama içeridekilerinin anlamadığı bu! TARİH BİZE BÜYÜK GÖREV VERDİ!
YA DENGEYİ KURUP ÇOK DAHA BÜYÜK BİR DEVLET OLACAĞIZ
ya da OLACAĞIZ!
Kendi kimliğimizle yayılacağız.
İçeridekiler söylemeseler de İslam karşıtı olanlar asıl bundan rahatsız!
Yıllarca YOK SAYDIKLARI değerlere yenilmenin acısını yaşıyorlar. Yaşamasınlar... Devletle dost olsunlar, keyfini çıkarsınlar.
Herkese yetecek kadar aş, iş ve oksijen var! Ama DOST olmak şart! DEVLET AKLI dedim ya!
Bunun en güzel örneği CHP...
Bir kasetle içi boşaldı. RESMİ İDEOLOJİ gidiverdi.
Bizi içeri hapseden anlayış, bölgeyi kucaklayan, Afrika'yı etki alanı olarak gören bir anlayışla yer değiştirdi. MHP için de aynı şey geçerliydi. "TÜRKLÜK" diyerek yerinde sayarlarken TÜRKLER'in ne kadar büyüdüğünü göremediler...
Devlet akılla yönetilir...
Önemli olan o AKLIN etrafında kenetlenmeydi...
Bu oldu.
Anlamayanlar var hala...
Kendileri bilir.
Henry Kissinger ne diyordu: "Petrolü kontrol edersen ulusları, gıdayı kontrol edersen insanları kontrol edersin..." Musul şimdi kimde? Rusya bizden ne alamadığı için zorda?
Düşünün bakalım!
ANLADINIZ DEĞİL Mİ!

Takvim
10 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;