SİYASET

Zekeriya Say : Kimse “ahmak” değil!

Tarih
15 Aralık 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Zekeriya Say

Rahmetli Hasan Karakaya ağabey, vefat etmeden 2 gün önce kaleme aldığı son yazısında, sadece İstanbul’a değil adeta tüm Türkiye’ye bir tehlikeyi haber veriyordu.

O dönem, eşinin üzerine kayıtlı çıkan milyonluk rezidansları ve emrindeki belediyenin talan edilmesiyle en çok konuşulan isim CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi olduğu halde…

Hasan Abi, yazısının başlığına; “Yolsuzluk Soruşturması.. Ekrem İmamoğlu: 4 – Battal İlgezdi:1” başlığını atarak, kimsenin tanımadığı Ekrem İmamoğlu’nun, 4 kat daha tehlikeli olduğuna dikkat çekiyordu.

Buna rağmen olan oldu, “Her şey çok güzel olacak” diyen İmamoğlu, İBB Başkanı seçildi.

Başkan olur olmaz, “musakka”yla, “antrikot”la “algı piyesleri” sergiledi.

Beylikdüzü’nün logosundaki “Kırlangıç”ı LGBTİ renklerine boyayan İmamoğlu, İBB’nin kadim logosunu da sapkın homoların paçavralarına benzetti.

Ardından ilk iş olarak İBB bünyesinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” birimi kurmaya çalıştı.

AK Parti ve MHP’nin engeline takılınca, bu kez İBB personeline zorunlu “eşcinselleri tanıma” dersi verdi. 

Yetmedi, onları İBB’de istihdam etti. 

Başkanlığının 50. gününde ise tatile çıktı. Kendisi Bodrum’da gününü gün ederken,‘Sessiz’ olarak tanınan bir evsiz, Unkapanı altgeçidinde, sel sularında boğularak öldü.

Derken, çok geçmeden Ekrem’in makyajı akmaya başladı.

Seçimlerden önce “İstanbul’un kaynakları kendisine yeter’ dediği halde, suya, ekmeğe, toplu ulaşıma astronomik oranda zamlar yaptı.

Ucuz gıdadan kültür sanata, nakdi yardımlardan sporcu teşvikine kadar verdiği vaatlerinin üzerine yattı.

“İstanbullu sağlıkta rahat edecek” diyen İmamoğlu, “40 semte 40 doğumevi” sözü verdiği halde, 3 buçuk yıl bitmesine rağmen bir tane bile doğumevi yapmadı.

1 milyon 855 bin öğrenciye destek sözü verdiği halde, 2019 yılından bu yana burs verdiği öğrenci sayısı henüz 100 bini bulmadı.

“İstanbul’da spor yaşamın merkezinde olacak” sözüne rağmen, “30 yüzme havuzu”, “30 kapalı spor salonu” gibi vaatlerini unuttu.

“Engelliler için “10 Gündüz Bakım Evi”, yaşlılar için “5 Alzheimer Gündüz Bakım Evi” ile “10 yeni huzurevi” henüz açılmadı.

Acil şekilde hayata geçireceğini söylediği şimdiye kadar “150 kreş”ten yalnızca 30’unu açabildi.

“İstanbul’un yeniden yeşile kavuşacağını” vaat ettiği halde, Dolmabahçe’deki asırlık çınarları katletti. 

HDP’li Pervin Buldan ile fidan dikip çevreci pozu veren İmamoğlu, mega kente nefes olan Dikey Bahçeleri “sulama masrafı” gerekçesiyle kaldırdı. Yetmedi, yol duvarlarını LGBTİ paçavralarını andıran renklere boyadı.

“Organize Hayvancılık Bölgeleri”, “Üreticiden Tüketiciye Gıda Zinciri”, “Kent Tarımı” gibi vaatleri kâğıt üstünde kaldı.

Çamlıca Kulesi kadar süt dağıtmakla övünürken, o sütleri bile fahiş fiyata alarak İBB’yi zarara uğrattı.

İstanbul’da yoksulluğu bitireceğini söyleyen Ekrem, 44 bin yandaşını işe alırken, “Yoksullara 2020 TL’ye kadar yardım” sözünü unuttu. Vatandaşın, “İnsani Su Kullanım Hakkını” bile elinden aldı. “Kesinlikle ucuzlayacak” dediği toplu ulaşımda tek basım akbilin fiyatını 15 liraya yükseltti. 

3,5 yılda zorla 160 otobüs alan İmamoğlu, mevcut 177 otobüsü hurdaya çıkardı.

Yandaşlara verdiği bakım ihaleleriyle ulaşım araçlarını çalışmaz hale getirdi. Kaza yapan otobüsler, yanan metrobüsler adeta “yürüyen tabutlar” gibi İstanbullunun can güvenliğini tehdit ediyor.

Metro ve tramvay istasyonlarının asansörleri ile yürüyen merdivenler her gün devre dışı kalıyor.

Seçimden önce, “İstanbul’da yaşayan her canlının hakkını koruyacağını” iddia eden İmamoğlu, hayvanları da yüzüstü bıraktı.  

AK Partinin bitme aşamasına getirdiği “Kemerburgaz Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi”nin dışında ne bir barınak ne de herhangi bir rehabilitasyon merkezi açmadığı gibi, sokak hayvanlarını İstanbul dışına sürerken suçüstü oldu. Barınaklardaki köpekler de bakımsızlık sebebiyle telef oldu. Adalarda satın aldığı atların 860’ı ise sırra kadem bastı. Hayvanlar öldü mü, sucuk mu oldu belli değil…

Henüz sıfırdan başlayıp teslim ettiği tek bir projesi olmayan “müteahhit babanın şımarık oğlu” Ekrem, olmayan hizmetlerin tanıtımı için geçen sene 840 milyon bütçe ayırmıştı. 2022 bütçesinde ise reklama tam 1 milyar 822 milyon lira ayırdığı söyleniyor.

*

 Konserlerle, tatillerle, reklamlarla, temel atmama törenleri ile günü gün eden…

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;