GÜNCEL

Ergün Diler : Pek‘in’

Tarih
12 Nisan 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
GELİN bugün de dışarıda dolaşıp içeriye girelim...
Son dönemde popüler oldu.
Görenler, "Sizin yazdığınız aile değil mi bu?" diye de sık sık soranlar oldu. Özellikle BORSA'DA oynayanlar...
Ekonomik ve siyasi gücünü defalarca buraya taşıdım.
Önemli bir aileydi çünkü...
KOCH'lar...
Aile genel itibariyle mühendisti. MIT kökenlilerdi.
Baba Fred Koch, ham petrolün parçalanması konusunda önemli bir patente sahipti. Bu ona yolu açıyordu.
Petrolünüz de olsa kapısını çalmak zorundaydınız.
Sovyetler Birliği de Hitler de öyle yaptı. Yapmak zorunda kaldı. Rafineri kurdu.
Çok para kazandı. Para geldikçe güç arttı, onlar da CUMHURİYETÇİLER'in arkasındaki DEV haline geldi. EN son gelen CUMHURİYETÇİ BAŞKAN
Trump'tı... Yardımcısı Mike Pence ile birlikte Mike Pompeo (CIA BAŞKANLIĞI DA YAPTI) ve Wilbur Ross gibi sadık adamları kabinede önemli yer tutuyordu. Bu sayı bilindiğinden daha çoktu. Kabine Trump'ın değil KOCH'LAR'ındı sanki...
Koch Ailesi, milyonlarca bağış yaparak Trump'ı destekliyordu.
Ancak asıl güçleri örgütledikleri iş dünyasıydı. 700 kadar zengin ABD'li, KOCH'lar nedeniyle Trump'ın arkasında duruyordu.
Para da yağıyordu. İşte bu aile, geçtiğimiz gün 2024 için Trump'a destek vermeyeceklerini açıkladılar. Herkesi saran, sarmalayan kuşatan bir isim istediklerini kontrol ettikleri medya aracılığıyla duyurdular.
Trump'ın arkasındaki güç olarak KOCH Ailesi'ni yazarken, onlar 2020'de Türkiye'ye girdiler!
SASA Polyester Sanayi A.Ş. ile 935 milyon dolarlık lisans ve teknik hizmet anlaşması imzaladılar. Bu anlaşma ile SASA, Çin ve Hindistan dışındaki en büyük polyester üreticisi olacaktı. Ortağı Amerikan Invista yani Koch Industries'ti. ABD'de hükümet kuran BAŞKAN seçtiren gücü biz burada sadece BORSA'da yükselen hisselerden tanıyorduk!
Devam...
ABD içinde olan kavgayı uzun zamandır buraya taşıyorum.
KÜRESEL DENGE KİMİNLE NASIL KURULACAKTI?
Bu soruya verilen herhangi bir cevap yoktu. Rusya "Beni kenarda tutmayın" diyordu.
Çin "Bensiz olamaz" Avrupa ise "Biz olmazsak eksik kalırsınız" çağrısı yapıyordu.
ABD öncelikle ÇİN ile nasıl yol alınacağı netlik kazanmamıştı.
Geçtiğimiz gün de yazdığım gibi Jp Morgan, Rothschild, Sassoon'lar ve Kadoorie'ler ÇİN üzerinden bambaşka bir oyun kurmak istiyordu. Çin üzerinde Rothschild etkisini bilmeyen yoktu zaten. Gücün el değiştirmesini tetikleyen asıl merkezlerden biriydiler.
Bu AİLELER Çin ve yanında yürüyen AVRUPA'yı hayal etmekteydi. Düşen sarsılan kendi içine kapanan bir ABD hayalleri bulunmaktaydı. Zaten savaşın büyümesinin nedeni de buydu. Son dönemde DOLAR üzerinden yapılan açıklamaları da Macron'un Çin'e gidip ABD'ye meydan okuması da aynı denklemde ele alınması gereken konulardı.
Macron AVRUPA'nın Fransa'nın kuyruğuna takılıp ÇİN ile yürümesi gerektiğini başka türlü KÜRESEL güç olamayacaklarını açıkladı.
54 BÜYÜK ŞİRKET İLE GİTTİĞİ ÇİN'de... Fransız liderin kendisini de, eşini de daha önce çok kez buraya taşıdım. Rothschild ailesini
 güvendiği isimlerdendi. Küresel çaptaki ÇİN politikasına uygun bir FRANSA formatı geliştirmek istiyordu sanki.
ABD içinde ÇİN ile savaşmayı da ortaklığı sürdürmeyi de liderliği onlara emanet etmeyi de düşünen vardı. Mücadele bu nedenle küresel hal almaktaydı.
Türkiye'yi düşünün!
İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Dünya Bankası ile IMF ile NATO ile CIA ile yaşamışız.
Bağlar öyle güçlü öyle derin ki nasıl kopacak bilinmez...
ABD içten içe kaynıyordu anlayacağınız. Ancak hala sorunlara çare olmak gibi bir güçleri vardı. Bu da canlıydı.
Neyse...
Geçtiğimiz gün ABD Başkanı Donald Trump'ın eski danışmanı Steve Bannon, "Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın maaşını Pekin ve Çin Komünist Partisi ödüyor" dedi. Elon Musk'ın Çin'i ziyaret etme planıyla ilgili yazıyı referans alarak, "Twitter'ın sahibinin, Çin İçişleri Bakanlığı'na giderek maaşını ödeyen ÇKP'ye secde ettiğini" ileri sürdü. Devam etti..."Elon Musk, nefes aldığı sürece yalan söylüyor. Twitter denen suç yuvasını 2 kat fazla para ödeyerek satın aldı. Şimdi ise Pekin'deki maaşını ödeyen patronları herkese saldırmasını istiyor" ifadesini kullandı. Steve Bannon birkaç ay önce de sosyal medya üzerinden "Musk, Çin komünist partisi tarafından desteklenen bir düzenbaz" diye konuşmuştu.
Musk da, Çin Komünist Partisi'nin 100. yılında Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Çin'in ulaştığı ekonomik refah ve özellikle altyapıdaki gelişimi, gerçekten inanılmaz bir başarı. İnsanları, Çin'i ziyaret etmeye ve bunu gözleriyle görmeye çağırıyorum" ifadesini kullanmıştı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;