GÜNCEL

Ukrayna: "Ukrayna askerlerinden PKK/YPG'ye destek" iddiası Rus propagandasıdır

Tarih
30 Kasım 2022
İzlenme
Kişi

Rusya'yla savaş halinde olan Ukrayna askerlerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Pençe Kılıç Harekatı'yla ağır darbe vurduğu Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG'li teröristlere destek mesajı gönderdiği iddia edildi.

Ancak kısa süre sonra, bu fotoğraftaki kişilerin Ukrayna askeri olmadığı ve olayın da Rus propagandası olduğu anlaşıldı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Denis Zolotarov'un yaptığı açıklamada, "Türk medyasında Ukraynalı askerlerin PKK/YPG terör örgütlerine destek verdiği iddiasıyla ilgili haberler yayıldı. Bu bilgi gerçeği yansıtmamakta ve Rusya Federasyonu tarafından yeni bir provokasyon girişimi olarak değerlendirilmektedir. Bu yalan haberin orijinal kaynağı, Rus haber ajansı Sputnik Türkiye'nin temsilcileri tarafından Ukrayna'daki olaylar hakkında alternatif bir bilgi kaynağı olarak sunulan, Rus kökenli şüpheli bir Telegram kanalıdır. Bu tür bir provokasyonları Rusya Federasyonu ilk kez gerçekleştirmemektedir. Bunların amacı Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin itibarını zedelemek ve geleneksel Ukrayna-Türkiye dost ilişkilerini olumsuz etkilemeye çalışmaktır. Rusya Federasyonu kaynaklı bu yayın, Ukrayna ve Türkiye tarafından her türlü tezahüründe şiddetle kınanan terörizmi desteklemeyi amaçlamaktadır" denildi.

 

(Haber7)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;