GÜNCEL

Celal Şengör hakkında takipsizlik kararı verildi

Tarih
01 Kasım 2022
İzlenme
Kişi

Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, Habertürk TV ekranlarında katıldığı bir programda peygamberler aleyhine sözler sarf etmişti.

Program konuklarından Mehmet Önal'ın, Hz. İbrahim'in Harran'da yaşadığını belirterek, "Burası Hz. İbrahim'in yaşadığı yer. 75 yaşına kadar burada yaşıyor. Kutsal kitaplar Harran'ı işaret ediyor" ifadelerini kullanması üzerine araya giren Prof. Şengör, "Ben bunun saptamasını yapayım, o masal. Hocam masal o. Bunların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil. Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o 3 tane kutsal kitap denilen, Suriye din geleneği, Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır. Musa peygambere bakıyorsun, adamı da tarih bilmiyor, yok öyle birisi. Musevilerin kitabındaki Mısır'dan çıkış olayı da yok. Hocamın söyledikleri tamamen menkıbevi. Belge yok" demişti.

Celal Şönger'ün İslam'ı aşağıladığı o sözleri; 


SAVCILIKTAN KARAR

Büyük tepki uyandıran sözler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı ve RTÜK, Şengör hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Şengör, 6 Eylül'de soruşturma kapsamında ifade vermişti.

Savcılık, Şengör ile ilgili takipsizlik kararı verdi. Savcılık kararında Şengör'ün ifadelerinde suç teşkil edecek unsur bulunmadığı savunuldu.

FATİH SULTAN'A DA DİL UZATTI

İslam karşıtı söylemleriyle adından söz ettiren Şengör, bir diğer konuşmasında, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) müjdesine mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın Müslüman olmadığını söyleyerek infiale yol açmıştı. Şengör, tepkiler üzerine Maden Tetkik ve Arama Dergisi Danışma Kurulu'ndaki vazifesinden çıkarılmıştı.

TACİZ İTİRAFI MİDE BULANDIRDI

Şengör, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) bir kız öğrencisini taciz ettiğini de canlı yayında açıklamış ve yine tepki toplamıştı. Şengör, “Yanımda duruyor. O kadar kızdırdı ki, Saniye'nin eteğini kaldırdım, kıçına bir tokat attım. Bu, dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. Babam bile böyle bir şey yapmadı dedi. Hah dedim eksik kalmış şimdi tamamlandı” ifadelerini kullanmıştı.

İTÜ Rektörlüğü, yaptığı açıklamada Celal Şengör hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Ancak rektörlük, soruşturmada neticesinde Şengör'e disiplin cezası gerekmediğine hükmetmişti.

 

(Haber7)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;