SİYASET

Ahmet Hakan : Darbecilerin 10 salaklığı

Tarih
18 Temmuz 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

- BİRİNCİ SALAKLIK: İki köprüyü zapt edip sekiz-on jeti alçaktan uçurarak ülkeye egemen olacaklarını sandılar.

*

- İKİNCİ SALAKLIK: Sanki ta Talat Aydemir zamanındaymışız gibi TRT’de köhne bir bildiri okutup işi bitireceklerine inandılar.

*

- ÜÇÜNCÜ SALAKLIK: Menderes asılırken bir mantar tabancasının bile patlamamış olmasına fazlaca güvenip vatandaşın olup bitene razı olacağını düşündüler.

*

- DÖRDÜNCÜ SALAKLIK: Güya kurmay falan olmalarına rağmen strateji ve planlamadan zerre nasip almamış sersemlikler yaptılar.

*

- BEŞİNCİ SALAKLIK: Saat 22.30’da başlayan bir darbenin başarı şansının sıfır olduğunu akıl edemeyecek kadar şapşaldılar.

*

- ALTINCI SALAKLIK: Kurdukları cuntaya, “Yurtta Sulh Konseyi” gibi Türkiye darbeler tarihinin en berbat cunta ismini verdiler.

*

- YEDİNCİ SALAKLIK: Halka kurşun sıkarak, sağa sola bomba yağdırarak... Darbeden ziyade üniformalı bir terör eylemine imza attılar.

*

- SEKİZİNCİ SALAKLIK: Siyasi hayatı boyunca bin türlü badire atlatmış Recep Tayyip Erdoğan faktörünü hiç hesaba katmadılar.

*

- DOKUZUNCU SALAKLIK: Türk Silahlı Kuvvetleri’nin büyük çoğunluğunun kendileriyle yan yana durmayacağını hesaplayamadılar.

*

- ONUNCU SALAKLIK: Erdoğan’ı eleştiren, Erdoğan’a karşı çıkan, Erdoğan’dan hoşnut olmayan herkesin otomatikman kendilerinden yana olacağını sandılar.

Hürriyet
18 Temmuz 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;