SİYASET

Bülent Orakoğlu : Özel’in bilinmeyen karanlık sır dosyasında grift FETÖ ve PKK ilişkileri?

Tarih
06 Mart 2024
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Orakoğlu

13 yıl sonra gelen değişikliğin ardından, CHP’de yeni genel başkan seçilen Özgür Özel’in geçmişi karanlık dosyası açıldı. Peki kim bu Özgür Özel?

PENSİLVANYA’NIN EN ‘ÖZEL’İ

Özgür Özel ile FETÖ arasındaki ilişkiye dair belgeler gün yüzüne çıkmıştı. FETÖ’nün mahrem imamlarının ifadeleriyle 2007’den bu yana örgüt tarafından parlatıldığı öğrenilen Özel’in işte o sır belgeleri:

Özgür Özel’in kızı İpek Özel’in FETÖ’de büyük bir öneme sahip ‘’Yamanlar Kolejinde’’ eğitim gördüğü ve 2013 yılında okul tarafından düzenlenen bir yarışmada ödül aldığı, o dönem CHP milletvekili olan Özgür Özel›in de törene katıldığı belirtilirken, FETÖ›nün yayın organı Zaman Gazetesi›nde bu haberin Özgür Özel›i parlatmak için kullanıldığı görüldü.

FETÖ geçmişi ifşa olan Özgür Özel, kızını FETÖ'nün ajan yetiştirdiği kolejde okutmuş!YAMANLAR KOLEJİ NEDEN FETÖ’DE BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİP?

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen grubuna bağlı ilk eğitim kurumlarından olan Yamanlar Koleji’nin örgüttü ayrı bir önemi var. FETÖ’nün temellerinin bu okulda atıldığı ve yurt dışına çıkmadan önce Gülen’in “mahrem” görüşmeler yaptığı bu okulda, Fetullah Gülen’in alçıdan elinin olduğu özel bir odası da bulundu. Okuldan yetişen Harp Okulu mezunlarının örgüte “bağlılık yemini” ettiği ve “himmet sözü” verdiği belirtilen bu gizli odada, daha sonra terörist elebaşının söz konusu alçıdan elini öpüp başlarına koydukları bilinmektedir. Tavanındaki işlemeleri Siyon Yıldızına benzetilen odadaki oturma düzeninin de mason localarını andırdığı yapılan incelemeler sonucu ortaya çıkarılmıştır. Yamanlar Koleji eğitim kurumu içerisinde ayrıca, hakkında yakalama kararı bulunan örgütün Ege bölge imamı Bekir Baz›ın da katılımıyla gizli toplantılarının gerçekleştirildiği, 17-25 Aralık girişimleri de dahil birçok planın burada hazırlandığı, önemli kararların yine burada alındığı bilinmektedir. Ayrıca yapılan operasyon neticesinde FETÖ›ye ait olduğu gerekçesiyle el konulan eski Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu binasında, Deniz Kuvvetleri›ne ait olduğu sanılan tören kılıçları da bulunmuş, cami ile yemekhane arasında gizli bir tünel olduğu da tespit edilmiştir.

TARAF DA DESTEK VERDİ

FETÖ’nün bir diğer yayın organı kapatılan Taraf Gazetesi’nin de Özel’i parlatma operasyonuna destek verdiği görüldü. 31 Mart 2015 tarihli Taraf Gazetesi’nde CHP’de yapılan ön seçimde gençlerin çıktığı belirtilirken, haber fotoğrafında bilinçli olarak Özgür Özel kullanıldı.

