SİYASET

Abdulkadir Selvi : Kılıçdaroğlu’nun stratejisi

Tarih
28 Haziran 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

Üniversite sınavlarından 24 saat önce CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Katarlı öğrencilerin üniversitelere sınavsız olarak alınacağı yönündeki tweet’leri, sınav stresini yaşayan öğrencilerin psikolojisini çok olumsuz yönde etkiledi.

Pandemi nedeniyle okullarına gidemeyen öğrenciler zaten burnundan soluyordu, bir de bu adaletsizlik karşısında isyanları oynadılar. Ama haber asılsız çıktı. T24 sitesi erdemli bir iş yaptı, özür diledi. Bunun üzerine gözler Kılıçdaroğlu’na döndü. Hem yanlış haberden dolayı özür diler hem de sınav öncesi psikolojisini olumsuz yönde etkilediği gençlerin gönüllerini almış olur, diye düşünüldü. CHP lideri tam aksini yaptı. Üste çıkmaya çalıştı. Trollerden girdi, Katarlılardan çıktı. Tam bir bombardıman yaptı.

CHP ZAMANINDA YAPILMIŞ

Aşağılık Katar yalanını devam ettiren CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Sende hiç utanma yok mu? - TakvimKemal Bey de bilir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sadece Katar’la değil, 40 ülkeyle askeri işbirliği anlaşması var. Bir kısmı da CHP’nin koalisyon ortağı olduğu dönemde imzalanmış. Bir örnek olması için 15.9.1994 tarihinde DYP-SHP hükümeti döneminde Kazakistan’la yapılan Askeri İşbirliği Anlaşması’nı dikkatinize sunuyorum.

MUHALEFET STRATEJİSİ

Haber yanlış çıkmasına rağmen Kılıçdaroğlu neden geri adım atmıyor? Çünkü Kılıçdaroğlu bunu bilerek yapıyor. Doğru ya da yanlış olmasına bakmadan iktidarı yıpratacak olan her şeyi kullanıyor.

İSMET PAŞA TAKTİĞİ

Kılıçdaroğlu bir süredir İsmet Paşa’nın 27 Mayıs öncesinde kullandığı “tahripkâr muhalefet” stratejisini izliyor. 27 Mayıs öncesinde gençlerin öldürülüp, cesetlerinin kıyma haline getirildiği iddiası gündeme gelmişti. CHP bir heyet kurmuş, Et Balık Kurumu’nda inceleme yapılmıştı. Heyet, gençlerin cesetlerinin kıyma yapıldığı iddiasının doğru olmadığı yönünde rapor hazırlayınca İnönü, bunun açıklanmamasını istemişti. Öyle bilinsin istemişti.

DAHA BÜYÜK YALAN OLSUN

Gazeteci Sedef Kabaş’ın, “Kitleleri etkilemek istiyorsanız, ortaya kocaman bir yalan atın. Ama çok büyük bir yalan olsun. İkinci kriter, çok basit bir yalan olsun. Sonrasında da bu çok basit ve çok büyük yalanı sürekli tekrar edin. Ve ardından kitlelerin o yalanı gerçekmiş gibi nasıl kucakladığını oturup seyredin” diye anlattığı olay. Kılıçdaroğlu bu yöntemi kullanıyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;