GÜNCEL

Yunanistan'dan Erdoğan'ın "Atina'yı vurur" sözlerine cevap: Kuzey Kore tavrı NATO'da

Tarih
12 Aralık 2022
İzlenme
Kişi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına cevap vererek, "NATO üyesi müttefik ülke tarafından Yunanistan'a saldırı tehdidinde bulunulması kabul edilemez. Kuzey Kore tavrının NATO'da yeri yok" dedi.

 

 

 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika'dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak" açıklamasına cevap verdi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan Dendias, "NATO üyesi bir müttefik ülke tarafından Yunanistan'a füze saldırısı tehdidinde bulunulması kabul edilemez ve evrensel olarak kınanacak bir şey" dedi.

Dendias, "Kuzey Kore tavrına Kuzey Atlantik İttifakı'nda yer yok ve olmamalı" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün, Samsun'da Ömer Halisdemir Spor Salonu'nda düzenlenen Gençlik Buluşmaları programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetiminin yanı sıra ABD'yi de hedef almıştı.

Erdoğan, "4-5 bin tır Suriye'nin kuzeyine Amerika silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Dedim kusura bakmayın, biz NATO'da sizinle beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok" yorumunu yapmıştı.

Türkiye'nin artık kendi füzelerini yapmaya başladığını kaydeden Erdoğan, "Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika'dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Bu işi başaracağız, petrolü, silah ve mühimmatıyla da her şeyiyle" demişti.

 

(Kathimerini)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;