GÜNCEL

Bülent Erandaç : FETÖ'nün az bilinen siyasi operasyonu

Tarih
28 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

FETÖ'nün, AK Parti düşmanlığıyla siyasi bir beden aramaya 2009 yılında başladığı, Deniz Baykal'ı düşürüp yerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun getirilmesi ve MHP dizaynından önce DSP'yi de ele geçirme operasyonu gerçekleştirdiği aydınlığa çıktı. Fethullah Gülen'in, siyasi partileri dizayn etme faaliyetlerinde, Mustafa Sarıgül'den Tayyibe Gülek'e uzanan az bilinen operasyonu şöyle:
TARİH: 17 MAYIS 2009. DSP'de Genel Başkan seçimi vardı. Fethullah Gülen'e yakın Tayyibe Güdek ve Mustafa Sarıgül'ün ismi geçiyordu. Fethullah Gülen, DSP'yi ele geçirmek üzere meşhur CHP'li Kasım Gülek'in kızı Tayyibe Gülek'i getirmeyi düşünüyordu. Tayyibe Gülek, Fethullah Gülen'le yakın Bülent Ecevit hükümetinde Devlet Bakanı olarak görev yapmıştı. Kasım Gülek CHP'nin pek meşhur bir isimdi. Cemaat'in örgütlenme modelini örnek aldığı Moon Tarikatı'yla yakın ilişkiler kurmuştu. Öğrendiklerini, edindiği tecrübeleri Gülen'le paylaşıyordu. CIA ve Pentagon'la da iyi ilişkiler kuran Kasım Gülek, Fethullah Gülen'e ABD'de kefil de olmuştu. Derinlikli görüşmelerinde aracılık yapıyordu. Sarıgül'ün de desteklediği Tayyibe Gülek, aday olmaktan çekindi.Masum Türker, Genel Başkan seçildi.
TARİH 12 MAYIS 2010: FETÖ CHP'yi dizayn etti. Deniz Baykal kasetle gönderildi. Kemal Kılıçdaroğlu, Doğan Medyanın parlatma operasyonu ile Genel Başkanlığa geldi.
TARİH 6 HAZİRAN 2010: FETÖ, Demokratik Sol Gençlik Hareketi'nin adayı Davut Ocak'ı, DSP Genel Başkanı Masum Türker'i devirmek üzere aday çıkardı.
TARİH 22 MAYIS 2011: FETÖ'nün, MHP'yi dizayn etmek için harekete geçtiği iddia edildi. Kasetler yüzünden yöneticilerinin yarısından fazlasını kaybeden MHP Başkanlık Divanı karar alamaz noktaya geldi.
TARİH HAZİRAN 2011: FETÖ, DSP'yi ele geçirmeyi yeniden denedi. Masum Türker'in karşısına Davut Ocak'ı çıkardı. Başarılı olamadı. FETÖ'nün, Tayyibe Gülek-Mustafa Sarıgül, 'Baykal'ı yıkan, Masum Türker'i yıkamayan' DSP operasyonlarını konuştuğum Masum Türker, "Doğrudur. Beni yıkamadılar. 15 gün önce de bir deneme daha yaptılar" dedi.

FETÖ-Ecevit-Özkan

Fethullah Gülen'in Kasım Gülek'ten Bülent Ecevit'e, Hüsamettin Özkan'dan DSP ve CHP'ye uzanan network'una katkı sağlayacak bir bilgi notu daha... "Fethullah Gülen ve Ecevit'in ilk buluşması, 20 Mart 1995 tarihinde oldu. Bülent Bey, Gülen'le buluşmak için İzmir'e gitmek istedi. Gülen, görüşmenin Ankara'da olmasını önerdi. Merhum Bülent Ecevit, görüşme sonrasında "Bir kere çağdaş düşünceli bir insan.
İslam'ı çağdaşlıkla bağdaştırmaya çalışan bir kimse. Çok açık görüşlü" demişti. İkinci görüşme 23 Mart 1997'de Samanyolu binasında oldu.
Görüşme baş başa yapılmış ve kimse içeriye alınmamıştı! Fethullah Gülen'in Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, 22 Aralık 1997'de Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit'e ödül verdi. Üçüncü görüşme, Fethullah Gülen, Vatikan'a gitmeden Papa'yı ziyareti öncesi Bülent Ecevit'in İstanbul'daki evinde olmuştu. Gülen, 4 Şubat 1998 günü İstanbul'da 28 Şubat Darbe hükümetinin Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ile bir araya geldi. Başbakan Bülent Ecevit, yardımcısı Hüsamettin Özkan ilgisinde, Fethullah Gülen alınıp, 1999 yılında ABD'ye götürüldü. Kefil olanlar da manidardı.
Graham Fuller: CIA ajanı. Türkiye istasyon şefi. Gölge CIA Strafor danışmanı. Morton Abramowitz: 1989-1991 ABD Türkiye Büyükelçisi. Papa 2'inci John Paul ile Gülen'i buluşturan adam. George Fidas: CIA ajanı. Yunanistan ve Balkan uzmanı. John Espesito: CIA İslam uzmanı.

SONUÇ:
Uzun vadeli planları doğrultusunda Amerika'ya götürülen Gülen, "Derin Amerika-Neo-Con-İsrail- Yahudi lobiler-İngiltere" koalisyonuyla, İslam coğrafyasında sembolleşen Tayyip Erdoğan'ı kuşatmak, milli iradeyi teslim almak çabalarından, muhalefet partilerini dizayn ve darbelerin içinde yer almaktan çekinmedi. Nereden nereye?

Takvim
28 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;