GÜNCEL

HDP'den Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'ne "katliamcı" suçlaması: "200 yıldır süren, Kürtleri imha politikalarına son vereceğiz"

Tarih
06 Nisan 2023
İzlenme
Kişi


6+1 koalisyonunda bulunan HDP'nin özerklik çığırtkanlığı yapıp PKK elebaşı Öcalan'a özgürlük istemesine bir yenisi daha eklendi.  Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Rohat Gövercin Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'ne "katliamcı" iması da yaptı.

Seçime sayılı günler kala terör örgütlerinin 6+1 koalisyona destekleri ve talimatları gelmeye devam ediyor. 

En son PKK elebaşı Öcalan'ı ve tutuklu PKK'lıları genel afla serbest bırakma vaadinde bulunan HDP'li Sırrı Sakık'In ardından bugün de HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Gövercin'den haddi aşan açıklamalar geldi.

İşte Rohat Gövercin'in o sözleri;

Kürdistan’dan Karadeniz’e Ege’den İç Anadolu’ya özel savaşın bir başka argümanı olan işsizlikle göçertme politikasını ortadan kaldıracağız. Bütün bölgelerdeki gençlerin emeğinin karşılığını alabileceği iş imkanları sağlayacağız. Özgür özerk üniversitelerde öğrencilerin kendi anadillerini eğitim alacağı, kayyım rektörlerin atanmadığı, beslenme, barınma ve benzeri temel ihtiyaçlarını ücretsiz karşılanacağı, gençlerin politik düşüncelerinden dolayı baskı uygulanmadığı, ajanlaştıramadığı üniversite sistemini yeniden inşa edeceğiz. Baskı şiddet işkence ve bütün anti demokratik uygulamalara son vereceğiz.  Yerel yönetimleri esas alacağız kayyım politikalarına son vereceğiz. Bütün kayyımları göndereceğiz. 200 yıldır süren Kürtleri imha politikalarına son vereceğiz. Kürt halkının en temel haklarını almasını sağlayacağız. Bütün sorunların kaynağı olarak gördüğümüz Sayın Abdullah Öcalan şahsında toplumun her kesimine uygulanan tecrit politikalarına son vereceğiz” diye konuştu.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;