SİYASET

Bülent Erandaç : İngiltere’nin İpek ve Çömez sevgisi

Tarih
14 Nisan 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

Türkiye'nin siyaset ve ticaret kılcal damarlarında dolaşmış hayati iki isim, Akın İpek ve Turhan Çömez'dir.
Ülkemizden kaçtılar, kırmızı bültenle aranıyorlar, fakat İngiliz Devleti onları özellikle koruyor. Londra'da ikamet ediyorlar, adeta unutmuş gibiyiz. Bu isimler, öyle unutulacak, düşünülmeyecek isimler değildir. Türkiyemiz'in yakın tarihinin KİLİT ADAMLARI'DIR bunlar.

TURHAN ÇÖMEZ: 2002 yılında AK Parti'den milletvekili seçildi. Ergenekon operasyonları başlamadan önce nasılsa haberi olduysa, 8 Kasım 2008'de İngiltere'ye kaçtı. AK Parti'den ihraç edildi. İngiltere'den hemen ikamet izni verildi. Şu anda Londra'da doktorluk yapıyor. Londra'nın Three Colt Street bölgesinde bir adreste yaşıyor. Turhan Çömez'in dosyası mahkeme raflarında tozlanmaya başladı. Herhalde, İngilizler için çok önemli bir isim Çömez. İngiliz derin devletinin, Türkiyemiz'de 100 yıldır çevirdiği dümenleri okuyan, gizliliği kalkan raporlarda, İngiliz ajanlarının Anadolu'daki tezgâhlarını bilen bir gazeteci olarak düşünüyorum, Turhan Çömez'i vermemelerinin önemli bir sebebi olmalı.

İkinci önemli isim Akın İpek Londra'da. Türkiye, kırmızı bültenle arıyor, istiyor. Fakat, Akın İpek, iş-ticaretini (madencilik) Londra'dan sürdürüyor.
İngilizler'in madenlerle çok yakın ilgisi vardır. Akın İpek-Altın madenleriİngiliz network'u unutulmamalıdır. 16.Yüzyıl'da I. Elizabeth döneminde, Walter Raleigh deniz emperyalizminin teorisini ortaya koymuş ve bu teoriyi şu sözlerle özetlemiştir: "Denize hâkim olan, ticarete de hükmeder; ticarete hâkim olan ise dünya zenginliklerine hükmeder, yani dünyaya hâkim olur." İngiliz sömürgeciliği 16. Yüzyıl'dan itibaren Afrika'da etkisini arttırmış, GÖZÜNÜ Osmanlı İmparatorluk alanlarına dikmişlerdi, Osmanlı'yı parçaladıktan sonra petrol ve maden havzalarına çökmüşlerdi. 100 yıl önce, masonların kurduğu-geliştirdiği İttihat-Terakki ile Abdülhamit'in darbeyle devrilmesi ve Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanmasıyla 100 yıl sonra GÜLEN'İN masonlarla ilişkisi hiç dikkatlerden düşmemelidir. 1717'de İngiltere'de kurulan ve masonluğun merkezi konumundaki Büyük Londra Locası'nda ünlü isimler vardır. Prens Philip (İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in eşi), Prens Charles (İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu), Henry Kissinger (ABD Eski Dışişleri Bakanı.) Sir Henry Alfred Kissinger, "Derin Amerika" demek. Çok hassas ve kripto görevler ifa ediyor. Dışişleri Bakanı oldu (1973-77).
STRATEJİK ANALİZLERİ ABD'NİN RESMİ MİLLİ GÜVENLİK POLİTİKASI OLMAYI SÜRDÜRÜYOR. Bu bağlamda Fethullah Gülen'e kefil olan ÇOK ÖZELLİKLİ isimleri hatırlayalım:
Graham Fuller: CIA ajanı. Türkiye eski istasyon şefi. Gizli CIA kollarından RAND Corp. danışmanı. Yahudi asıllı.
Morton Abramowitz: ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi. Yahudi asıllı.
George Fidas: CIA, Analiz ve Prodüksiyon Direktörü. Yunan asıllı.
Loye Ashton: Birleşik İsa Kilisesi misyonerleri tarafından kurulan Tougaloo College öğretim üyesi. Bu adamlar, kefil oluyorsa, bu işlerin arkasında derin düşünceler, planlar, projeler vardır. Nitekim 17-25 Aralık Darbe Girişimi'nde, Türkiye'yi teslim almak gibi derin bir oyuna teşebbüs ettirildiler. Nereden nereye? Osmanlı İmparatorluğu'nu parçalayan İngilizler- Masonların kurduğu İttihat-Terakki Fırkası ve fikrin devamı Yeni CHP/NEOCON Eski Büyükelçiler (darbe üstatları) MORTON ABROMOWİTZ VE EDELMAN-FETÖ- Akın İpek (Londra ilişkileri)... Ne ittifak ama. Hepsi bir arada. Derin işler bunlar derin işler. Yüzyıllardır Türkiye'nin başına ne zaman bir dert ve ızdırap gelse, arkasında güneş batmadığı söylenen İngiltere çıkar. Türk mahkemelerinin kırmızı bülten çıkardığı bu isimleri İngilizler koruyorsa, gerçekten bunların Türkiyemiz siyaset ve ticaret damarlarında hayati rolleri olmalı... Çünkü İngilizler, kara gözleri için kimseye mama vermez...

SON SORU: MASON-İNGİLİZ-ABD/NEO-CON/FETÖ KONSORSİYUMU BÜYÜK TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜ'NÜ NEDEN DURDURMAK İSTİYOR?

Takvim
14 Nisan 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;