GÜNCEL

Çin'in kamu sahipli enerji şirketi Sinopec'in, Rusya'da yapmayı planladığı petrokimya ve doğalgaz yatırım görüşmelerini beklenmedik şekilde askıya aldığı belirtildi

Tarih
25 Mart 2022
İzlenme
Kişi

Reuters’in haberine göre Çin devletine ait, dünyanın en büyük doğalgaz, petrol rafineri ve petrokimya şirketlerinden Sinopec Group Rusya’da petrokimya ve doğalgaz tesisi yatırımıyla ilgili görüşmeleri askıya aldı.

Rusya’nın en önemli diplomatik partneri olan Çin’in yapılacak yatırımı durdurma kararının, Batı ülkelerinin beklenmedik derecede ağır yaptırımlar açıklaması sonrası alındığı belirtildi.

Firmanın bir süredir 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladığı ve konuyla ilgili Sibur şirketiyle görüşmeler yürüttüğü biliniyordu. Reuters'in kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Ukrayna savaşı sonrası Çin Dışişleri Bakanlığı'nın ülkenin kamu sahipli 3 dev enerji şirketi yetkililerini yatırımlarını gözden geçirmeleri konusunda uyardığı ve yaptırıma tabi isimlerden Gennady Timchenko'nun Sibur'da azınlık hisseye sahip olmasının ortaya çıkmasıyla yatırım kararını askıya aldığı belirtildi.

 

(Yeniakit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;