GÜNCEL

Zelenski, Reuters'a konuştu! Türkiye'ye çağrı

Tarih
17 Eylül 2022
İzlenme
Kişi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Reuters'a verdiği demeçte, Türkiye'den daha fazla yardım beklediklerini söyledi.

 

 

24 Şubat'tan bu yana Rusya ile savaşın içinde olan Zelenski, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuştu.

Rusya'nın Ukrayna’nın kuzeydoğusunda savaş suçu işlediğini söyleyen Zelenski, savaşın gidişatının diğer ülkelerden gelecek silahların temin hızına göre değişeceğini söyledi.

Zelenski, "Şu an itibariyle Harkiv’in kuzeydoğusunda 450 insan ölü olarak bulundu. Fakat diğer farklı bölgelerde de bu tür toplu mezarlar var. İnsanlara işkence edilmiş ve bütün aileler yok olmuş" dedi.

Zelenski, "Biz Türkiye'den daha çok yardım istiyoruz, biz Güney Kore'den daha fazla yardım istiyoruz. Biz Arap dünyasından daha çok destek istiyoruz. Asya'dan yardım bekliyoruz" ifadesini kullandı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ramzey

    19 Eylül 2022 10:42
    1 0
    siz ukraynayı yönetemiyonuz önce siz istifa edin size gaz verenler yardım etsin
  • Yusuf kılıç

    18 Eylül 2022 12:40
    1 0
    Dünyanın hiç bir yerinde savaş olmasın, ama enperyal devletler kendi menfaatleri için silan satabilmek için diğer devletleri birbirine düşürerek menfaatlerinin peşine düşüyor lar. Diğer yandan Müslüm an ülkelerdeki savaşları hiç bir Ülke görmüyor onlara yardım etmiyor kendi başlarına gelince yandım anam yardım edin.
  • Pabuccu

    17 Eylül 2022 23:59
    1 0
    Bu mal sirtini Avrupaya dayamisti dayilari onu koruyacakti ne oldu, Avrupanin göbegindeki anladi Türkiye‘nin ne kadar büyük bir ülke ve devlet baskaninin dünya liderleri icinde ne kadar büyük biri oldugunu ama bizim icimizdeki mallar anlayamadi.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;