CHP'li Özgür Özel'in FETÖ'yle ilişkisinde bomba detaylar: Kızı FETÖ'nün eğitim üssünden mezun oldu! Zaman ve Taraf Özel'i parlattı 

FETÖ’DEN ÖZGÜR ÖZEL’E PARLATMA (DESTEKLEME)

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2016’da ifade veren FETÖ’cü Enis Uludemir, FETÖ’nün özel yetiştirdiği isimleri eğitimine dair de önemli bilgiler verdi. Uludemir ifadesinde, her alanda olduğu gibi siyasi alanda da FETÖ/PDY örgütünün faaliyet gösterdiğini, özellikle Salihli ilçesinde eczacılık yapan Özgür Özel’in 2007’den itibaren FETÖ/PDY örgütü tarafından desteklenmeye başlandığını söyledi. Uludemir, “Örgüt içerisinde bu desteklenme ‘parlatma’ olarak tabir edilmekteydi. FETÖ/PDY örgütü 2007’den itibaren Özgür Özel’e maddi ve manevi destekte bulunmuştur. Bu destek aracı vasıtasıyla Özgür Özel’e ulaştırılmaktaydı. Salihli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Talat Zurnacı, MASİAD veya başkaca bir derneğe üye değildi. FETÖ/PDY Manisa örgütü Talat Zurnacı ile irtibata geçti ve bu iş için Özgür Özel’in uygun olduğunu belirtmesi üzerine örgüt Özgür Özel üzerine çalışma yapmaya başladı” itirafında bulundu.

 

CHP İÇERİSİNDE FETÖ DESTEĞİ İLE YÜKSELİŞE GEÇTİ

Nedim Şener 🇹🇷 on X: "O değil de; FETÖ'cülerin bile atmadığı bir iftirayı atan CHP'li @eczozgurozel biliyorsun attığın iftiranın söylediğim yalanın zaman aşımı yok. Meğer kendi yaptığını iftirayla bana mal etmeye kalkmışsın.Örgüt içerisinde, «parlatma» olarak tabir edilen şekilde Özgür Özel›in halk nezdinde itibarının maddi manevi destek verilerek artırıldığını belirten Uludemir ifadesinde, “Bu çalışmalar ile Özgür Özel CHP içerisinde yükselişe geçti. 2011 Genel Seçimlerinde Özgür Özel CHP’den Manisa milletvekili oldu.” dedi. Uludemir ayrıca “2007 sürecinden sonra FETÖ/PDY örgütü Özgür Özel’e maddi ve manevi destek sağladı. Bu destek üzerine MASİAD Genel Sekreteri Hakan Yörükoğlu ile birlikte zaman zaman Salihli’deki CHP faaliyetlerine giderek Özgür Özel’e olan sempatiyi, ilgili kontrol etmeliydik. Bizzat Hakan Yörükoğlu da bana birebir Özgür Özel’in desteklendiğini, parlatıldığını, bu ismi Talat Zurnacı’nın önerdiğini söylemişti.” dedi. FETÖ’NÜN 17-25 ARALIK başarısız darbe girişiminde Özgür Özel’in FETÖ’ye verdiği destek paylaşımları biliniyor. FETÖ argümanlarıyla hükümeti hedef alan Özel gözaltındaki FETÖ’cüleri açık destek vererek ziyaret etmiş adeta FETÖ propagandası yapmıştı.

 

ÖZEL’İN ‘’HERKES BİLİYOR Kİ KANDİL’DE TERÖRİST YOK” AÇIKLAMASI İHANETİN BİR İTİRAFI MI?

Her fırsatta terör destekçilerine koltuk değneği olan Özgür Özel, terör destekçilerinin gözaltına alınmasına karşı çıkmıştı. Bununla yetinmeyen Özel daha sonra ise Kandil’e yapılacak operasyona karşı çıkmış, “Herkes biliyor ki Kandil’de terörist yok” diyerek PKK sözde liderlerine kol kanat germişti. HDP’li eski Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, PKK terör örgütü ile ilişkisi nedeniyle görevden alınarak 2019 yılında cezaevine gönderilmişti. CHP’li Özgür Özel, Halk TV’de katıldığı yayında terör örgütünün adeta özel doktorluğunu yapan Mızraklı hakkında neredeyse ağıt yakacak seviyeye geldi. “İçimiz yanıyor” diyen Özel, Mızraklı’ya destek çıkmıştı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ali

    07 Mart 2024 13:20
    1 0
    İlginç bir yazı. Araştırılsın,herşey ortaya çıksın.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;