GÜNCEL

4 yıldır başlatamadı! İmamoğlu İstanbullularla böyle dalga geçiyor

Tarih
28 Şubat 2023
İzlenme
Kişi

Kahramanmaraş depremlerinin ardından olası İstanbul depreminin akıllara gelmesiyle birlikte CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 yıldır verdiği sözü yine vererek 'Deprem seferberlik planını başlatıyoruz' dedi.

 

 

 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 deprem büyük bir felakete yol açtı. Türkiye bu depremin yıkım gerçekleştirdiği 11 ilde yaralarını sarmaya çalışırken, yaşanan felaket olası bir İstanbul depremini akıllara getirdi. 

4 YILDA SADECE 1396 KONUT YAPTI

İstanbul'da büyük kentsel dönüşüm vaatleriyle göreve gelen CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olası bir İstanbul depremi için neredeyse hiçbir çalışma gerçekleştiremedi. 5 yılda 100 bin konut sözü veren İmamoğlu, aradan geçen 4 yılda sadece toplam 1396 konut inşa edebildi. Deprem bütçesini kısarak reklam bütçesini arttıran İmamoğlu, İstanbul için 4 yıldır yaptığı bir vaadi yineledi.

İMAMOĞLU 4 YILDIR BAŞLATAMADI

CHP'li İmamoğlu'nun 4 yıldır deprem seferberlik planı sözü verdiği ortaya çıktı. İmamoğlu, 27 Haziran 2019'da göreve başlamasının ardından 14 Ekim  2019'da bir paylaşım yaparak İstanbul'da deprem seferberlik planını hayata geçireceklerini söyledi. Paylaşımında "Daha fazla tahammülümüz yok" diyen İmamoğlu, bu projeyi bir türlü hayata geçiremedi.

Olası bir İstanbul depreminin hatırlanması sonrası 29 Ocak 2020'de tekrar bir paylaşım yaparak "Deprem seferberlik planımızı hayata geçiriyoruz" diyen İmamoğlu yine başarısız oldu.

Neredeyse her yıl aynı projeye başlama vaadinde bulunan İmamoğlu, 28 Şubat 2023 günü yine bir paylaşım yaparak "Deprem seferberlik planımızı açıklıyoruz" dedi.

İmamoğlu birkaç saat önce yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

İstanbul Deprem Seferberlik Planımızı Çarşamba günü saat 13.00’te açıklıyoruz. Gerçek beka sorunumuza dair çözüm, önlem önerilerimizi ve iş birliği çağrılarımızı sunacağız. Hep birlikte İstanbul’u depreme dayanıklı kent yapma yolunda buluşalım.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;