GÜNCEL

Peskov: Hiçbir ülkenin seçim süreçlerine karışmıyoruz. Eğer birileri Kılıçdaroğlu'na böyle bir bilgi vermişse, bunlar yalancıdır

Tarih
12 Mayıs 2023
İzlenme
Kişi

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine sayılı saatler kala CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım geldi. Kılıçdaroğlu, adeta FETÖ'yü aklarcasına ifadeler kullandığı açıklamasında Rusya'ya "Montajlar, kumpaslar, fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız" dedi.

FETÖ'YÜ AKLADI, RUSYA'YI SUÇLADI

Kılıçdaroğlu, "Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala iş birlikten ve dostluktan yanayız." ifadelerini kullandı.

KREMLİN'DEN CEVAP GELDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Diğer ülkelerin içişlerine ve seçim süreçlerine karışmadığımızı defaatle söyledik ve bunda ısrarcıyız. Resmi olarak beyan ederiz ki, herhangi bir müdahale söz konusu olamaz. Eğer birileri Kılıçdaroğlu'na böyle bir bilgi vermişse, bunlar yalancıdır" ifadelerini kullandı.

"Biz, Türkiye'yle ikili ilişkilerimize çok ama çok değer veriyoruz, zira Türkiye, şimdiye dek karşılaştığımız tüm bölgesel ve küresel sorunlarda çok sorumlu, egemen ve düşünülmüş bir tutum sergiledi" diye devam eden Peskov, ikili ilişkilere önem veren bir ülkenin kendi ortağına yönelik hiçbir şey yapmayacağının altını çizdi.

Kılıçdaroğlu'na ABD'de başkanlık seçimleriyle ilgili ortaya atılan 'Rus iddialarını' hatırlamasını tavsiye eden Peskov, "ABD'de tüm hükümet, tüm yönetim, uzun süre Rusya'nın müdahalede bulunduğunu iddia etti, ardından soruşturma için onlarca milyon dolar harcadılar ve sonunda müdahale olmadığı sonucuna vardılar" dedi.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;