SİYASET

Bülent Erandaç : Demirtaş yine ABD'de

Tarih
03 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

Aman dikkat. HDP EŞ BAŞKANI SELAHATTİN DEMİRTAŞ ABD'ye, Figen Yüksekdağ İngiltere'ye gitti. Neden dikkat? Çünkü her ABD ve Avrupa gezisi, daha doğrusu derin temaslar sonrası, Türkiye'ye dönülünce tuhaf işler oluyor. Ağababalara gitmenin arka planında çok derin işler var. Görünenlere değil, görünmeyenlere odaklanalım.
İç siyasetten dış siyasete, PKK-PYD'nin, çift yüzlü Batı'nın kanatları altında daha da gelişmesinden, Suriye'de çizilmekte olan yeni haritalara, Bayırbucak Türkmenleri'nin göç ettirilmesine kadar, derin konular. Selahattin Demirtaş'ın yaptıklarına, Yüksekdağ'ın konuşmaları sonrası olanlara bakınca, aman dikkat diyoruz. Kobani kışkırtmasını 2014 yılında Kobani'de Suriye PKK'sı ve DAEŞ arasında bir çatışma alanı yaratıldı.
Demirtaş aniden ABD'ye gitti. Orada Derin ABD Gölge Adam'larla bir dizi görüşmede bulunuldu. Türkiye'ye döner dönmez 50'den fazla insanın öldüğü Kobani eylemlerini kışkırttı. ABD'nin Kobani bombardımanına tam o günlerde başlaması tesadüf değildi. Tuhaf işlerin arkasında CIA yöneticisi, F. Gülen'in de ABD'deki garantörü Graham Fuller vardı.
Demirtaş'ın 2014 Eylül ayında Derin ABD ile görüşmeleri sonrasında, Paralel Yapı'nın, Karanlık Türk aydınları içindeki bir network'ün ve Doğan Medya-Cumhuriyet-Zaman medyasının, CHP'nin bir ittifak içinde yürümesi dikkatlerden kaçmamıştı. Demirtaş Projesi'nin (HDP'nin) ABD (CIA) tarafından yıllardır aldığı destekleri hiç unutmadan, 1 Kasım sonrası perde gerisine bir göz atalım: ABD'nin kılcal damarlarını iyi bilen bir
gazeteci-yazar Savaş Süzal, Demirtaş'ın Amerika gezisiyle ilgili şöyle yazdı: "Washington'a HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş geliyor. Hafta sonunda Ulusal Basın Kulübü'nde Orta Doğu Enstitüsü'nde konuşacak.
Demirtaş'ın ABD başkentine geliş nedeni tabii ki bu toplantı değil.
Anladığımız kadarıyla HDP lideri açılım görüşmelerinin yeniden başlatılması için Washington'dan Ankara'ya baskı isteyecektir kuşkusuz. Ona ne yapması tavsiye edilecek, işte bu nokta önemli.
Yüksekdağ'ın Londra programı da çok düşündürücü. Chatham House'da yuvarlak masa toplantısı yapacakmış.
Özelliği nedir bu kuruluş'un? Kısaca, dünyayı idare eden beyinlerin toplandığı BRİTANYA'NIN EN DERİN ODAĞI.
Yüksekdağ , İngiltere eski Adalet Bakanı ve şimdiki Güvenlik Komitesi Başkanı Dominic Grieve ve Dış İlişkiler Komite Başkanı Crispin Blunt, Muhafazakâr Parti'nin Kürt kökenli Milletvekili Nadhim Zahawi, Liberal Demokrat Parti Lordlar Kamarası Lideri Lord William Wallace ve Dış İlişkiler Sorumlusu Tom Brake ile görüşecekmiş! Parlamento İnsan Hakları Komitesi Koordinatörü Nicole Piche, İşçi Partisi yeni ve eski Genel Sekreterleri Iain McNicol, Baroness Margaret Mcdonagh, Milletvekili Joan Ryan ve Siobhain Mcdonagh, Avrupa Sosyalist Partisi Başkan Yardımcısı Baroness Jan Royall ve Karma Parlemento Başkanı Fabian Hamilton ve Lord Michael Cashmen ve İşçi Partisi Milletvekili Kate Osamar ile de bir araya gelecekmiş! Hürriyet gazetesinin ABD Savunma Bakanlığı'yla yakın ilişkilere sahip Washington temsilcisi Tolga Tanış, 29.11.2015 tarihli yazısının içinde, ÇOK ÖNEMLİ, gözden kaçmaması gereken bir derin bilgi verdi: Amerika, Salim Müslüm'ün (PYD)vize başvurusuna bu kez olumlu bakıyor. Müslüm'le k onuştum: Başvurum onaylanınca hemem Washıngton'a geleiyorum. Moskova'da Demokratik Özerklik Derneği olarak ofis açıyoruz. Washington'da da temsilcilik açmak istiyoruz."

SONUÇ: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bu kadar ilgi ve muhabbet gösterilmedi. Ne iştir? Bu ne sevgi ah. Acaba, Demirtaş'ın, Yüksekdağ'ın gücünü biz tam anlayabildik mi? Yoksa Derin Amerika-Avrupa, HDP üzerinden Türkiye'ye operasyon çekerken, yeni planlarında kimlere, nasıl roller veriliyor acaba? Aziz milletimizin 1 Kasım stratejik vuruş'u sonrasında, Selahattin Demirtaş-Figen Yüksekdağ dağılmışlardı. Amerika ve İngiltere ağababaların yeni taktiklerini yakında göreceğiz. Aman dikkat.

Takvim
3 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;