SİYASET

Bülent Erandaç : CHP’nin fay hattı çatladı

Tarih
12 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç

CHP'de dipten gelen sesler var. Fay hatlarının çatladığı düşünülüyor. Öncü depremler söz konusu. CHP'de siyasetin fay hattı Antalya'da kırılmıştı (23 Mayıs 2016). CHP'nin Antalya kampında büyük kapışma olmuştu.
15 TEMMUZ VE 9 AĞUSTOS'TA da kapışmaların süreceği haberleri geliyor. CHP'nin en üst karar organı olan Parti Meclisi iki aylık aranın ardından 15 Temmuz Cuma günü toplanacak.
Antalya kampında Mayıs ayında gerçekleştirilen ve partinin dokunulmazlık oylamasındaki şaşırtıcı tavrı nedeniyle rekor sürede tamamlanan toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu sert biçimde eleştirilmişti.
Çanakkale'de 9 Ağustos'ta yapılacak İl Başkanları Toplantısı'nda, CHP'nin yeni lider adaylarından, Muharrem İnce ve Fikri Sağlar'ın 'öncü deprem' özelliğinde çıkışlara hazırlandıkları söyleniyor.
YENİ HİZİP DDH: CHP'de yeni bir hizip hareketi gelişiyor. Liderliğini Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın yaptığı 'Devrimci Demokratlar Hareketi' kafasını kaldırdı. İlk toplantısını, 25-26 Haziran tarihlerinde Kumburgaz'da yapmıştı. DDH'cılar, Ağustos'tan itibaren 7 bölgede 11 farklı noktada, milletvekillerinin, sanatçıların, sendikacıların katılacağı geniş katılımlı forumlar düzenleyecekler.
DDH'cılar: İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker, Eren Erdem, Onursal Adıgüzel, Selina Doğan, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve Rıza Türmen, Hurşit Güneş, Hüseyin Aygün, Müslim Sarı, Rıdvan Budak, Binnaz Toprak, Sena Kaleli, Parti Meclisi üyeleri Gülseren Onanç İdris Yıldız, eski dönem PM üyeleri Dursun Bulut, Tülay Ateş ve İlay Aksoy...

DDH'cıların aldığı ilginç kararlar:
"Socrates'in söylediği gibi 'Bir şeyin değişmesini istiyorsak değişimi önce kendimizden başlatmalıyız'. Biz de; 'Böyle gitmez, bu düzen değişmeli' iddiasını koymak istiyorsak değişimi önce kendimizden başlatmalıyız. CHP'de Devrimci Demokrat Hareket, 12 milyon oy almış olan 'uyuyan devi' uyandırmak için yola çıktı. Hareketi artık görünür hale getireceğiz. CHP'yi, politik olarak netleştireceğiz. Örgütsel olarak yeniden yapılanmayı sağlayacağız. Bunun için bakış açımızı, alışkanlıklarımızı değiştirip, kararlı, cüretkâr ve meydan okuyan yeni bir siyaset yapma tarzı geliştireceğiz." Kemal Kılıçdaroğlu'nu yıkmaya kararlı Genel Başkan adayı-Devrimci Demokratlar Hareketi önderi Fikri Sağlar hedeflerini açıkladı: "Genel Başkan üyeler tarafından seçilmeli. CHP yeni bir kurtuluş savaşını başlatacaksa kendisini yenilemeli. CHP'nin 1 milyon 200 bini aşkın üyesi de devrimci demokrat olmalı. Sol bir parti olacaksak, bütün parti içi seçimler, tüm üyelerin katılımıyla yapılmalı. Genel Başkan da parti üyelerinin tümünün katılımıyla seçilmeli... CHP sol ilkelere uygun, sorunları çözen, emeğe saygı gösteren, özgür, eşit ve insan hakları odaklı, adil bölüşürlü, üretken bir ekonomi önermeli ve siyaset yapma biçimini değiştirmelidir..."



EREN ERDEM FAY HATTI:
Gündeme 2011 yılında girdi. Sosyal medyada yayınladığı bir mesajı bugün hala konuşuluyor... "Eğer İran-Türkiye karşı karşıya gelirse, Türkiye'ye karşı İran safında olurum." Sonra bir anda ünlü oldu... Eren Erdem, Gezi Parkı'nda vardı. 17 Aralık darbe girişiminde de paralel örgütün desteğiyle yayın hayatına başlayan "Karşı" adlı gazetenin genel yayın yönetmenliği yapmıştı. Halk TV'de programlar yaptı... Ve ödülünü aldı...
Kemal Kılıçdaroğlu onu 7 Haziran ve 1 Kasım'da seçimlerinde aday gösterdi...

SONUÇ: CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu yerine yeni bir başkan aranıyor. CHP kazanı kaynıyor. CHP kazanına odun taşıyanların sayısı artıyor. Eylül-Ekim CHP'de çok sürprizlere gebe. ÖMÜR BİTER, CHP'DE HİZİP BİTMEZ...

Takvim
12 Temmuz 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;