GÜNCEL

AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba İYİ Parti’ye katılacak

Tarih
20 Ekim 2022
İzlenme
Kişi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından istifa kararını duyuran Fakıbaba, “siyasi ve ahlaki anlayışına uygun olmayan kişilerle bundan sonra beraber olmayacağı için mutlu olduğunu” söyledi.

Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin’e konuşan Fakıbaba, İYİ Parti’ye katılacağı iddalarıyla ilgili soruya, “Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Parti’ye katılıyorum” yanıtını verdi.

Bağımsız aday olarak girdiği 2009 yerel seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan ve daha sonra AK Parti'ye katılan Fakıbaba, 2017-2018 yılları arasında da Tarım Bakanlığı görevinde bulunmuştu.

İstifasına Meclis karar verecek

Anayasa gereği, milletvekillerinin istifası tek taraflı irade beyanı şeklinde gerçekleşmiyor. Anayasa’nın 84. Maddesine göre istifa eden milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesi, istifanın geçerli olduğu TBMM Başkanlık Divanı’nca tespit edildikten sonra Meclis Genel Kurulu’nda yapılacak oylamayla karara bağlanacak.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;