GÜNCEL

Bu da manşet ittifakı... Davutoğlu'nun gazetesi de Sözcü'leşti!

Tarih
12 Nisan 2023
İzlenme
Kişi

Dünyanın gıptayla baktığı TCG Anadolu savaş gemisiyle ilgili talimat almışçasına hiçbir haber yapmayan muhalefet medyası, bugün yine tek elden çıkmış gibi manşetler attı. Sözcü ve Karar gazetesinin 1'inci sayfaları dikkat çekti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinge dönüşen yoğun kalabalıklı açılış programları, dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu’nun görkemli bir törenle TSK envanterine katılması ve Başkan Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı'na ufuk çizen AK Parti seçim beyannamesi muhalefette paniğe neden oldu. Seçim öncesi bütün ibreler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın zaferine işaret ederken, 6’lı koalisyon masasının fonlu medyası kara propaganda için her türlü yola başvuruyor.

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi TGC Anadolu’nun TSK’ya teslim edilmesi programına ilişkin 10 muhalif gazete 1’inci sayfasından hiçbir habere yer vermeyip tarihi gelişmeyi okurlarından gizlerken, bugün farklı bir adım atıldı. CHP’ye yakın Sözcü gazetesi ve Gelecek Partisi ile Deva Partisi’nin ortak gazetesi gibi yayın yapan Karar gazetesi, talimat almışlarcasına birbirine paralel iki manşetle yayın yaptı.

TEK ELDEN ÇIKMIŞ GİBİLER

Sözcü ve Karar gazeteleri, 12 Nisan tarihli 1’inci sayfasında tam sayfa olarak sorulara yer verdi. Her iki gazete de seçmenin zihnini bulandırmaya dönük muhalefet partilerinin klasik söylemlerini soru kılıfı altında bütün sayfasına sıraladı.

Sözcü gazetesi “Soruyoruz”, Karar gazetesi “Cevapsız sorular ülkesi” başlıklı manşetinde tek elden çıkmış gibi manipülatif sorulara yer verdi.

Sözcü gazetesinin manşeti şöyle:

Sözcü'lüğe soyunan Karar gazetesinin sorulu manşeti ise şöyle:

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;